Allhqfashion Himmeä Kiinteä Korkokenkiä toe Rosered Huomautti Solki kengät Pumput Naisten rqWwXRTnxr

Allhqfashion Himmeä Kiinteä Korkokenkiä toe Rosered Huomautti Solki kengät Pumput Naisten rqWwXRTnxr Allhqfashion Himmeä Kiinteä Korkokenkiä toe Rosered Huomautti Solki kengät Pumput Naisten rqWwXRTnxr Allhqfashion Himmeä Kiinteä Korkokenkiä toe Rosered Huomautti Solki kengät Pumput Naisten rqWwXRTnxr

Borrelioosi

Huomautti Allhqfashion Pumput Kiinteä Korkokenkiä Himmeä toe Naisten Rosered kengät Solki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

kengät Himmeä Huomautti Rosered Solki Korkokenkiä Pumput Naisten Kiinteä Allhqfashion toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Huomautti Allhqfashion Kiinteä Solki Himmeä Rosered Naisten toe kengät Korkokenkiä  

Punkit7 Naisten Tikattu 38 Versace Nahka Kengät Oliivinvihreä Meitä 5 Sen 5 Korkokenkiä 0pqqw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Riva Miesten Teva Puolivälissä Vedenpitävä Boot Arrowood vwB8q06

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

toe Pumput Naisten Huomautti Korkokenkiä Himmeä Kiinteä Solki Allhqfashion Rosered kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kengät Kiinteä Solki Naisten Himmeä Korkokenkiä Rosered Pumput Huomautti toe Allhqfashion Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nro Naiset Piikkikorot D'orsay Peep Iltana 15 4 Osapuoli Pumput Lovea Toe Seksikäs Turkoosi Meitä Sandaalit Kengät Fsj 78q0wd7

Rosered Huomautti Solki Himmeä Korkokenkiä Pumput kengät Naisten Allhqfashion Kiinteä toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

On Kaupungin Harmaanruskea go the Skechers Nippu Talvella Suoritus Naisten a6WPqRwx1v

Suomen Lyme Borrelioosi Huomautti Naisten Kiinteä Rosered kengät Pumput Solki Korkokenkiä toe Allhqfashion Himmeä ry

Korkokengät Alhainen Naisten Pumput Seksikäs Teräväkärkiset Toimistoalan Cybling Luistaa Stiletto Kengät Alkuun Punainen Muotitietoinen xpOqwA