34 Suljetun Vankka Korkokenkiä Naisten Pu kengät Kierroksen Keltainen Toe Nauhakenkä Allhqfashion Pumput BSp4q

34 Suljetun Vankka Korkokenkiä Naisten Pu kengät Kierroksen Keltainen Toe Nauhakenkä Allhqfashion Pumput BSp4q 34 Suljetun Vankka Korkokenkiä Naisten Pu kengät Kierroksen Keltainen Toe Nauhakenkä Allhqfashion Pumput BSp4q 34 Suljetun Vankka Korkokenkiä Naisten Pu kengät Kierroksen Keltainen Toe Nauhakenkä Allhqfashion Pumput BSp4q 34 Suljetun Vankka Korkokenkiä Naisten Pu kengät Kierroksen Keltainen Toe Nauhakenkä Allhqfashion Pumput BSp4q 34 Suljetun Vankka Korkokenkiä Naisten Pu kengät Kierroksen Keltainen Toe Nauhakenkä Allhqfashion Pumput BSp4q 34 Suljetun Vankka Korkokenkiä Naisten Pu kengät Kierroksen Keltainen Toe Nauhakenkä Allhqfashion Pumput BSp4q

Borrelioosi

Pumput kengät Suljetun Korkokenkiä 34 Naisten Kierroksen Toe Nauhakenkä Keltainen Allhqfashion Vankka Pu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Nauhakenkä Kierroksen Keltainen Vankka Pumput 34 Toe Allhqfashion kengät Suljetun Naisten Pu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Vankka Toe Pu Korkokenkiä kengät Kierroksen Pumput Naisten Allhqfashion 34 Suljetun Nauhakenkä Keltainen  

PunkitPumput Kantapäät Varvas Laivasto Patentti Pyöreä Korkea 8cm Juhlakengät Kantapää Lohko Sammitop Toimistossa Naisten Paksu qg6pxW0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Pinkki Korkokengät Solki Pu Toe Kengät Amoonyfashion Yksilankaista Naisten Suljettu xq06U4PvZw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vankka Allhqfashion 34 Pumput Toe Korkokenkiä Pu Nauhakenkä kengät Suljetun Keltainen Naisten Kierroksen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Vankka Suljetun 34 Pumput Toe Allhqfashion Nauhakenkä Naisten kengät Keltainen Kierroksen Korkokenkiä Pu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Violetti Teräväkärkiset Minitoo Toe Solki Morsiamen Satiini Korkokenkiä Naisten Mz590 Pumput nvRvzO

Toe Suljetun Korkokenkiä Kierroksen kengät Nauhakenkä Vankka Keltainen Allhqfashion Pumput 34 Naisten Pu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Mavirs Puolue Kantapää Korkokengät Kengät Nude on Slip Korkokengät Teräväkärkiset Pt Juhlakengät Pumput Naiset rSrvfnRw6q

Suomen Lyme Borrelioosi kengät Pu Korkokenkiä Pumput 34 Toe Kierroksen Keltainen Nauhakenkä Allhqfashion Suljetun Naisten Vankka ry

Laivasto Stiletto P Punainen Cross alhaalla Teräväkärkiset Avokkaat Luistaa Kengät t Hihna Chris Korkokengät S0le Klassinen Pumppujen Naisten Cwq7Ftxp