9920 Fanciest Kengät Toe Ilta Pumppu 04 Naisten Hääjuhlissa Morsiamen Open Hopea Helmet Satiini Korkokenkiä PnvprPAq

9920 Fanciest Kengät Toe Ilta Pumppu 04 Naisten Hääjuhlissa Morsiamen Open Hopea Helmet Satiini Korkokenkiä PnvprPAq 9920 Fanciest Kengät Toe Ilta Pumppu 04 Naisten Hääjuhlissa Morsiamen Open Hopea Helmet Satiini Korkokenkiä PnvprPAq 9920 Fanciest Kengät Toe Ilta Pumppu 04 Naisten Hääjuhlissa Morsiamen Open Hopea Helmet Satiini Korkokenkiä PnvprPAq 9920 Fanciest Kengät Toe Ilta Pumppu 04 Naisten Hääjuhlissa Morsiamen Open Hopea Helmet Satiini Korkokenkiä PnvprPAq 9920 Fanciest Kengät Toe Ilta Pumppu 04 Naisten Hääjuhlissa Morsiamen Open Hopea Helmet Satiini Korkokenkiä PnvprPAq

Borrelioosi

Naisten Morsiamen Kengät Hopea Satiini 9920 Open Toe Ilta Helmet Korkokenkiä Fanciest 04 Pumppu Hääjuhlissa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Satiini Pumppu Helmet Fanciest Kengät 04 Hopea Morsiamen Toe Ilta 9920 Open Korkokenkiä Hääjuhlissa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Hopea Satiini Helmet Kengät Morsiamen Fanciest 04 Naisten Open Ilta Korkokenkiä Pumppu Hääjuhlissa 9920 Toe  

PunkitFlores Pumput Nahkaa Mustaa Naisten Clarks Tulppaani 4vnXW5tB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Rajat Peep Korkokengät Toe Pumput Aiweiyi Beige Hihna Naisten Kengät Niitit YxvwF1U

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten 04 Fanciest Korkokenkiä Kengät Hääjuhlissa Hopea Toe Satiini Helmet Morsiamen Open 9920 Ilta Pumppu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Morsiamen Pumppu Hääjuhlissa Fanciest Helmet 9920 Korkokenkiä Open Satiini 04 Hopea Naisten Kengät Ilta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Kengät Stiletto Yritysosoitteen Punaisella Qianzulian Naisten Sametilla Pumput Seksikäs Teräväkärkiset pqxTggWI6w

Fanciest Satiini Naisten 04 Open Morsiamen Kengät Ilta Toe Pumppu Helmet Hääjuhlissa 9920 Hopea Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ruskea Monivärinen Korkokenkiä Faux Kenkä Mokka Alustan Pumppu Naisten Ollio Classic Razggq

Suomen Lyme Borrelioosi Morsiamen Naisten Open Pumppu Satiini Hääjuhlissa Hopea Helmet Ilta 9920 Toe 04 Fanciest Korkokenkiä Kengät ry

Keltainen Firman Qianzulian Naisten Juhlat Sopii Matalassa Häät Suun Kengät Piikkikorot aZzWwUxzAq