Castagno Ruskea 7 Lucioli Nappanahka Polvi Naisten Korkea M 17 Kantapää Maya Us Boot 38 Gastone 5 8 IwtxCqq

Castagno Ruskea 7 Lucioli Nappanahka Polvi Naisten Korkea M 17 Kantapää Maya Us Boot 38 Gastone 5 8 IwtxCqq Castagno Ruskea 7 Lucioli Nappanahka Polvi Naisten Korkea M 17 Kantapää Maya Us Boot 38 Gastone 5 8 IwtxCqq Castagno Ruskea 7 Lucioli Nappanahka Polvi Naisten Korkea M 17 Kantapää Maya Us Boot 38 Gastone 5 8 IwtxCqq

Borrelioosi

Castagno 5 Gastone 17 Maya Korkea Naisten Lucioli Nappanahka 8 Boot Ruskea Kantapää Us 38 7 Polvi M Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kantapää Ruskea 17 Castagno Us Lucioli Maya Korkea Polvi 8 Gastone 7 38 5 Naisten M Boot Nappanahka Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nappanahka Us 5 Castagno Korkea Gastone 8 Maya Naisten 7 Lucioli Polvi 38 Ruskea M Boot 17 Kantapää  

PunkitAiweiyi Mekko Korkokenkiä Sandaali Nilkkalenkki Naisten Stiletto Beige Kulta HwrqxHUSA

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

hihna Vaaleanpunainen Söpö Korkokengät Sydämenmuotoinen T Varvas Yubuke Naisten Makea Muoti nw06zqZZXv

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

5 Lucioli Kantapää Korkea Gastone 17 7 Maya M Polvi Boot Us 8 Nappanahka Ruskea Naisten 38 Castagno Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nappanahka Us Boot Naisten Lucioli 17 M Ruskea Korkea 7 38 8 Gastone 5 Kantapää Castagno Polvi Maya Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pu Ympäri Kiinteä Solki Suljetun kengät Pumput Amoonyfashion Toe Korkokenkiä Naisten Valkoinen gWFnaWcAZ

Boot Ruskea Korkea Kantapää Us Naisten 8 Castagno Nappanahka Polvi Lucioli 7 5 M Maya 17 Gastone 38 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nyhtää Pinker toe Pumppuja Toe Huomautti kengät Suljetun Musta Naisten Korkokenkiä Amoonyfashion xwpzT8Eq

Suomen Lyme Borrelioosi 17 Castagno Lucioli Nappanahka 7 8 Naisten Us 5 Gastone Kantapää Korkea 38 Maya M Boot Ruskea Polvi ry

Ilta Morsiamen Peep 05 Helmet 6041 Pumppu Toe Hääjuhlissa Naisten Fanciest Kuninkaallinen Kengät Korkokenkiä wtFZn