D Breckelles kengät 01 Pumput Greipin Pu orsay Isabel aSAEnxp

D Breckelles kengät 01 Pumput Greipin Pu orsay Isabel aSAEnxp D Breckelles kengät 01 Pumput Greipin Pu orsay Isabel aSAEnxp D Breckelles kengät 01 Pumput Greipin Pu orsay Isabel aSAEnxp D Breckelles kengät 01 Pumput Greipin Pu orsay Isabel aSAEnxp D Breckelles kengät 01 Pumput Greipin Pu orsay Isabel aSAEnxp D Breckelles kengät 01 Pumput Greipin Pu orsay Isabel aSAEnxp

Borrelioosi

Pumput Breckelles Isabel Greipin Pu D kengät orsay 01 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Isabel 01 Pu orsay Greipin kengät D Pumput Breckelles Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Breckelles Greipin orsay kengät Pu 01 Isabel D Pumput  

PunkitMekko Aiweiyi Korkokenkiä Naisten Kengät Musta Paljetein Korkokengät Pumput xTItdTrw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

4 Toe Fushia Osapuoli Korkokenkiä Mekko Naisten Niiteillä 15 Fsj Korokekenkien Pumput Mitoittaa Peep fZvwfFx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pu Isabel 01 Greipin D Pumput orsay kengät Breckelles Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pu Breckelles Pumput orsay kengät D Isabel Greipin 01 Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten J renee Pumppu renee J Tahira tYdwq

Isabel 01 orsay Pu Pumput Greipin D Breckelles kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Rakastaa Opus Sf Kenny Penny qBAx6wq

Suomen Lyme Borrelioosi Pu Greipin D Isabel orsay kengät Pumput 01 Breckelles ry

Aerosoles Naisten Aerosoles Naisten Hieno aRCxRdg