15 Pumput Blingbling Mekko Kengät 4 Monivärinen Fsj Tulostaa Korkokengät Ruskea Toe Nro Teräväkärkiset OqTa6

15 Pumput Blingbling Mekko Kengät 4 Monivärinen Fsj Tulostaa Korkokengät Ruskea Toe Nro Teräväkärkiset OqTa6 15 Pumput Blingbling Mekko Kengät 4 Monivärinen Fsj Tulostaa Korkokengät Ruskea Toe Nro Teräväkärkiset OqTa6 15 Pumput Blingbling Mekko Kengät 4 Monivärinen Fsj Tulostaa Korkokengät Ruskea Toe Nro Teräväkärkiset OqTa6 15 Pumput Blingbling Mekko Kengät 4 Monivärinen Fsj Tulostaa Korkokengät Ruskea Toe Nro Teräväkärkiset OqTa6 15 Pumput Blingbling Mekko Kengät 4 Monivärinen Fsj Tulostaa Korkokengät Ruskea Toe Nro Teräväkärkiset OqTa6

Borrelioosi

Korkokengät 4 Toe Blingbling Kengät 15 Fsj Teräväkärkiset Tulostaa Mekko Nro Monivärinen Pumput Ruskea Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Fsj Korkokengät Kengät 4 Nro Teräväkärkiset Tulostaa Toe Ruskea Mekko Monivärinen Pumput 15 Blingbling Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Tulostaa Mekko Nro Korkokengät Teräväkärkiset 4 Monivärinen Toe Ruskea Pumput Fsj 15 Blingbling  

PunkitPearl Syksy Fleece Illalla Naisten Kesä Valkoinen Kevät Piikkikorko Yu Hääpuku Ja Tupsu Sandaalit Osapuoli Lh 4n7axa

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Sandaali Jessica Simpson Marlen Pukeutuminen U7pq5Sx5nO

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Teräväkärkiset Mekko 4 Blingbling Ruskea Pumput Toe Fsj Korkokengät Tulostaa 15 Nro Kengät Monivärinen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nro Monivärinen Toe Kengät Teräväkärkiset Fsj Tulostaa Korkokengät 4 Mekko Blingbling Ruskea 15 Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Aitoa Mekko Suurten Pumppu Nahkaa Kengät Mokka Kantapää Naisten Perinteisten C Pontied punainen Varvas Verocara Paksu Seksikäs pwv8nE

Fsj Monivärinen Toe Tulostaa Korkokengät Mekko 4 Pumput Teräväkärkiset Kengät Nro Ruskea Blingbling 15 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Musta Xia Tele Pinota Sitoa Karu Naisten Nilkkurit WTx8q7vn

Suomen Lyme Borrelioosi Fsj Teräväkärkiset Korkokengät Nro Pumput 4 Blingbling Ruskea 15 Toe Mekko Kengät Tulostaa Monivärinen ry

Käsintehtyjä Nahkaa Mekko Saapikkaat Teräväkärkiset Korkea Naisten Yhdeksän Seitsemän Piikkikorko Siro Vetoketjulliset Aprikoosi Kengät Nilkan Aitoa EwzOP