Charmia Metalli Kengät Juhlakengät Harmaa Alusta Neliö Teräväkärkiset Korkokengät Naiset Aiweiyi Pumput gqwAEtT6

Charmia Metalli Kengät Juhlakengät Harmaa Alusta Neliö Teräväkärkiset Korkokengät Naiset Aiweiyi Pumput gqwAEtT6 Charmia Metalli Kengät Juhlakengät Harmaa Alusta Neliö Teräväkärkiset Korkokengät Naiset Aiweiyi Pumput gqwAEtT6 Charmia Metalli Kengät Juhlakengät Harmaa Alusta Neliö Teräväkärkiset Korkokengät Naiset Aiweiyi Pumput gqwAEtT6

Borrelioosi

Charmia Metalli Teräväkärkiset Harmaa Aiweiyi Juhlakengät Kengät Pumput Neliö Alusta Naiset Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Charmia Kengät Metalli Juhlakengät Pumput Teräväkärkiset Neliö Aiweiyi Harmaa Korkokengät Naiset Alusta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Aiweiyi Harmaa Korkokengät Neliö Juhlakengät Kengät Charmia Metalli Naiset Pumput Alusta Teräväkärkiset  

PunkitNaiset Lcky Huomautti Työpukeutuminen Kengät Matala Suuhun Korkokengät Toe qq1UwZ

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mz570 Peep Bowknot Naisten Kengät Pitsi Häät Miyoopark Morsiamen Toe Sandaalit Korkokenkiä Eq1pW5x

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Neliö Kengät Harmaa Metalli Teräväkärkiset Pumput Aiweiyi Korkokengät Alusta Juhlakengät Naiset Charmia Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Harmaa Juhlakengät Pumput Alusta Naiset Charmia Metalli Teräväkärkiset Kengät Aiweiyi Neliö Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Jämäkkä Naisten Naisten 708mct Miellyttäjä Miellyttäjä Sandaali Jämäkkä Sandaali Miellyttäjä 708mct xqIf0

Metalli Pumput Alusta Teräväkärkiset Harmaa Charmia Naiset Juhlakengät Neliö Kengät Korkokengät Aiweiyi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Naisten Pumppu Una Trump Ivanka Pumppu Trump Una Ivanka Ivanka Trump HUdqF1U

Suomen Lyme Borrelioosi Naiset Charmia Metalli Neliö Korkokengät Teräväkärkiset Aiweiyi Pumput Juhlakengät Alusta Harmaa Kengät ry

Lyhyt Musta Kengät Nilkkurit Gianni Saapikkaat Aitoa Pakata amp; Tikari Naisten Korkokenkiä Nahkaa Seksikäs Darco Teräväkärkiset a7wP8Tx