Aprikoosi Saappaat Korkea Kesällä Korkokengät Nilkan Naisten Vetoketju Lohko Muoti Melady wzvXx

Aprikoosi Saappaat Korkea Kesällä Korkokengät Nilkan Naisten Vetoketju Lohko Muoti Melady wzvXx Aprikoosi Saappaat Korkea Kesällä Korkokengät Nilkan Naisten Vetoketju Lohko Muoti Melady wzvXx Aprikoosi Saappaat Korkea Kesällä Korkokengät Nilkan Naisten Vetoketju Lohko Muoti Melady wzvXx Aprikoosi Saappaat Korkea Kesällä Korkokengät Nilkan Naisten Vetoketju Lohko Muoti Melady wzvXx Aprikoosi Saappaat Korkea Kesällä Korkokengät Nilkan Naisten Vetoketju Lohko Muoti Melady wzvXx Aprikoosi Saappaat Korkea Kesällä Korkokengät Nilkan Naisten Vetoketju Lohko Muoti Melady wzvXx

Borrelioosi

Nilkan Korkokengät Lohko Korkea Muoti Naisten Aprikoosi Vetoketju Melady Saappaat Kesällä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Nilkan Melady Naisten Lohko Saappaat Aprikoosi Vetoketju Muoti Kesällä Korkea Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nilkan Melady Korkea Kesällä Saappaat Vetoketju Lohko Muoti Korkokengät Naisten Aprikoosi  

PunkitVuori Tohvelin Dethan Pyöreä Aitoa Naisten Puna Nahkaa Paksu Korkokenkiä Varvas Nilkkurit liina P6CBPn8Rq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumpun Korkokenkiä Musta Naisten Upea Olivia Alustan K Kengät Kiila Mukava Toe Kiilat Suljettu FvCnwx8g1n

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkea Melady Korkokengät Naisten Nilkan Aprikoosi Kesällä Muoti Saappaat Vetoketju Lohko Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkea Vetoketju Korkokengät Nilkan Kesällä Lohko Naisten Saappaat Melady Aprikoosi Muoti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Naisten Häät Seksikäs t S0le Alustan Tikari Korkokengät Mekko B0tt0m Peep Kengät Slip Chris Punainen Toe Nude 5T8wq11

Aprikoosi Naisten Vetoketju Korkokengät Melady Nilkan Kesällä Saappaat Korkea Lohko Muoti Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Pumput Sininen Suljetun Kiinteä Huomautti Amoonyfashion Vedettävä Toe Päälle Korkokenkiä Pu kengät 6xPwzw4d

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Nilkan Korkea Kesällä Melady Vetoketju Lohko Korkokengät Saappaat Aprikoosi Muoti ry

Kenkiä Katu Iso Hyvät Naisten Kengät Musta Puolue Koko Korkokengät Pumput Nansay Teräväkärkiset Kiinteät Hw15q6