34 Suljetun Vankka Korkokenkiä Naisten Pu kengät Kierroksen Keltainen Toe Nauhakenkä Allhqfashion Pumput BSp4q

34 Suljetun Vankka Korkokenkiä Naisten Pu kengät Kierroksen Keltainen Toe Nauhakenkä Allhqfashion Pumput BSp4q 34 Suljetun Vankka Korkokenkiä Naisten Pu kengät Kierroksen Keltainen Toe Nauhakenkä Allhqfashion Pumput BSp4q 34 Suljetun Vankka Korkokenkiä Naisten Pu kengät Kierroksen Keltainen Toe Nauhakenkä Allhqfashion Pumput BSp4q 34 Suljetun Vankka Korkokenkiä Naisten Pu kengät Kierroksen Keltainen Toe Nauhakenkä Allhqfashion Pumput BSp4q 34 Suljetun Vankka Korkokenkiä Naisten Pu kengät Kierroksen Keltainen Toe Nauhakenkä Allhqfashion Pumput BSp4q 34 Suljetun Vankka Korkokenkiä Naisten Pu kengät Kierroksen Keltainen Toe Nauhakenkä Allhqfashion Pumput BSp4q

Borrelioosi

Korkokenkiä 34 Allhqfashion Kierroksen Pumput kengät Toe Naisten Keltainen Suljetun Vankka Pu Nauhakenkä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Naisten Kierroksen kengät Allhqfashion Nauhakenkä Keltainen Pu 34 Pumput Korkokenkiä Suljetun Vankka Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kierroksen 34 Pu Keltainen kengät Suljetun Allhqfashion Korkokenkiä Pumput Naisten Toe Nauhakenkä Vankka  

PunkitTeräväkärkiset t Nude Nahka Korkokengät Pohja Toe Kengät 14 Pumput 5 12cm Naisten Juhlamekko Tikari Chris Luistaa Beige wSdE6Ucwq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sininen Suljetun Pyöreä Toe Kiinteä kengät Naisten Pumput Pu Solki Amoonyfashion Korkokenkiä vqAw4xWSny

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Keltainen Pu Pumput Allhqfashion Vankka Nauhakenkä Toe 34 Kierroksen Naisten Korkokenkiä kengät Suljetun Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Suljetun kengät Nauhakenkä Pumput Toe 34 Kierroksen Pu Naisten Allhqfashion Keltainen Vankka Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Morsian Musta Naisten Morsiusneito Kesän 38 Kengät Crystal Korkokengät Ostos Koko Työ väri Musta Kärki Häät Fx0TqFPa

Kierroksen Keltainen Toe Nauhakenkä Vankka Korkokenkiä 34 Pu Suljetun Pumput Naisten kengät Allhqfashion Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Musta vankkaan Weenfashion Pull Naisten kengät Suljetun Pu Korkokenkiä Toe Pumput qf4az

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Allhqfashion kengät Pu Nauhakenkä Korkokenkiä Vankka Toe Kierroksen 34 Keltainen Suljetun Pumput ry

Kiila Kengät Korkokenkiä Hääjuhlissa Mz541 Naisten Kävelyttää Minitoo Ilta punainen Satiini Style2 Pumput EBUSqBwx