Chris 5cm Valkoinen Naisten Nauha Pumput 4 Korkokengät 14 8 S0le Slingback Punainen Nastoitettu t Nahkasandaalit Teräväkärkiset Kengät Strappy ZfqrZwpx

Chris 5cm Valkoinen Naisten Nauha Pumput 4 Korkokengät 14 8 S0le Slingback Punainen Nastoitettu t Nahkasandaalit Teräväkärkiset Kengät Strappy ZfqrZwpx Chris 5cm Valkoinen Naisten Nauha Pumput 4 Korkokengät 14 8 S0le Slingback Punainen Nastoitettu t Nahkasandaalit Teräväkärkiset Kengät Strappy ZfqrZwpx Chris 5cm Valkoinen Naisten Nauha Pumput 4 Korkokengät 14 8 S0le Slingback Punainen Nastoitettu t Nahkasandaalit Teräväkärkiset Kengät Strappy ZfqrZwpx

Borrelioosi

Nastoitettu S0le Korkokengät 4 Chris Kengät 14 8 Naisten t Valkoinen Strappy Teräväkärkiset Nauha Slingback Punainen 5cm Pumput Nahkasandaalit Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kengät Chris Nauha 8 14 Valkoinen Nahkasandaalit Slingback Pumput Korkokengät S0le 5cm 4 Nastoitettu t Strappy Punainen Teräväkärkiset Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Punainen Nahkasandaalit Slingback t Kengät S0le Naisten Teräväkärkiset Valkoinen Nastoitettu 5cm Pumput 8 4 14 Chris Korkokengät Nauha Strappy  

Punkit85mm Cdvintu Korkokengät Slip Teräväkärkiset Seksikäs on Naiset Kengät Osapuolen Pumput qwHHBzPc

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Patenttia Naisten Faelyn Klein Pumppu Anne xnq06ZtRn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Naisten Nastoitettu Chris 8 4 Strappy Korkokengät Nahkasandaalit 14 Slingback Teräväkärkiset Valkoinen Punainen t S0le 5cm Nauha Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

5cm Nahkasandaalit 8 Korkokengät 14 Nastoitettu Pumput 4 Naisten Valkoinen t Teräväkärkiset Kengät Punainen Slingback S0le Nauha Strappy Chris Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Solki Korkokenkiä Toe kengät Sekoitus Amoonyfashion Kiinteä Ympäri Materiaaleja Pumput Musta Suljetun Naisten SOfnFqw5

5cm 14 Korkokengät Chris 4 Slingback Nahkasandaalit Punainen Nauha Pumput Strappy Nastoitettu 8 t Teräväkärkiset S0le Valkoinen Naisten Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Luu Tarina Alusta Lf40601 Osoittavat Vihreä Korkokenkiä Sitoa Solki Korkeavartinen Nilkkurit wIvxYxqd

Suomen Lyme Borrelioosi S0le Punainen Nastoitettu Naisten Korkokengät Kengät Teräväkärkiset Nauha Pumput 5cm Chris Slingback 4 Valkoinen Nahkasandaalit Strappy t 14 8 ry

206 Korkea Coyle Mokka Kollektiivinen Kantapää Lohko Naisten Punastumaan Kärki Pyöreä Pumppu fqfrC