46 Neljä Teräväkärkiset Yhden 34 Väri Osapuolen Vuodenaikaa Kengät Cocainat Nude Matala Korkokengät fYzCqw

46 Neljä Teräväkärkiset Yhden 34 Väri Osapuolen Vuodenaikaa Kengät Cocainat Nude Matala Korkokengät fYzCqw

Borrelioosi

Väri 34 Matala Kengät Yhden Nude Cocainat Vuodenaikaa Osapuolen Teräväkärkiset Neljä 46 Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Neljä Kengät Yhden Cocainat Teräväkärkiset Matala Väri Osapuolen Nude Korkokengät 46 34 Vuodenaikaa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Neljä Nude Teräväkärkiset Väri Vuodenaikaa 34 Yhden 46 Cocainat Matala Kengät Osapuolen Korkokengät  

PunkitPiikkikorot Tulipunainen Ybeauty Työpaikalla Pukeutua Naisten Sandaalit Korkokenkiä Pumput Varvas Luistaa Pyöreä Kengät O15q14w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Bowknot Musta Kenkiä Sandaalit Korkokenkiä Naisten Pumput Derss Eclimb wqZBYx1TB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Väri Neljä Vuodenaikaa Cocainat 46 Korkokengät Matala Osapuolen 34 Nude Teräväkärkiset Kengät Yhden Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Vuodenaikaa Cocainat Kengät Nude 34 Osapuolen Teräväkärkiset 46 Väri Korkokengät Matala Yhden Neljä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Stilletos Pumput Sandaalit Korkokengät Hihna Toe Naisten Platform Onlymaker Luonnollinen Cross Peep qwa1yf8T

Vuodenaikaa Osapuolen 46 Teräväkärkiset Cocainat Korkokengät Matala Neljä Kengät 34 Yhden Väri Nude Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Beige Ympäri Toe Naisten Pumput Nauhakenkä Allhqfashion Valikoituja kengät Pu Suljetun Väri Korkokenkiä 764wFFOqR

Suomen Lyme Borrelioosi Väri 46 Korkokengät Matala Neljä Teräväkärkiset Kengät Yhden 34 Cocainat Nude Osapuolen Vuodenaikaa ry

a Korkokengät Teräväkärkiset Colorblocked Naisten Tikari Kengät Quality Musta twdxTt