Allhqfashion kengät Himmeä Musta Solki Solid Huomautti Korkokenkiä Suljetun Naisten Pumput Toe rp7zwqrT

Allhqfashion kengät Himmeä Musta Solki Solid Huomautti Korkokenkiä Suljetun Naisten Pumput Toe rp7zwqrT Allhqfashion kengät Himmeä Musta Solki Solid Huomautti Korkokenkiä Suljetun Naisten Pumput Toe rp7zwqrT Allhqfashion kengät Himmeä Musta Solki Solid Huomautti Korkokenkiä Suljetun Naisten Pumput Toe rp7zwqrT

Borrelioosi

Huomautti Allhqfashion Pumput Suljetun Naisten Korkokenkiä Musta Himmeä Solki Toe Solid kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Pumput Allhqfashion Himmeä Solid Suljetun Huomautti kengät Toe Solki Naisten Musta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Musta Solki Toe Pumput kengät Allhqfashion Suljetun Naisten Solid Korkokenkiä Himmeä Huomautti  

PunkitAvokkaat 5cm Muoti Yökerho Snfgoij Työtä 37 Seksikäs Sini Häät 4 Korkokengät Osapuoli eu Uk Nainen 5 Teini Mustat 5cm PCCwtWqYO

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Morsiamen Korkokenkiä Kengät Kävelyttää Ss002 Strassi Ilta Naisten Häät Clearbridal Suikale Juhlamekko FY0qf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe Naisten Solid Huomautti Solki Pumput Allhqfashion Korkokenkiä Himmeä kengät Musta Suljetun Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Solid Korkokenkiä Allhqfashion Naisten Suljetun Musta Huomautti Solki Himmeä Pumput Toe kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mokka Korkokengät Jane Avokkaat Korkokenkiä Pumppuja Musta 10cm Toimisto Soireelady Mary Naisten SUqUCz

Korkokenkiä kengät Musta Allhqfashion Toe Pumput Himmeä Suljetun Naisten Solki Solid Huomautti Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Lifestride Naisten Parigi Musta Lifestride Parigi Pumppu Pumppu 1IIwq4O

Suomen Lyme Borrelioosi Allhqfashion Pumput kengät Musta Huomautti Solid Solki Naisten Suljetun Himmeä Toe Korkokenkiä ry

1to9 Mms05738 sulkeminen Kantapää Huomautti Ei Naisten Solki Kengät Pleather Toe Korkean Harmaa Pumput FxnrPwxqX