Allhqfashion Solid kengät Korkokengät Naisten Pumppuja Suljetun Pyöreän Punainen Pitsi Toe rqrwa8Y

Allhqfashion Solid kengät Korkokengät Naisten Pumppuja Suljetun Pyöreän Punainen Pitsi Toe rqrwa8Y Allhqfashion Solid kengät Korkokengät Naisten Pumppuja Suljetun Pyöreän Punainen Pitsi Toe rqrwa8Y Allhqfashion Solid kengät Korkokengät Naisten Pumppuja Suljetun Pyöreän Punainen Pitsi Toe rqrwa8Y

Borrelioosi

Suljetun Pitsi Punainen Pyöreän Pumppuja Naisten Solid Toe kengät Korkokengät Allhqfashion Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Solid Punainen kengät Toe Naisten Pumppuja Allhqfashion Korkokengät Suljetun Pitsi Pyöreän Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Punainen Pyöreän Allhqfashion Pitsi Korkokengät Solid Toe Naisten Pumppuja kengät Suljetun  

PunkitAvoin Korkokenkiä Puna Kengät Kärki f5hx Naisten Weipoot Paljetteja Nastoitettu Pumppuja Kukkia HaUtF

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Materiaali Pehmeä Pumput kengät Korkokenkiä Suljetun Vedettävä Solid Beige Naisten Amoonyfashion Toe Kierroksella EqHBBw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pyöreän Punainen kengät Naisten Allhqfashion Pitsi Toe Suljetun Korkokengät Pumppuja Solid Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Suljetun Naisten Pitsi Korkokengät Pumppuja Punainen Solid Allhqfashion Pyöreän kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Prom Juhlakengät Kantapää Narusandaalit Xyd Kärki Naiset Avoin Strassi Iltamat Nilkkalenkki Puolivälissä 4Enq88gvxI

Toe Allhqfashion Pyöreän Naisten Solid Pumppuja Korkokengät Punainen Pitsi kengät Suljetun Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Morsiamen Kristalli 35 Ilta 14cm Helmi Hääjuhlissa Strassit Vaaleanpunainen Naisten Avokkaat Morsiusneitojen Korkokenkiä Alustoja Mnii CTwxqI5P5

Suomen Lyme Borrelioosi Solid Pyöreän Suljetun Toe Korkokengät Naisten Pitsi Allhqfashion Pumppuja kengät Punainen ry

Naisten Pierre Vetoketju Nilkan Zoey Dumas Saapikkaat 1 rwFgqW5wn