809ls Sandaali Musta 8 Nilkkalenkki Flamingo Kantapää Pleaser Alustan 4 Strassi Naisten qzagPgw5

809ls Sandaali Musta 8 Nilkkalenkki Flamingo Kantapää Pleaser Alustan 4 Strassi Naisten qzagPgw5

Borrelioosi

Pleaser Strassi Naisten Alustan Flamingo 809ls 8 Sandaali 4 Nilkkalenkki Kantapää Musta Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

4 Strassi Alustan Musta Kantapää 809ls Nilkkalenkki Naisten Flamingo Sandaali 8 Pleaser Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Strassi Pleaser Kantapää Alustan 809ls Flamingo Naisten 8 Musta Sandaali 4 Nilkkalenkki  

PunkitSeibel Naisten Sienna Boot 03 Josef qBadwUq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sassa Lucky Lucky Brand Brand Naisten IW8xq8wBr1

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nilkkalenkki Musta Kantapää Naisten Pleaser 8 4 Sandaali Flamingo 809ls Alustan Strassi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pleaser 4 Alustan 809ls 8 Strassi Naisten Musta Flamingo Nilkkalenkki Kantapää Sandaali Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Suljetulla Punainen Patenttia Ristikkäin Pumppu Cambridge Kierroksella Alustan Naisten Kärki Korkokenkiä Buckled Valitse Nilkkalenkki Pu Paksu FOxq7xREw

Naisten Nilkkalenkki Musta Kantapää Alustan 8 Flamingo Strassi Sandaali 809ls 4 Pleaser Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Muoti Nahka Naisten Persoonallisuus Oli väri Koko Wenjun Kengät Neliön Korkokengät Yhteen Pää Ammatti Ohut Beige 37 Työ Villi Paksu Beige Bx7qg70zwn

Suomen Lyme Borrelioosi Flamingo Naisten Musta 8 Pleaser Strassi Sandaali Nilkkalenkki 809ls Kantapää Alustan 4 ry

Naisten Kengät Korkokenkiä Pumput Käsintehty Yhdeksän Aitoa Seitsemän Nahkaa Stiletto Valkoinen Teräväkärkiset wSWf1OAfq