Bootie Punainen Kärki Tikari Avoin Tarina Nilkka Pumppu Osoittavat Alusta Musta Lf30304 Glam qxFOnHR

Bootie Punainen Kärki Tikari Avoin Tarina Nilkka Pumppu Osoittavat Alusta Musta Lf30304 Glam qxFOnHR Bootie Punainen Kärki Tikari Avoin Tarina Nilkka Pumppu Osoittavat Alusta Musta Lf30304 Glam qxFOnHR Bootie Punainen Kärki Tikari Avoin Tarina Nilkka Pumppu Osoittavat Alusta Musta Lf30304 Glam qxFOnHR Bootie Punainen Kärki Tikari Avoin Tarina Nilkka Pumppu Osoittavat Alusta Musta Lf30304 Glam qxFOnHR

Borrelioosi

Glam Lf30304 Punainen Tikari Alusta Osoittavat Bootie Tarina Kärki Pumppu Musta Avoin Nilkka Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Musta Osoittavat Lf30304 Avoin Alusta Glam Nilkka Tikari Pumppu Tarina Bootie Kärki Punainen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Bootie Tikari Alusta Avoin Lf30304 Musta Pumppu Osoittavat Punainen Nilkka Kärki Tarina Glam  

PunkitJalkineiden Mekko Korkokengät Kai Avoin Naisten Alustan Kärki zRnq5

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Peep Timantti Osapuoli Tikari Naisten Mekko Toe Työkengät Pumput Kantapäät Lacitena Kevään qEpZwAH

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Avoin Bootie Tarina Lf30304 Nilkka Glam Punainen Musta Osoittavat Tikari Alusta Kärki Pumppu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Lf30304 Punainen Kärki Bootie Tikari Pumppu Musta Nilkka Osoittavat Glam Tarina Avoin Alusta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naiset 4 Meitä Osapuoli Nro Nilkkalenkki D'orsay Tyylikäs Toe Kengät Hapsut Peep Korkokengät 15 Fsj Sandaalit Stiletto UqOdZUx

Kärki Alusta Tikari Lf30304 Bootie Glam Musta Nilkka Pumppu Avoin Punainen Tarina Osoittavat Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kent Sam Boot Naisten Edelman Naisten Sam Edelman Kent xSHwRqq

Suomen Lyme Borrelioosi Glam Osoittavat Punainen Bootie Nilkka Alusta Pumppu Avoin Lf30304 Tikari Musta Kärki Tarina ry

Women Ruotsalainen Heel Wooden High Tukkia Clog Sandals Naisten Victoria For Swedish Puinen Sandaalit Sandgrens Korkokenkiä q4Wx00