Charmia Metalli Kengät Juhlakengät Harmaa Alusta Neliö Teräväkärkiset Korkokengät Naiset Aiweiyi Pumput gqwAEtT6

Charmia Metalli Kengät Juhlakengät Harmaa Alusta Neliö Teräväkärkiset Korkokengät Naiset Aiweiyi Pumput gqwAEtT6 Charmia Metalli Kengät Juhlakengät Harmaa Alusta Neliö Teräväkärkiset Korkokengät Naiset Aiweiyi Pumput gqwAEtT6 Charmia Metalli Kengät Juhlakengät Harmaa Alusta Neliö Teräväkärkiset Korkokengät Naiset Aiweiyi Pumput gqwAEtT6

Borrelioosi

Harmaa Metalli Aiweiyi Alusta Neliö Kengät Naiset Teräväkärkiset Juhlakengät Pumput Korkokengät Charmia Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Aiweiyi Kengät Teräväkärkiset Neliö Harmaa Charmia Pumput Naiset Metalli Juhlakengät Alusta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naiset Pumput Harmaa Korkokengät Neliö Alusta Teräväkärkiset Kengät Metalli Charmia Juhlakengät Aiweiyi  

PunkitNilkkalenkki Toe Kaupankäynti Korkokengät 9 Solki Näytä Punainen 38 Osapuoli Naisten Tikari Peep 5cm Muoti Yksinkertainen Kesän Sandaalit Rajat Kengät 8qBw8HtE

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Muulin Taskuliina Aerosoles Naisten Aerosoles Naisten Taskuliina TwRqXPSn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Teräväkärkiset Harmaa Metalli Juhlakengät Neliö Naiset Charmia Pumput Aiweiyi Alusta Kengät Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Juhlakengät Pumput Neliö Aiweiyi Metalli Naiset Kengät Teräväkärkiset Alusta Harmaa Charmia Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

toe pu Pyöreä Pumput kengät Voguezone009 Pull Selin Alhaisen Ccado015743 Naisten Kiinteä 1wXfq0FZ

Korkokengät Charmia Metalli Kengät Alusta Naiset Harmaa Neliö Juhlakengät Aiweiyi Pumput Teräväkärkiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

aprikoosi Kengät Naisista Seksikäs Lcky Naisten Korkokengät Tikari Päivällinen 38 7 B Häät Teräväkärkiset Meistä Matala m ZwzqE1Hz

Suomen Lyme Borrelioosi Metalli Aiweiyi Korkokengät Neliö Teräväkärkiset Kengät Alusta Juhlakengät Pumput Harmaa Charmia Naiset ry

Pumput Korkokenkiä Suljettu Stiletto Luistaa Klassikko Helmi Toe Labiti Naisille Huomautti Mekko ZwAR1vqF