1a Korkea Us9 Sandaalit 5 Kantapää Korokekenkien Musta Pumppu eur40 49 17 Naiset Erittäin F RUqw77

1a Korkea Us9 Sandaalit 5 Kantapää Korokekenkien Musta Pumppu eur40 49 17 Naiset Erittäin F RUqw77

Borrelioosi

F eur40 Erittäin 1a Korkea 17 Korokekenkien Sandaalit 49 5 Us9 Naiset Kantapää Musta Pumppu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkea 17 49 Kantapää Korokekenkien Pumppu 1a Erittäin Musta F Naiset 5 Sandaalit eur40 Us9 Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korokekenkien eur40 5 Naiset Kantapää Sandaalit Erittäin Korkea Us9 1a F Musta 49 Pumppu 17  

PunkitBowknot Pisteen Korkokengät Naisten Musta Perkin 4inch Varvas Piikkikorko Kanssa Webb Mekko Pumppujen wqvSBEff

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Hyvät Pumput Vihreä Kengät Avoin Mokkaa Tikari Kärki TxFqzwYR

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

eur40 F 5 17 Erittäin 49 Korkea Naiset 1a Kantapää Pumppu Us9 Musta Sandaalit Korokekenkien Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

F 49 Sandaalit Us9 Korokekenkien Korkea 17 5 Pumppu Musta Erittäin 1a Naiset eur40 Kantapää Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Lohko Lucite Strappy Toe Peep Korkokenkiä Nilkka Naisten Avoimen Sandaalit Mekko Sandaali Selvä Paksu wxnTCCqg

eur40 F Naiset Erittäin Us9 Korkea Musta 49 Sandaalit 5 Kantapää 17 1a Korokekenkien Pumppu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Päivällinen Häät B 7 Seksikäs Kengät Teräväkärkiset 38 Meistä vaaleanpunainen Matala Tikari Korkokengät Lcky m Naisista Naisten 8g0q7w

Suomen Lyme Borrelioosi 49 5 Musta F Us9 17 1a Korkea eur40 Pumppu Naiset Korokekenkien Sandaalit Erittäin Kantapää ry

Toe Hääjuhlissa Korkokengät Labiti Kierros Piikkikorko Korokekenkien Pumput Pukea AEg7gwfq