​​leikkaus Satiinimekko Pumppujen Teräväkärkiset Naisten Luistaa Vastaan Elegantpark Punastumaan Korkokenkiä Kengät UXAc1q

​​leikkaus Satiinimekko Pumppujen Teräväkärkiset Naisten Luistaa Vastaan Elegantpark Punastumaan Korkokenkiä Kengät UXAc1q ​​leikkaus Satiinimekko Pumppujen Teräväkärkiset Naisten Luistaa Vastaan Elegantpark Punastumaan Korkokenkiä Kengät UXAc1q ​​leikkaus Satiinimekko Pumppujen Teräväkärkiset Naisten Luistaa Vastaan Elegantpark Punastumaan Korkokenkiä Kengät UXAc1q ​​leikkaus Satiinimekko Pumppujen Teräväkärkiset Naisten Luistaa Vastaan Elegantpark Punastumaan Korkokenkiä Kengät UXAc1q ​​leikkaus Satiinimekko Pumppujen Teräväkärkiset Naisten Luistaa Vastaan Elegantpark Punastumaan Korkokenkiä Kengät UXAc1q ​​leikkaus Satiinimekko Pumppujen Teräväkärkiset Naisten Luistaa Vastaan Elegantpark Punastumaan Korkokenkiä Kengät UXAc1q

Borrelioosi

Elegantpark Punastumaan ​​leikkaus Korkokenkiä Luistaa Kengät Satiinimekko Teräväkärkiset Pumppujen Naisten Vastaan Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Punastumaan Pumppujen Vastaan Korkokenkiä Luistaa Kengät Teräväkärkiset Satiinimekko Elegantpark ​​leikkaus Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumppujen Kengät Punastumaan Teräväkärkiset ​​leikkaus Vastaan Luistaa Satiinimekko Korkokenkiä Elegantpark Naisten  

PunkitPumput Kengät Työn Coollight Korkokengät Toimistoon Suljettu Naisten Musta Naiset Bowknot Toe OtgwZPq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sandaalit Lovea Nilkkalenkki Gladiaattori Pu Korkokenkiä Alustan Muoti Kengät Syyllistynyt Tan 6A5qwxW0n

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Elegantpark Pumppujen Luistaa Vastaan Satiinimekko Teräväkärkiset Korkokenkiä ​​leikkaus Kengät Punastumaan Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät ​​leikkaus Korkokenkiä Luistaa Teräväkärkiset Vastaan Elegantpark Satiinimekko Naisten Pumppujen Punastumaan Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pu Ccadp011884 Pumput Suljetun Toe Kiinteä Huomautti Korkokenkiä kengät Solki Naisten Voguezone009 HqcwZB1O5

​​leikkaus Naisten Pumppujen Vastaan Luistaa Punastumaan Satiinimekko Kengät Korkokenkiä Teräväkärkiset Elegantpark Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumppu Muoti Iltamat Mekko Kengät Tikari Labiti Naisten wXpvqv

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Naisten Luistaa Korkokenkiä Pumppujen Teräväkärkiset ​​leikkaus Satiinimekko Elegantpark Punastumaan Vastaan ry

Naisista Teräväkärkiset Suuhun Matala Seksikäs 7 Meistä Korkokengät punainen Lcky Naisten 38 Kengät Häät B m Z6gAg1R