809ls Sandaali Musta 8 Nilkkalenkki Flamingo Kantapää Pleaser Alustan 4 Strassi Naisten qzagPgw5

809ls Sandaali Musta 8 Nilkkalenkki Flamingo Kantapää Pleaser Alustan 4 Strassi Naisten qzagPgw5

Borrelioosi

809ls 4 Flamingo Pleaser Naisten Nilkkalenkki Strassi Sandaali Musta Alustan Kantapää 8 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kantapää 809ls Flamingo Naisten Pleaser 4 Sandaali Strassi 8 Musta Nilkkalenkki Alustan Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

8 Flamingo Strassi Naisten Pleaser Kantapää Musta Nilkkalenkki 4 Sandaali 809ls Alustan  

PunkitKärki Korkokengät Kengät Sandaalit Vedenpitävä Vyön Alustan Naisten Solki Punainen Avoin Malli Valoisa EAqnWBz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ollio Pumppu Varvas Mekko Korkokenkiä Beige Naisten Huomautti Kenkä Classic wxRfv

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Flamingo 4 Sandaali 8 Alustan Kantapää Strassi Naisten Pleaser 809ls Musta Nilkkalenkki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alustan 4 Sandaali 809ls 8 Strassi Kantapää Musta Pleaser Nilkkalenkki Naisten Flamingo Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkeiden Tukkia Swedish Sandals Kiva Kantapää Puun Rise Nice High Women Naisten Ruotsin Heel Sandgrens Wood Sandaalit Clog zqTw7d

Flamingo Sandaali Nilkkalenkki 4 Strassi Musta Pleaser 809ls Kantapää Alustan 8 Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Urheilullinen X2 Naisten Chacon Zvolv Sandaali nw4gRxAqY

Suomen Lyme Borrelioosi Flamingo Alustan Musta Nilkkalenkki Naisten Pleaser 4 Kantapää Strassi 8 809ls Sandaali ry

Nilkkurit Rento Muodollista Nahkaa Pukeutuminen Kengät Epicstep Korkokengät Aitoa Liiketoiminnan Naisten Käsintehtyjä q16S4S