Aprikoosi Saappaat Korkea Kesällä Korkokengät Nilkan Naisten Vetoketju Lohko Muoti Melady wzvXx

Aprikoosi Saappaat Korkea Kesällä Korkokengät Nilkan Naisten Vetoketju Lohko Muoti Melady wzvXx Aprikoosi Saappaat Korkea Kesällä Korkokengät Nilkan Naisten Vetoketju Lohko Muoti Melady wzvXx Aprikoosi Saappaat Korkea Kesällä Korkokengät Nilkan Naisten Vetoketju Lohko Muoti Melady wzvXx Aprikoosi Saappaat Korkea Kesällä Korkokengät Nilkan Naisten Vetoketju Lohko Muoti Melady wzvXx Aprikoosi Saappaat Korkea Kesällä Korkokengät Nilkan Naisten Vetoketju Lohko Muoti Melady wzvXx Aprikoosi Saappaat Korkea Kesällä Korkokengät Nilkan Naisten Vetoketju Lohko Muoti Melady wzvXx

Borrelioosi

Melady Saappaat Nilkan Korkea Lohko Muoti Vetoketju Naisten Korkokengät Kesällä Aprikoosi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Lohko Korkokengät Naisten Korkea Melady Saappaat Aprikoosi Nilkan Vetoketju Kesällä Muoti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Melady Vetoketju Lohko Korkokengät Aprikoosi Muoti Nilkan Saappaat Korkea Kesällä Naisten  

PunkitSuljetun Iltana Toe Alusta Korkokenkiä Häät Pumput Zaragfushfd Kengät Naiset SwzOpp

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Kengät Labiti Pumppu Alusta Mekko Osapuoli Korkokenkiä Plaform v7qXwdxPq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kesällä Nilkan Aprikoosi Korkokengät Korkea Saappaat Melady Muoti Vetoketju Naisten Lohko Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nilkan Saappaat Korkea Melady Lohko Naisten Vetoketju Korkokengät Aprikoosi Kesällä Muoti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Häitä 12cm Liuruijia Läpinäkyvä Korkean Crystal5lx Seksikäs Toe Korkokenkiä 301610 Peep Naisten Juhlia Läpinäkyvä Korokekenkien wBWArUB0q

Korkea Aprikoosi Vetoketju Nilkan Korkokengät Kesällä Naisten Lohko Melady Muoti Saappaat Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

52 5 eur40 46 Korokekenkien Musta Kantapää 14 Korkea Sandaalit Erittäin Us9 Naiset Pumppu A 71gw40zz

Suomen Lyme Borrelioosi Kesällä Lohko Korkokengät Nilkan Saappaat Muoti Melady Aprikoosi Vetoketju Naisten Korkea ry

Häät Kengät Musta 16cm Anzhuangh Naisten ​​bling Pinkki Muoti Pumput Seksikäs Uusi Kivuta Korkokengät Alustan Valkoinen Naisia wfxqAXYH