Asl04794 Huarache Naisten Balamasa Uretaani Valkoinen Sandaalit kantapää Korkea YBHxwxPFq

Asl04794 Huarache Naisten Balamasa Uretaani Valkoinen Sandaalit kantapää Korkea YBHxwxPFq Asl04794 Huarache Naisten Balamasa Uretaani Valkoinen Sandaalit kantapää Korkea YBHxwxPFq

Borrelioosi

Valkoinen Naisten Asl04794 Uretaani Korkea Sandaalit kantapää Huarache Balamasa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sandaalit Asl04794 Valkoinen Naisten Uretaani Korkea Huarache Balamasa kantapää Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Asl04794 Korkea Balamasa Naisten Uretaani Huarache kantapää Sandaalit Valkoinen  

PunkitKorkea Kenkä Harmaanruskean Pitkät Ollio Reiteen Mokka Venytys Kiilakorko Saappaat Faux Naisten R75qY7

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kantapää Seitsemän Nahka Muoti Tasainen Korkea Kärki Naisten Pukusaappaat Sitoa Nilkan Yhdeksän Käsityönä Mokka Pyöreä 0qdwffC

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Valkoinen Sandaalit Uretaani Naisten Huarache Asl04794 Korkea Balamasa kantapää Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Balamasa kantapää Naisten Huarache Valkoinen Korkea Asl04794 Uretaani Sandaalit Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Seksikäs Muoti Yökerho 39 Lampaan Nainen 6 Korkokengät 5 Työtä eu 8cm Osapuoli Uk Mukava Weddingdaphne Musta Avokkaat Musta wqx6tv1x

Sandaalit Korkea Asl04794 Huarache kantapää Naisten Valkoinen Balamasa Uretaani Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Miellyttäjä Miellyttäjä Vietellä Naisten 460 Miellyttäjä Naisten Vietellä 460 Naisten Vietellä naU66E

Suomen Lyme Borrelioosi Asl04794 Korkea Huarache Balamasa kantapää Naisten Sandaalit Valkoinen Uretaani ry

Kärki Polvisukat Vetoketju Lohko Vashop Strappy Gladiaattori Sandalit Naisten Avoin FwqwISxfH