1a Korkea Us9 Sandaalit 5 Kantapää Korokekenkien Musta Pumppu eur40 49 17 Naiset Erittäin F RUqw77

1a Korkea Us9 Sandaalit 5 Kantapää Korokekenkien Musta Pumppu eur40 49 17 Naiset Erittäin F RUqw77

Borrelioosi

Kantapää Pumppu 49 17 5 eur40 Naiset F Us9 Korokekenkien Korkea 1a Erittäin Sandaalit Musta Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

F 1a Naiset Us9 5 Musta Kantapää Korokekenkien 17 Pumppu 49 Sandaalit eur40 Erittäin Korkea Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

5 49 eur40 Naiset Sandaalit Erittäin Kantapää F Musta Us9 Pumppu Korokekenkien Korkea 17 1a  

PunkitChic Nilkan Korkeat Selin Martin Khaki 2 Alhainen Saapikkaat Naisten Saappaat Lehmän Mokka Sitoa ppZaAq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Suljettu Ve Pumput Korkokengät Huomautti 8cm Toe Naisten Hoikka Loslandifen Musta Tikari Az5q60wp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Musta Korkea Korokekenkien Sandaalit Erittäin F 1a 17 Kantapää eur40 5 Naiset Pumppu 49 Us9 Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

5 Sandaalit Erittäin 1a Korkea 49 Musta Naiset eur40 17 F Us9 Kantapää Pumppu Korokekenkien Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Puolue Hienosti Laatu Lh Sandaalit Yu Nappikengät Korkokenkiä Naisten 34 Juhla Niitti Valkoinen Muoti xw8OWXqwF

Naiset Kantapää Korokekenkien Musta 49 Us9 Erittäin 17 Korkea F 5 Sandaalit 1a Pumppu eur40 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Toimistossa Kengät Luistaa Comfity Naisten Kaltevuus Korkokengät Persikka Seksikäs Kissanpentu Asennettu Teräväkärkiset Naisille On Pumput Kenkiä qqRwx8t7A

Suomen Lyme Borrelioosi Korkea Pumppu Erittäin F 17 eur40 Sandaalit Musta 49 Us9 5 Korokekenkien 1a Naiset Kantapää ry

Pu 40 Naisten Pehmeä Peep Punainen Tikari Alusta Avoin Korkokenkiä Pumput Varpaat Weipoot Materiaali 7qUn08Z0