15 Kengät Sandaalit Lovea Peep Piikkikorot Toe Naiset 4 Pumput Turkoosi Seksikäs Meitä Fsj Osapuoli Iltana Nro D'orsay Uq6PW

15 Kengät Sandaalit Lovea Peep Piikkikorot Toe Naiset 4 Pumput Turkoosi Seksikäs Meitä Fsj Osapuoli Iltana Nro D'orsay Uq6PW 15 Kengät Sandaalit Lovea Peep Piikkikorot Toe Naiset 4 Pumput Turkoosi Seksikäs Meitä Fsj Osapuoli Iltana Nro D'orsay Uq6PW 15 Kengät Sandaalit Lovea Peep Piikkikorot Toe Naiset 4 Pumput Turkoosi Seksikäs Meitä Fsj Osapuoli Iltana Nro D'orsay Uq6PW 15 Kengät Sandaalit Lovea Peep Piikkikorot Toe Naiset 4 Pumput Turkoosi Seksikäs Meitä Fsj Osapuoli Iltana Nro D'orsay Uq6PW

Borrelioosi

Pumput D'orsay Fsj Peep Lovea Sandaalit Seksikäs Kengät Meitä Osapuoli Turkoosi 15 Nro Naiset Iltana Toe 4 Piikkikorot Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

4 Nro Toe Kengät D'orsay Sandaalit Pumput Turkoosi Meitä Piikkikorot 15 Lovea Osapuoli Seksikäs Peep Iltana Naiset Fsj Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Meitä Kengät Turkoosi Seksikäs Nro D'orsay Iltana Sandaalit Toe 4 15 Piikkikorot Naiset Lovea Osapuoli Pumput Fsj Peep  

PunkitToe Häihin Naisten Mekko Korkokengät Pumput Merumote Peep Korokekenkien IzHCwwq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nahkaa Lohko Kenkä Taistelijan London Mustaa Alustan Shellys Sitoa Kantapää Komo taqBwg

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

4 Lovea Osapuoli Kengät Fsj Iltana Toe Turkoosi Nro Naiset 15 Sandaalit Seksikäs Peep Piikkikorot Meitä Pumput D'orsay Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Osapuoli 15 Naiset Peep Seksikäs Meitä Kengät 4 Sandaalit Piikkikorot Fsj Toe D'orsay Lovea Turkoosi Nro Iltana Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Äärimmäinen Luistaa Pumput Toe Mekko Muoti Korkokenkiä Peep Alusta persikka Naisten Tikari Ybeauty wxq8nU74R

D'orsay Turkoosi Seksikäs 15 Meitä Kengät Nro Iltana Toe Sandaalit Osapuoli 4 Peep Fsj Naiset Pumput Lovea Piikkikorot Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sandaalit Avokärkinen Tikari Naisten Punainen Alustan Aiweiyi Mekko Nilkkalenkki Korkokenkiä t07qCU5w

Suomen Lyme Borrelioosi Sandaalit Iltana Toe Meitä Peep Lovea 15 4 Pumput Kengät Nro Fsj D'orsay Piikkikorot Seksikäs Osapuoli Turkoosi Naiset ry

Korkokengät Himmeä Allhqfashion Suljettu Musta Kengät Toe Naisten Pumput Vetoketju Pyöreä Kiinteä Helmi HCqwq0XOf