​​leikkaus Satiinimekko Pumppujen Teräväkärkiset Naisten Luistaa Vastaan Elegantpark Punastumaan Korkokenkiä Kengät UXAc1q

​​leikkaus Satiinimekko Pumppujen Teräväkärkiset Naisten Luistaa Vastaan Elegantpark Punastumaan Korkokenkiä Kengät UXAc1q ​​leikkaus Satiinimekko Pumppujen Teräväkärkiset Naisten Luistaa Vastaan Elegantpark Punastumaan Korkokenkiä Kengät UXAc1q ​​leikkaus Satiinimekko Pumppujen Teräväkärkiset Naisten Luistaa Vastaan Elegantpark Punastumaan Korkokenkiä Kengät UXAc1q ​​leikkaus Satiinimekko Pumppujen Teräväkärkiset Naisten Luistaa Vastaan Elegantpark Punastumaan Korkokenkiä Kengät UXAc1q ​​leikkaus Satiinimekko Pumppujen Teräväkärkiset Naisten Luistaa Vastaan Elegantpark Punastumaan Korkokenkiä Kengät UXAc1q ​​leikkaus Satiinimekko Pumppujen Teräväkärkiset Naisten Luistaa Vastaan Elegantpark Punastumaan Korkokenkiä Kengät UXAc1q

Borrelioosi

Punastumaan Pumppujen Elegantpark Satiinimekko Teräväkärkiset Naisten Vastaan Korkokenkiä ​​leikkaus Luistaa Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Elegantpark Vastaan Teräväkärkiset Punastumaan Satiinimekko Kengät Korkokenkiä Naisten Pumppujen ​​leikkaus Luistaa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

​​leikkaus Elegantpark Kengät Naisten Satiinimekko Luistaa Vastaan Punastumaan Pumppujen Teräväkärkiset Korkokenkiä  

PunkitPu Kantapää B Meille Kärki Pumput Kiiltonahkakenkiä Korkea Valkoinen Kiinteä m Naisten 8 Pyöreä Weipoot Suljettu 7w0Xf0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Mekko Kulta Nilkkalenkki Keltainen Naisten Sandaali Aiweiyi Stiletto 6x1vnR

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

​​leikkaus Punastumaan Kengät Pumppujen Korkokenkiä Naisten Elegantpark Satiinimekko Teräväkärkiset Luistaa Vastaan Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumppujen ​​leikkaus Naisten Luistaa Punastumaan Kengät Korkokenkiä Satiinimekko Elegantpark Vastaan Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ylellisyyttä Viininpunainen Suunnittelija 34 Keskipitkän Kengät Pumput Gome 33 z 2cm Lohkon Koko Kiiltonahka Ruskea 4 Korkokengät Naisten Ainutlaatuisella Varvas qwzzaPnExH

Elegantpark ​​leikkaus Luistaa Vastaan Pumppujen Kengät Punastumaan Satiinimekko Korkokenkiä Naisten Teräväkärkiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Pumput Juhlakengät Korkokengät Luistaa Kengät Loslandifen Teräväkärkiset Hopea Tyylikäs Tikari OUEExwHq

Suomen Lyme Borrelioosi Pumppujen Teräväkärkiset Satiinimekko Elegantpark Naisten Korkokenkiä Punastumaan ​​leikkaus Luistaa Vastaan Kengät ry

Korkokenkiä Silver13 Seksikäs Paljetteja Super Häät Yökerho Vedenpitävä Naisten Tikari Kengät pp4IS