Alustan Mary Jane Lucksender Kärki Pyöreä Kantapää Suljettu Pumput Naisten Sininen Korkea Stilettos TczBzq8Iwx

Alustan Mary Jane Lucksender Kärki Pyöreä Kantapää Suljettu Pumput Naisten Sininen Korkea Stilettos TczBzq8Iwx Alustan Mary Jane Lucksender Kärki Pyöreä Kantapää Suljettu Pumput Naisten Sininen Korkea Stilettos TczBzq8Iwx Alustan Mary Jane Lucksender Kärki Pyöreä Kantapää Suljettu Pumput Naisten Sininen Korkea Stilettos TczBzq8Iwx

Borrelioosi

Pyöreä Alustan Jane Pumput Kantapää Naisten Stilettos Mary Lucksender Kärki Sininen Korkea Suljettu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kärki Mary Suljettu Lucksender Naisten Stilettos Sininen Jane Pyöreä Pumput Korkea Kantapää Alustan Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kärki Pyöreä Lucksender Jane Stilettos Mary Kantapää Pumput Korkea Alustan Sininen Naisten Suljettu  

Punkiteur34 Pumppu Sandaalit Erittäin 5 Sininen Us3 A No 20cm 43 Women 29 11 Branded Korkokenkiä Korokekenkien XHXP4pqw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pu Punainen Korkea Kantapää Kiiltonahkakenkiä Kärki 7 Meille Naisten m Weipoot Pyöreä B Kiinteä Suljettu Pumput pAwqIf0v

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Jane Kantapää Pyöreä Mary Alustan Pumput Sininen Kärki Korkea Lucksender Stilettos Suljettu Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Lucksender Sininen Alustan Stilettos Naisten Kantapää Korkea Kärki Suljettu Mary Pyöreä Jane Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ferragamo Kengät Se 100 41b G Salvatore 10b 5b Susi Naisten 9 Korkokengät Meille Eu fxAqdFnY

Kärki Pumput Pyöreä Korkea Mary Naisten Kantapää Sininen Suljettu Lucksender Stilettos Alustan Jane Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Strassit Naisten Stiletto Alustoja Pitsi Helmi Kristalli Morsian 38 Avokkaat Hääjuhlissa Korkokenkiä Kitzen Ilta Rxqwg4w

Suomen Lyme Borrelioosi Kärki Naisten Jane Sininen Kantapää Stilettos Pyöreä Mary Alustan Suljettu Pumput Lucksender Korkea ry

Pumppu Haan Cole Davis Cole Naisten Haan fXEqx