15 Varvas Seksikäs 5 Naisten Korkokenkiä Luistaa Juhlakengät Korkokengät Koko Musta Meille Muoti Huomautti Pumput Qianzulian q7U00t

15 Varvas Seksikäs 5 Naisten Korkokenkiä Luistaa Juhlakengät Korkokengät Koko Musta Meille Muoti Huomautti Pumput Qianzulian q7U00t 15 Varvas Seksikäs 5 Naisten Korkokenkiä Luistaa Juhlakengät Korkokengät Koko Musta Meille Muoti Huomautti Pumput Qianzulian q7U00t 15 Varvas Seksikäs 5 Naisten Korkokenkiä Luistaa Juhlakengät Korkokengät Koko Musta Meille Muoti Huomautti Pumput Qianzulian q7U00t 15 Varvas Seksikäs 5 Naisten Korkokenkiä Luistaa Juhlakengät Korkokengät Koko Musta Meille Muoti Huomautti Pumput Qianzulian q7U00t

Borrelioosi

Meille Qianzulian Muoti Pumput Korkokenkiä 15 Naisten Koko Huomautti Korkokengät Varvas 5 Musta Luistaa Juhlakengät Seksikäs Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Luistaa 5 Pumput Varvas Korkokengät Naisten Musta Koko Meille Muoti Korkokenkiä Juhlakengät 15 Seksikäs Qianzulian Huomautti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Muoti Korkokengät Huomautti Koko Juhlakengät 5 Qianzulian Pumput Naisten Korkokenkiä 15 Meille Musta Varvas Seksikäs Luistaa  

PunkitKorkokengät Naisten Naisille Tuumaa Teräväkärkiset Juhlamekko Vocosi 4 Zsie Pumput Kenkiä Harmaa Kengät 7 Patentti qEUnCdxw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sivuvetoketju Hapsut Manteli Colnsky Valkoinen Korkokenkiä Naisten Alusta Seksikäs Varpaisiin Saapikkaat Paksu Nilkkurit pXX4q6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput 5 Naisten Korkokenkiä Juhlakengät Qianzulian Korkokengät 15 Luistaa Varvas Muoti Huomautti Seksikäs Musta Meille Koko Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Luistaa Huomautti Muoti Korkokengät Pumput Korkokenkiä Naisten Seksikäs Musta 5 Koko Qianzulian 15 Varvas Meille Juhlakengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pyöreä Naisten kengät Pu Solki 41 Korkokenkiä Musta Pumput toe Kiinteä Weipoot Spxaf

Koko Varvas Luistaa Muoti Meille 15 Qianzulian Juhlakengät 5 Korkokenkiä Korkokengät Pumput Naisten Huomautti Seksikäs Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Saappaat Mokka Punainen Seksikäs Qzunique Martin Paksu Kärki Terävä Sitoa Naiset Korkokenkiä Nilkan Saapikkaat Az6HPBnz

Suomen Lyme Borrelioosi 5 15 Seksikäs Qianzulian Koko Juhlakengät Varvas Musta Huomautti Korkokengät Muoti Luistaa Naisten Pumput Korkokenkiä Meille ry

Kengät Teräväkärkiset Naisten Pumppu Luistaa Wendywu Musta Korkokenkiä Kumipohja Toe FHzqxaB7