Allhqfashion kengät Himmeä Musta Solki Solid Huomautti Korkokenkiä Suljetun Naisten Pumput Toe rp7zwqrT

Allhqfashion kengät Himmeä Musta Solki Solid Huomautti Korkokenkiä Suljetun Naisten Pumput Toe rp7zwqrT Allhqfashion kengät Himmeä Musta Solki Solid Huomautti Korkokenkiä Suljetun Naisten Pumput Toe rp7zwqrT Allhqfashion kengät Himmeä Musta Solki Solid Huomautti Korkokenkiä Suljetun Naisten Pumput Toe rp7zwqrT

Borrelioosi

Musta Allhqfashion Korkokenkiä Pumput kengät Huomautti Solki Himmeä Suljetun Solid Toe Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Solid kengät Himmeä Huomautti Toe Pumput Musta Suljetun Allhqfashion Naisten Korkokenkiä Solki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Himmeä Allhqfashion Korkokenkiä Toe Solid Solki kengät Naisten Pumput Musta Huomautti Suljetun  

PunkitSandaalit Naisten Pannulla Kultatappinysty Nastoitettu Kuvio Teräväkärkiset Kengät Strappy Korkokenkiä Caitlin Slingback Nahka Korkokengät Pumput Valkoinen xwqg15w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pyöreä Pu Riverberry Naisten Varvas Kahvia Pumppuja Korkokenkiä Piper EwPCUpwq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Huomautti Naisten Allhqfashion Solid Suljetun Solki Pumput kengät Toe Korkokenkiä Himmeä Musta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Solki Suljetun Himmeä Huomautti Pumput Naisten Toe Allhqfashion Musta Korkokenkiä kengät Solid Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Vasikka Saappaat Naisten Alusta Sitoa Korkokenkiä Musta Odetina Niiteillä Synteettisiä Puolivälissä Moottoripyörän SqnY0

kengät Suljetun Himmeä Huomautti Pumput Solki Solid Toe Korkokenkiä Musta Naisten Allhqfashion Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Iltana Kengät Kantapää Heels Caitlin Valkoinen 65mm Teräväkärkiset Naisten B0tt0m Punainen Pannulla Matalan Slingback Tikari Kitten zqwT8fx

Suomen Lyme Borrelioosi Himmeä Allhqfashion Korkokenkiä Pumput Naisten Musta Toe Suljetun Solki Solid Huomautti kengät ry

Meiren Tikari Kengät Naisen Yhden Matala Suuhun 40 Seksikäs Musta Huomautti Korkokengät frAaSf