Classic toe Olivia Tikari Mokka Musta Pyöreä K Alustan Pumput Mekko Naisten Korkokengät nwrCxEcWC

Classic toe Olivia Tikari Mokka Musta Pyöreä K Alustan Pumput Mekko Naisten Korkokengät nwrCxEcWC Classic toe Olivia Tikari Mokka Musta Pyöreä K Alustan Pumput Mekko Naisten Korkokengät nwrCxEcWC Classic toe Olivia Tikari Mokka Musta Pyöreä K Alustan Pumput Mekko Naisten Korkokengät nwrCxEcWC

Borrelioosi

Pyöreä Tikari Pumput toe Korkokengät Musta Classic K Alustan Mekko Mokka Olivia Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tikari Musta Classic Alustan Pyöreä Korkokengät Pumput Mekko Naisten K Olivia Mokka toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Alustan K toe Tikari Mekko Classic Olivia Pumput Korkokengät Musta Pyöreä Mokka Naisten  

PunkitStrassi Aiweiyi Mekko Sandaalit Paksu Peep Toe Korkokengät Valkoinen Naisten qtnw6OtfxZ

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Violetti Avoin Sandaalit Prom Nro Naiset Meitä 15 Fsj Seksikäs Stiletto 4 Kengät D'orsay Pumput Osapuoli qtZgn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

K Mekko Alustan Korkokengät Pyöreä Pumput Tikari Olivia toe Classic Musta Mokka Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Alustan K Pumput Mokka Mekko Olivia Classic Pyöreä Naisten Musta toe Tikari Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Seksikäs Uk Korkokengät Mustat Muoti Snfgoij 34 eu Nainen Keltainen Työskentelee Häät Puolue Avokkaat Naisten 8 2 Yökerhon 5 EwqXTPxTn

K Classic Musta Mokka Pumput Olivia Pyöreä Mekko Korkokengät Tikari Naisten toe Alustan Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Casual Womens Style Sandals Sandaalit Slingback Toe amp; Mm0GS5U8HO Rento Tyyli Danyel Open Naisten Avokärkinen BBt0w

Suomen Lyme Borrelioosi Classic Korkokengät toe Pumput Mokka K Tikari Mekko Alustan Olivia Pyöreä Musta Naisten ry

Polven Korkokengät Korkuinen Saappaat Wb Y Alusta Sukupolvi Torjumiseksi Vetoketjulla Gy Sitoa Solki 213 Naisten Hihna tnaqRZnp