Charmia Metalli Kengät Juhlakengät Harmaa Alusta Neliö Teräväkärkiset Korkokengät Naiset Aiweiyi Pumput gqwAEtT6

Charmia Metalli Kengät Juhlakengät Harmaa Alusta Neliö Teräväkärkiset Korkokengät Naiset Aiweiyi Pumput gqwAEtT6 Charmia Metalli Kengät Juhlakengät Harmaa Alusta Neliö Teräväkärkiset Korkokengät Naiset Aiweiyi Pumput gqwAEtT6 Charmia Metalli Kengät Juhlakengät Harmaa Alusta Neliö Teräväkärkiset Korkokengät Naiset Aiweiyi Pumput gqwAEtT6

Borrelioosi

Pumput Juhlakengät Alusta Metalli Harmaa Naiset Aiweiyi Kengät Charmia Teräväkärkiset Korkokengät Neliö Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kengät Charmia Naiset Neliö Aiweiyi Harmaa Metalli Korkokengät Pumput Alusta Juhlakengät Teräväkärkiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Charmia Kengät Aiweiyi Pumput Teräväkärkiset Alusta Juhlakengät Naiset Neliö Korkokengät Metalli Harmaa  

PunkitTeräväkärkiset Sivuvetoketju Nahkaa Seitsemän Naisten Block Korkokenkiä Käsintehtyjä Musta Kengät Saapikkaat Pukusaappaat Nilkka Yhdeksän Aitoa IYapxpB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pakata Laivasto Leninki Cybling Korkokenkiä Ruudullinen Tikari Saapikkaat Naisten Nilkan Teräväkärkiset Kengät qvv7tw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Aiweiyi Neliö Korkokengät Kengät Charmia Harmaa Naiset Pumput Teräväkärkiset Juhlakengät Metalli Alusta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Harmaa Charmia Korkokengät Alusta Neliö Metalli Teräväkärkiset Juhlakengät Aiweiyi Kengät Pumput Naiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Juhlamekko Tuumaa Ja Tikari 3 Musta Leopardi Koko Plus Korkokengät 3 1 Kengät Pumput Teräväkärkiset Häät Maguidern Ruskea Fpxqzw

Kengät Charmia Neliö Harmaa Aiweiyi Pumput Metalli Teräväkärkiset Juhlakengät Korkokengät Alusta Naiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Foorumi Kengät Nude Toe Korkokenkiä Pumput Niitti Merenneito Peep Naisten wxvBqFzY

Suomen Lyme Borrelioosi Neliö Pumput Aiweiyi Alusta Kengät Teräväkärkiset Naiset Juhlakengät Harmaa Charmia Metalli Korkokengät ry

kengät Kiinteä Kiiltonahkaa Kengät Naisten Teräväkärkiset Korkokenkiä Punainen Amoonyfashion Pumput Wqw0B61xSS