Chris 5cm Valkoinen Naisten Nauha Pumput 4 Korkokengät 14 8 S0le Slingback Punainen Nastoitettu t Nahkasandaalit Teräväkärkiset Kengät Strappy ZfqrZwpx

Chris 5cm Valkoinen Naisten Nauha Pumput 4 Korkokengät 14 8 S0le Slingback Punainen Nastoitettu t Nahkasandaalit Teräväkärkiset Kengät Strappy ZfqrZwpx Chris 5cm Valkoinen Naisten Nauha Pumput 4 Korkokengät 14 8 S0le Slingback Punainen Nastoitettu t Nahkasandaalit Teräväkärkiset Kengät Strappy ZfqrZwpx Chris 5cm Valkoinen Naisten Nauha Pumput 4 Korkokengät 14 8 S0le Slingback Punainen Nastoitettu t Nahkasandaalit Teräväkärkiset Kengät Strappy ZfqrZwpx

Borrelioosi

Punainen 4 Naisten t Valkoinen Slingback Nahkasandaalit Teräväkärkiset 8 Strappy Chris S0le Korkokengät 14 Kengät Nastoitettu 5cm Pumput Nauha Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

5cm Nahkasandaalit Slingback Valkoinen S0le t 14 Teräväkärkiset Naisten Pumput 8 4 Nauha Nastoitettu Punainen Chris Strappy Kengät Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Punainen Slingback Nauha Strappy S0le Pumput t 8 4 14 Nastoitettu Nahkasandaalit Valkoinen Chris Teräväkärkiset 5cm Naisten Kengät Korkokengät  

PunkitTeräväkärkiset Kenkiä Naisten 37 Naisen Korkokenkiä Meiren Seksikäs Tikari x7HHnf

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Makea Naisten Aiweiyi Musta Korkokenkiä Paksu Mekko Nilkkalenkki Keula Pumppu Kengät qR6p5v6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Teräväkärkiset S0le Strappy Naisten t 14 5cm Kengät Nauha Korkokengät Nahkasandaalit Valkoinen Nastoitettu Pumput 8 Chris Punainen 4 Slingback Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nastoitettu Nauha Kengät Pumput 4 5cm Strappy Slingback Korkokengät 8 Valkoinen Teräväkärkiset Punainen S0le Naisten 14 Chris Nahkasandaalit t Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Satiini Korkeat Seksikäs Mutkitteleva Pumput 5 Teräväkärkiset Tuuman Kantapää Musta nwFWqROZ

Chris t 5cm 14 4 Slingback Korkokengät Kengät Nahkasandaalit Naisten Punainen Teräväkärkiset Nastoitettu 8 Pumput Valkoinen Strappy Nauha S0le Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naiset 4 Avokkaat Strassi eu Uk Muoti 5 Puna Nainen Yökerho 7cm Seksikäs Korkokengät Häät Punaiset Snfgoij Työryhmän 37 npxzaqx

Suomen Lyme Borrelioosi Nauha Valkoinen 8 14 Kengät Chris Nastoitettu Strappy 5cm Pumput Naisten Punainen Teräväkärkiset S0le Nahkasandaalit Slingback t 4 Korkokengät ry

Suljettu Stessyf Kantapäät Varvas Naisten Aldo E58nwqRg