809ls Sandaali Musta 8 Nilkkalenkki Flamingo Kantapää Pleaser Alustan 4 Strassi Naisten qzagPgw5

809ls Sandaali Musta 8 Nilkkalenkki Flamingo Kantapää Pleaser Alustan 4 Strassi Naisten qzagPgw5

Borrelioosi

4 8 Flamingo Strassi Pleaser Naisten Kantapää 809ls Sandaali Musta Nilkkalenkki Alustan Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

8 Kantapää Strassi Nilkkalenkki Pleaser 4 Sandaali 809ls Naisten Flamingo Musta Alustan Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

4 8 809ls Strassi Nilkkalenkki Alustan Musta Pleaser Sandaali Kantapää Naisten Flamingo  

PunkitAlhaiset Kissanpentu Koko Bowknot Teräväkärkiset Kengät Juhlakengät Harmaa Naiset Mukava Korot Pumput Fsj Luistaa Meitä 4 15 qRPagtwExn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Patenttia Gayle Klein Naisten Pumppu Musta Calvin fdXExwqE

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Musta Strassi Alustan Kantapää Nilkkalenkki Naisten Pleaser 809ls Sandaali 8 4 Flamingo Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Strassi Naisten Alustan 4 Sandaali Musta Nilkkalenkki 8 Kantapää Pleaser Flamingo 809ls Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Seksikäs 9 Vedenpitävä Yökerho Muoti Nainen Mustat Työtä Korkokengät Avokkaat 3cm Osapuoli 4 Snfgoij Ammatti Häät 37 5 eu Uk Beige Nahkaa 876qIxpS8w

Strassi 8 Naisten Sandaali Alustan Kantapää 4 809ls Nilkkalenkki Pleaser Musta Flamingo Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Toimisto Narusandaalit Toimisto Sata Kantapää Sata vF0dd

Suomen Lyme Borrelioosi 809ls Strassi Musta 8 4 Naisten Kantapää Sandaali Flamingo Pleaser Alustan Nilkkalenkki ry

Korkea Liikkuu Nilkkasaappaat Seychelles kantapää 9 d5Y0qxw1