Comfity Luistaa Asennettu Valkoinen Naisten Naisille Kenkiä Kengät Seksikäs Heels Musta On Teräväkärkiset Toimisto Pumput Kitten qtPrWBtw

Comfity Luistaa Asennettu Valkoinen Naisten Naisille Kenkiä Kengät Seksikäs Heels Musta On Teräväkärkiset Toimisto Pumput Kitten qtPrWBtw Comfity Luistaa Asennettu Valkoinen Naisten Naisille Kenkiä Kengät Seksikäs Heels Musta On Teräväkärkiset Toimisto Pumput Kitten qtPrWBtw Comfity Luistaa Asennettu Valkoinen Naisten Naisille Kenkiä Kengät Seksikäs Heels Musta On Teräväkärkiset Toimisto Pumput Kitten qtPrWBtw Comfity Luistaa Asennettu Valkoinen Naisten Naisille Kenkiä Kengät Seksikäs Heels Musta On Teräväkärkiset Toimisto Pumput Kitten qtPrWBtw Comfity Luistaa Asennettu Valkoinen Naisten Naisille Kenkiä Kengät Seksikäs Heels Musta On Teräväkärkiset Toimisto Pumput Kitten qtPrWBtw Comfity Luistaa Asennettu Valkoinen Naisten Naisille Kenkiä Kengät Seksikäs Heels Musta On Teräväkärkiset Toimisto Pumput Kitten qtPrWBtw

Borrelioosi

Kenkiä Teräväkärkiset Naisille On Heels Naisten Kengät Kitten Luistaa Pumput Asennettu Musta Seksikäs Valkoinen Toimisto Comfity Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Heels Luistaa Pumput On Asennettu Naisille Kengät Comfity Seksikäs Naisten Toimisto Valkoinen Musta Teräväkärkiset Kenkiä Kitten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kitten Seksikäs Comfity Heels Musta Asennettu Pumput Naisten Naisille Kenkiä Valkoinen On Luistaa Kengät Toimisto Teräväkärkiset  

PunkitLäpinäkyvä Pumput Lucitelle Toe Peep Saapikkaat Nilkan Ydn Tikari Kengät Sitoa Sandaalit Korkokengät Naiset B1vnTwqS

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Paljetteja Tikari Vedenpitävä Yökerho Silver22 Korkokenkiä Seksikäs Kengät Naisten Häät Super 65Hwg5Znq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisille Musta On Asennettu Heels Pumput Toimisto Comfity Kenkiä Luistaa Teräväkärkiset Naisten Seksikäs Kengät Valkoinen Kitten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Heels Musta Kenkiä Kengät Luistaa Valkoinen Toimisto Comfity Seksikäs Pumput Asennettu Teräväkärkiset On Naisille Kitten Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

kengät Solki toe Punainen Pumput Pyöreä Korkokenkiä Weipoot Naisten Solid wqRWHU

Pumput Luistaa Toimisto Valkoinen Teräväkärkiset Naisille Comfity Kengät Heels On Naisten Kitten Musta Seksikäs Asennettu Kenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Musta Tähti Patenttia Pumppu Clarks Naisten Taivaallinen CxBqFWw7p4

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Luistaa Valkoinen Musta Naisille Teräväkärkiset Kenkiä Kitten Comfity On Asennettu Seksikäs Kengät Toimisto Pumput Heels ry

Kimallus Morsiusneito Häät Satiini Naisten Käsityönä Minitoo Norsunluun Peep Gymz732 Morsiamen Kiila Toe Iltamat Strassi Hihna Korkokenkiä Kengät wpq7P4x87