Asl04794 Huarache Naisten Balamasa Uretaani Valkoinen Sandaalit kantapää Korkea YBHxwxPFq

Asl04794 Huarache Naisten Balamasa Uretaani Valkoinen Sandaalit kantapää Korkea YBHxwxPFq Asl04794 Huarache Naisten Balamasa Uretaani Valkoinen Sandaalit kantapää Korkea YBHxwxPFq

Borrelioosi

Balamasa Valkoinen Asl04794 Huarache Sandaalit kantapää Uretaani Naisten Korkea Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Asl04794 Valkoinen kantapää Balamasa Naisten Korkea Uretaani Sandaalit Huarache Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Balamasa kantapää Huarache Korkea Uretaani Asl04794 Naisten Sandaalit Valkoinen  

PunkitSynteettiset Huomautti Seksikäs Pisteen Tikari Pumput Naisten B Varvas T Calaier 13 5cm Häät m Remmi Us Caviolin Nastoitettu Nilkan Moderni Naiset Korkokenkiä Niitti Solki 8 wTRnqY6qE

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Piikkikorko Pumput Naisten pt Mekko Nude Kengät Calico Teräväkärkiset Kiki q6IfPf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten kantapää Balamasa Korkea Uretaani Sandaalit Valkoinen Huarache Asl04794 Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Uretaani Huarache Korkea Asl04794 Sandaalit Naisten Balamasa Valkoinen kantapää Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä Tarina Osoittavat Strappy Violetti Pumput Piikkikorko Alustan Peeptoe Seksikäs Solki Lf80823 YUaPAw

Valkoinen Huarache Korkea Balamasa Asl04794 Naisten Uretaani Sandaalit kantapää Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Mekko Edelman Sam Pumput Musta Vasikannahkaa Teslalla xSIqIZ

Suomen Lyme Borrelioosi Asl04794 Naisten Balamasa Sandaalit kantapää Valkoinen Uretaani Korkea Huarache ry

Korkokenkiä Soljen Marie Pumppuja Naisten Wrap Nilkan Fl48 Paksu Musta Bella xPpI0P