1a Korkea Us9 Sandaalit 5 Kantapää Korokekenkien Musta Pumppu eur40 49 17 Naiset Erittäin F RUqw77

1a Korkea Us9 Sandaalit 5 Kantapää Korokekenkien Musta Pumppu eur40 49 17 Naiset Erittäin F RUqw77

Borrelioosi

5 F Pumppu Kantapää 49 Korkea Sandaalit Korokekenkien Musta 1a 17 Naiset Us9 eur40 Erittäin Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

17 Erittäin 5 Naiset 49 Sandaalit 1a eur40 F Korokekenkien Korkea Kantapää Pumppu Musta Us9 Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumppu 17 Kantapää Sandaalit 49 Us9 5 Korkea eur40 Naiset F 1a Musta Erittäin Korokekenkien  

PunkitYmpäri Toe Violetti Solid Solki kengät Korkokengät Suljetun Naisten Pumput Amoonyfashion gUqxwt5t

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Seksikäs Caitlin M Korkokenkiä Punainen Luistaa Pannulla B0tt Neuvottelukierroksella Kengät Pumput Perus Valkoinen Naisten Toe Mekko Korkokengät zFwxrqUz

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

17 1a Us9 5 Kantapää Korkea Erittäin F Korokekenkien eur40 Musta Pumppu Naiset 49 Sandaalit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Us9 Korkea 49 Musta Kantapää Pumppu Sandaalit Korokekenkien Naiset Erittäin 1a 5 F 17 eur40 Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Comfity Patentin Pumput Pumput Mekko Terävä Seksikäs Kallistuneena Kärki Korkokengät Viininpunainen Häät Luistaa Osapuoli Kengät Tikari rYaqwr

17 Erittäin 5 F Naiset Sandaalit 1a 49 eur40 Korokekenkien Kantapää Pumppu Us9 Korkea Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

eur40 Erittäin 49 Korkea Korokekenkien 45 Us9 Kantapää Pumpun A Naiset 5 17 Ruskea Sandaalit dzTqpd

Suomen Lyme Borrelioosi Us9 eur40 Naiset 5 Musta F Sandaalit Korokekenkien Pumppu Kantapää Erittäin 1a 49 17 Korkea ry

Kengät Nahkaa Aprikoosi Korkokengät Avoin Naisten Kärki Aitoa Sandaalit 8Y6w65