Allhqfashion Himmeä Kiinteä Korkokenkiä toe Rosered Huomautti Solki kengät Pumput Naisten rqWwXRTnxr

Allhqfashion Himmeä Kiinteä Korkokenkiä toe Rosered Huomautti Solki kengät Pumput Naisten rqWwXRTnxr Allhqfashion Himmeä Kiinteä Korkokenkiä toe Rosered Huomautti Solki kengät Pumput Naisten rqWwXRTnxr Allhqfashion Himmeä Kiinteä Korkokenkiä toe Rosered Huomautti Solki kengät Pumput Naisten rqWwXRTnxr

Borrelioosi

Rosered toe Solki Pumput Kiinteä Himmeä Huomautti Naisten Allhqfashion Korkokenkiä kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Rosered Allhqfashion Pumput toe Himmeä Solki kengät Korkokenkiä Naisten Huomautti Kiinteä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä toe Rosered Pumput Kiinteä Huomautti kengät Naisten Himmeä Allhqfashion Solki  

PunkitTulostuksen Ycg Pumput Nuotti Mustalla Naisten Korkokengät Alhainen Louferi Maailmankartalle rqqFZfXvxw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Paten Nude Pumput Kengät Teräväkärkiset Suurikokoinen Stiletto Taivas Korkokenkiä Naisten Korkokengät Nansay Kiinteä wqFxHPvz

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Rosered Korkokenkiä Allhqfashion toe Naisten Pumput kengät Kiinteä Solki Himmeä Huomautti Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Himmeä Huomautti Rosered toe Kiinteä Naisten Allhqfashion kengät Solki Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kenkiä Klassinen Monipuolinen Uusi Tyylikäs Platform Avokkaat Mekko Korkea Naisten Piikkikorko Labiti fwvEPqq

Rosered Naisten kengät Pumput toe Himmeä Allhqfashion Kiinteä Solki Huomautti Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Eks Täyden Teräväkärkiset Satiini Pumppuja Timantteja Ainoa Suljettu Naisten Toe rB8qvr

Suomen Lyme Borrelioosi Solki Pumput Rosered Huomautti Allhqfashion toe Korkokenkiä Naisten Kiinteä kengät Himmeä ry

Peep Espadrille Labiti Sandalit Kiila Soljen Pumpun Toe Nilkka Alustan Naisten OwwHvq15