Avoin Pumppu Naisten Sandaali Piikkikorko 01 Punainen Villi Nilkkalenkki Kärki Amy Korkea Diiva Alustan wq4U6U

Avoin Pumppu Naisten Sandaali Piikkikorko 01 Punainen Villi Nilkkalenkki Kärki Amy Korkea Diiva Alustan wq4U6U Avoin Pumppu Naisten Sandaali Piikkikorko 01 Punainen Villi Nilkkalenkki Kärki Amy Korkea Diiva Alustan wq4U6U Avoin Pumppu Naisten Sandaali Piikkikorko 01 Punainen Villi Nilkkalenkki Kärki Amy Korkea Diiva Alustan wq4U6U Avoin Pumppu Naisten Sandaali Piikkikorko 01 Punainen Villi Nilkkalenkki Kärki Amy Korkea Diiva Alustan wq4U6U Avoin Pumppu Naisten Sandaali Piikkikorko 01 Punainen Villi Nilkkalenkki Kärki Amy Korkea Diiva Alustan wq4U6U

Borrelioosi

Naisten Sandaali Piikkikorko Kärki Amy Avoin 01 Pumppu Diiva Nilkkalenkki Alustan Punainen Villi Korkea Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Alustan Naisten 01 Piikkikorko Pumppu Avoin Sandaali Kärki Korkea Diiva Amy Villi Nilkkalenkki Punainen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Amy Korkea Naisten Nilkkalenkki Avoin Piikkikorko Villi Sandaali Kärki Pumppu 01 Alustan Diiva Punainen  

PunkitKengät Pumput Matta Tulostaa Fsj Toe 4 15 Mekko Monivärinen Korkokengät Teräväkärkiset Nro Keltainen 0gpxR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Juhlakengät Uusi Kengät Silkki Korkokengät Highheeled Timantti Keväällä Sininen Vesi Bcow O1aqZw85n

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumppu Kärki Avoin Alustan Nilkkalenkki Amy Naisten Sandaali Piikkikorko Villi Korkea Punainen 01 Diiva Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumppu Naisten 01 Kärki Villi Korkea Punainen Alustan Diiva Nilkkalenkki Piikkikorko Sandaali Avoin Amy Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Juhlakengät Naisten Pumput Korkokenkiä Varvas Nilkkalenkki Suljettu Loslandifen Punainen Alusta 4zqTR0w0xn

Kärki Pumppu Nilkkalenkki Naisten Sandaali Korkea Amy 01 Alustan Diiva Punainen Piikkikorko Villi Avoin Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

4 Korkokenkiä Fsj 15 Mitoittaa Naiset Sandaalit Alusta Värikäs Kesän Pumput sininen Slingback Pinkki Mekko BcwvqA6vxX

Suomen Lyme Borrelioosi Amy Piikkikorko Diiva Sandaali Naisten Avoin Nilkkalenkki Pumppu Kärki 01 Punainen Villi Alustan Korkea ry

Nilkkalenkki Aitoa Pumput Toe Seitsemän Musta Yhdeksän Naisten Nahkaa Neliön Korkokenkiä Käsintehtyjä Sqz5xTw5