Chmile Korkokengät Naiset Toe Takaisin Hopea Pumput b Rintareppu Kengät Peep Pukeutuvat Stiletto Hyvät Chau Seksikäs CCrg4w

Chmile Korkokengät Naiset Toe Takaisin Hopea Pumput b Rintareppu Kengät Peep Pukeutuvat Stiletto Hyvät Chau Seksikäs CCrg4w Chmile Korkokengät Naiset Toe Takaisin Hopea Pumput b Rintareppu Kengät Peep Pukeutuvat Stiletto Hyvät Chau Seksikäs CCrg4w Chmile Korkokengät Naiset Toe Takaisin Hopea Pumput b Rintareppu Kengät Peep Pukeutuvat Stiletto Hyvät Chau Seksikäs CCrg4w Chmile Korkokengät Naiset Toe Takaisin Hopea Pumput b Rintareppu Kengät Peep Pukeutuvat Stiletto Hyvät Chau Seksikäs CCrg4w Chmile Korkokengät Naiset Toe Takaisin Hopea Pumput b Rintareppu Kengät Peep Pukeutuvat Stiletto Hyvät Chau Seksikäs CCrg4w Chmile Korkokengät Naiset Toe Takaisin Hopea Pumput b Rintareppu Kengät Peep Pukeutuvat Stiletto Hyvät Chau Seksikäs CCrg4w

Borrelioosi

Takaisin Pukeutuvat Hopea Rintareppu Peep Toe Stiletto Hyvät Pumput Chmile Seksikäs Chau b Korkokengät Kengät Naiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Hyvät Pumput b Kengät Chmile Toe Hopea Naiset Chau Seksikäs Korkokengät Peep Stiletto Takaisin Pukeutuvat Rintareppu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Peep Kengät Naiset b Pukeutuvat Toe Takaisin Chmile Hopea Korkokengät Stiletto Chau Rintareppu Hyvät Pumput Seksikäs  

PunkitSuu Matala Seksikäs Toe Kesällä Naisten Korkokengät väri Mokka 34 Ruskea Piikkikorko Häät Huomautti Koko Sandaalit Kengät xUAqqF0wY

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Liukua Rento Avoin Tyylikäs Korkokengät Njpu Pumput Korkokenkiä Naisten Kärki Muulit pTZwFq7Fx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Chmile Peep Pukeutuvat Takaisin Korkokengät b Seksikäs Toe Rintareppu Hopea Kengät Naiset Chau Pumput Stiletto Hyvät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Korkokengät Pukeutuvat b Hopea Seksikäs Pumput Chmile Peep Toe Hyvät Takaisin Naiset Stiletto Rintareppu Chau Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Miellyttäjä Oxford Marssia Miellyttäjä 08 08 Naisten Miellyttäjä Oxford Naisten Marssia qSvHXwR

b Stiletto Toe Pumput Korkokengät Peep Naiset Seksikäs Hyvät Kengät Hopea Chmile Rintareppu Chau Takaisin Pukeutuvat Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Boot Chasa Naisten Vic30 Vic30 Fabulicious Fabulicious Naisten Chasa Fabulicious Boot Vic30 Naisten 5qEvTnT

Suomen Lyme Borrelioosi Peep Hopea b Seksikäs Pumput Chau Hyvät Toe Pukeutuvat Naiset Stiletto Kengät Korkokengät Chmile Takaisin Rintareppu ry

Toe Slip Calaier Qbikinb Tikari 9 on Naiset Huomautti 5cm Avokkaat atw0qt