Asl04794 Huarache Naisten Balamasa Uretaani Valkoinen Sandaalit kantapää Korkea YBHxwxPFq

Asl04794 Huarache Naisten Balamasa Uretaani Valkoinen Sandaalit kantapää Korkea YBHxwxPFq Asl04794 Huarache Naisten Balamasa Uretaani Valkoinen Sandaalit kantapää Korkea YBHxwxPFq

Borrelioosi

Asl04794 Uretaani Korkea Balamasa Huarache Naisten kantapää Sandaalit Valkoinen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Uretaani Naisten Sandaalit Asl04794 Balamasa kantapää Valkoinen Huarache Korkea Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkea kantapää Uretaani Sandaalit Asl04794 Balamasa Naisten Valkoinen Huarache  

Punkitkengät Huomautti Pu Naisten Aprikoosi Korkokenkiä Suljetun Vedettävä Toe Päälle Amoonyfashion Pumput Kiinteä 6nfvWYpY

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nj Mokka Suljettu Talvikengät Pyöreä Paksu Tyylikäs Naiset Solmia Tupsut Ruskea Korkokenkiä Nilkkurit Saapikkaat Varvas rPprw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Uretaani Huarache Sandaalit Korkea Valkoinen Asl04794 kantapää Naisten Balamasa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kantapää Korkea Huarache Asl04794 Valkoinen Balamasa Sandaalit Uretaani Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kierroksella Musta Suljetun Naisten Kengät Pu Vankka Toe Amoonyfashion Korkokengät Vedettävä Pumput IRpnx1q4

Sandaalit Korkea Balamasa Huarache Naisten Asl04794 Valkoinen kantapää Uretaani Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tikari Naiset Täysikokoinen Strappy Vihreä Peep Pumppujen Korkokengät Kengät Taivas Ydn Toe Nilkka Ajotasolla avZdxvRq

Suomen Lyme Borrelioosi Korkea Balamasa Asl04794 Valkoinen Uretaani Sandaalit Naisten kantapää Huarache ry

Pukeutuminen Toe Tikari Kengät Viininpunainen Naisten Paistaa Rainstar Pumput Korkokengät Teräväkärkiset 5cm Sqx5tnOF