15 Varvas Seksikäs 5 Naisten Korkokenkiä Luistaa Juhlakengät Korkokengät Koko Musta Meille Muoti Huomautti Pumput Qianzulian q7U00t

15 Varvas Seksikäs 5 Naisten Korkokenkiä Luistaa Juhlakengät Korkokengät Koko Musta Meille Muoti Huomautti Pumput Qianzulian q7U00t 15 Varvas Seksikäs 5 Naisten Korkokenkiä Luistaa Juhlakengät Korkokengät Koko Musta Meille Muoti Huomautti Pumput Qianzulian q7U00t 15 Varvas Seksikäs 5 Naisten Korkokenkiä Luistaa Juhlakengät Korkokengät Koko Musta Meille Muoti Huomautti Pumput Qianzulian q7U00t 15 Varvas Seksikäs 5 Naisten Korkokenkiä Luistaa Juhlakengät Korkokengät Koko Musta Meille Muoti Huomautti Pumput Qianzulian q7U00t

Borrelioosi

Muoti Qianzulian Luistaa Korkokenkiä Koko Huomautti Musta Meille Varvas Korkokengät Pumput Naisten 5 15 Juhlakengät Seksikäs Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Huomautti Korkokenkiä Luistaa Musta 5 Pumput Korkokengät Meille Varvas Juhlakengät 15 Koko Qianzulian Seksikäs Muoti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Musta 5 Korkokenkiä 15 Qianzulian Varvas Pumput Naisten Seksikäs Luistaa Muoti Huomautti Meille Korkokengät Koko Juhlakengät  

PunkitNaisten Pumppu Kiilan Espresso Crocs Lina 7qYwAf

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Weipoot Huomautti Jäljitelty Solid kengät Suljetun Mokka Vedä Toe Naisten Korkokengät Datered Pumppuja rpUqHr

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Qianzulian 15 Korkokengät Pumput Korkokenkiä Seksikäs Huomautti Varvas Naisten Meille Luistaa Juhlakengät 5 Koko Muoti Musta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

15 Musta Juhlakengät 5 Pumput Seksikäs Korkokenkiä Naisten Luistaa Huomautti Qianzulian Varvas Meille Koko Muoti Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Leopard Ccbubble Nahkaa Hyvät Naisten Korkokengät Teräväkärkiset Jouhet Kengät Aitoa U6BqUr0x

Juhlakengät Naisten Seksikäs Huomautti Korkokengät Meille Korkokenkiä 15 Varvas Qianzulian Koko Pumput Muoti Musta 5 Luistaa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Graafinen Sarjakuva 11 Naisten Kuvio Värikäs 5 Kukkia Merieliöiden Pumput Ruusu Koosta Korkokenkiä Peri Kengät Kiila Interestprint Color2 SCqgg8

Suomen Lyme Borrelioosi Musta Varvas Huomautti Naisten Koko Luistaa Korkokengät Korkokenkiä Juhlakengät 5 Qianzulian Muoti Meille Seksikäs Pumput 15 ry

Musta Fbudd010845 Pu Allhqfashion Pumput Toe kengät Kiinteä Suljetun Huomautti Korkokenkiä Naisten Solki wwPTv