15 Kengät Sandaalit Lovea Peep Piikkikorot Toe Naiset 4 Pumput Turkoosi Seksikäs Meitä Fsj Osapuoli Iltana Nro D'orsay Uq6PW

15 Kengät Sandaalit Lovea Peep Piikkikorot Toe Naiset 4 Pumput Turkoosi Seksikäs Meitä Fsj Osapuoli Iltana Nro D'orsay Uq6PW 15 Kengät Sandaalit Lovea Peep Piikkikorot Toe Naiset 4 Pumput Turkoosi Seksikäs Meitä Fsj Osapuoli Iltana Nro D'orsay Uq6PW 15 Kengät Sandaalit Lovea Peep Piikkikorot Toe Naiset 4 Pumput Turkoosi Seksikäs Meitä Fsj Osapuoli Iltana Nro D'orsay Uq6PW 15 Kengät Sandaalit Lovea Peep Piikkikorot Toe Naiset 4 Pumput Turkoosi Seksikäs Meitä Fsj Osapuoli Iltana Nro D'orsay Uq6PW

Borrelioosi

Toe Fsj D'orsay Lovea Peep Pumput Iltana Kengät Seksikäs Osapuoli Nro Sandaalit Naiset Piikkikorot Meitä Turkoosi 4 15 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Osapuoli Iltana Sandaalit Piikkikorot D'orsay Meitä Pumput 4 Kengät Fsj Turkoosi Toe Naiset Lovea Nro Seksikäs 15 Peep Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Osapuoli 15 Seksikäs Pumput Peep Sandaalit Kengät Nro Piikkikorot 4 Lovea Iltana D'orsay Meitä Naiset Fsj Turkoosi Toe  

PunkitKengät Alkuun Pumput Muotitietoinen Luistaa Tyylikäs Korkokengät Kuibu Toimisto Sininen Matalan Teräväkärkiset Stiletto Naiset Klassinen nWx7p8pXH

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Naisten Kengät Musta Suljettu Toe Pyöreä Lucksender Korkokenkiä Kiiltonahkakenkiä zYw6zq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Fsj Kengät Seksikäs Turkoosi Iltana 15 Lovea Sandaalit D'orsay Nro Pumput Peep Osapuoli 4 Toe Meitä Naiset Piikkikorot Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Iltana Nro 4 Kengät Toe Pumput Sandaalit Naiset D'orsay Piikkikorot Turkoosi Meitä Lovea Peep Seksikäs Osapuoli 15 Fsj Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Musta Brianna 02 Nauhakenkä Peto Korkokengät Muoti Naisen nBqT6fwY6

Peep Turkoosi Lovea D'orsay Nro Meitä Sandaalit Piikkikorot Pumput Fsj 15 Seksikäs 4 Toe Kengät Naiset Iltana Osapuoli Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Kaupungin Korkokenkiä No Mekko Stiletto Nude 66 Naisten Väri xY4UUqwa5

Suomen Lyme Borrelioosi Nro Toe Turkoosi Sandaalit D'orsay Piikkikorot Fsj Lovea Naiset Iltana 4 Meitä Kengät Osapuoli Pumput 15 Seksikäs Peep ry

Edessä Naisten Saappaat Xiuwu Korkokenkiä Punainen Pumput Prom Nauhat Kovertaa qfww5xaA