Beige Korkokenkiä Nilkkurit Stiletto Lylife Alustan Naisten Pumput YEq6zpw

Beige Korkokenkiä Nilkkurit Stiletto Lylife Alustan Naisten Pumput YEq6zpw Beige Korkokenkiä Nilkkurit Stiletto Lylife Alustan Naisten Pumput YEq6zpw Beige Korkokenkiä Nilkkurit Stiletto Lylife Alustan Naisten Pumput YEq6zpw Beige Korkokenkiä Nilkkurit Stiletto Lylife Alustan Naisten Pumput YEq6zpw

Borrelioosi

Naisten Stiletto Pumput Beige Korkokenkiä Alustan Lylife Nilkkurit Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Beige Stiletto Nilkkurit Naisten Alustan Korkokenkiä Pumput Lylife Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nilkkurit Beige Naisten Lylife Korkokenkiä Alustan Pumput Stiletto  

PunkitPeep Nancy Pumput Tanssisali Alusta Njpu hihna Korkea Naisten Paksu Kantapää T Seksikäs Kengät Toe Jayjii vvw1Fr

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Hunter Hunter Mokkasiinit Naisten Alkuperäinen Naisten Penniäkään 5xwawHgqY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nilkkurit Lylife Beige Korkokenkiä Alustan Stiletto Pumput Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Stiletto Naisten Lylife Korkokenkiä Nilkkurit Alustan Beige Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Caitlin Kultatappinysty Slingback Nastoitettu Patentti Sininen Naisten Korkokenkiä Kengät Strappy Pumput Pannulla Teräväkärkiset Sandaalit Nahka rI0rqxwv6

Lylife Naisten Stiletto Nilkkurit Alustan Beige Korkokenkiä Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Vuosipäivä Tekojalokivi Sparrow Osapuolen Kengät Nainen Hääpuku Prom Korkokenkiä Juhla Pumput 6qwq0gAZ

Suomen Lyme Borrelioosi Beige Naisten Alustan Nilkkurit Korkokenkiä Stiletto Lylife Pumput ry

Korokekenkien Syksy Hoikka Pumput Ohut Naisten Kevät Kantapäät Seksikäs Mustan Bling Stewart Beverly Suuri Muoti Uusi Osapuoli 4FtxY