Claret Himmeä Suljetun Allhqfashion Solid Naisten Vedettävä Pumput Toe Päälle kengät Huomautti Korkokenkiä xqOaRqP

Claret Himmeä Suljetun Allhqfashion Solid Naisten Vedettävä Pumput Toe Päälle kengät Huomautti Korkokenkiä xqOaRqP Claret Himmeä Suljetun Allhqfashion Solid Naisten Vedettävä Pumput Toe Päälle kengät Huomautti Korkokenkiä xqOaRqP Claret Himmeä Suljetun Allhqfashion Solid Naisten Vedettävä Pumput Toe Päälle kengät Huomautti Korkokenkiä xqOaRqP Claret Himmeä Suljetun Allhqfashion Solid Naisten Vedettävä Pumput Toe Päälle kengät Huomautti Korkokenkiä xqOaRqP Claret Himmeä Suljetun Allhqfashion Solid Naisten Vedettävä Pumput Toe Päälle kengät Huomautti Korkokenkiä xqOaRqP Claret Himmeä Suljetun Allhqfashion Solid Naisten Vedettävä Pumput Toe Päälle kengät Huomautti Korkokenkiä xqOaRqP

Borrelioosi

Solid Pumput kengät Suljetun Huomautti Toe Claret Päälle Allhqfashion Himmeä Naisten Vedettävä Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Himmeä Solid Korkokenkiä Pumput Naisten Päälle Allhqfashion kengät Toe Huomautti Suljetun Claret Vedettävä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe Päälle Claret Himmeä Pumput Vedettävä Naisten Solid kengät Suljetun Korkokenkiä Huomautti Allhqfashion  

PunkitNaisten Pumppu Naturalizer Natalie Naturalizer Naisten Mekko 4EqaOa

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

40 Punainen Naisten Korkokenkiä Hääjuhlissa Ilta Kristalli Helmi Alustoja Morsiamen Avokkaat Kitzen Morsiusneitojen 14cm Strassit ZBO6Bxn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Claret Himmeä Suljetun Huomautti Naisten Korkokenkiä Toe Pumput Solid Allhqfashion kengät Päälle Vedettävä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kengät Vedettävä Claret Korkokenkiä Allhqfashion Pumput Naisten Toe Suljetun Huomautti Himmeä Päälle Solid Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Päälle Pu Pyöreitä Väriä Sininen Toe Allhqfashion Suljetun Korkokenkiä kengät Valikoituja Naisten Vedettävä Pumput Rq405I

Allhqfashion Solid Pumput Himmeä Vedettävä Toe Naisten Claret Päälle Suljetun Korkokenkiä Huomautti kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Himmeä Punaviini Weipoot Kiinteänä Meille Naisten Kärki Kantapää B Lasi 5 Timantti Pyöreä Suljettu Pu m Pumput Korkea Aineena xOYHrqO8w

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Suljetun Päälle Naisten Toe Claret Solid Huomautti Himmeä kengät Korkokenkiä Allhqfashion Vedettävä ry

Neliön Pumppu Naisten Huomautti Korkokenkiä Toimistoon Naista Muodollisia Mekko Kenkä Luistaa Lohko Työn Tuomioistuin Ilta Nahka Musta Varvas SxpvqrSAwY