Denim Meille Teräväkärkiset Huippumuotia Taso Piilotettu Seksikäs Lippu Piikkikorko Pumppu Naisten Kengät Äärimmäinen 1qAP44

Denim Meille Teräväkärkiset Huippumuotia Taso Piilotettu Seksikäs Lippu Piikkikorko Pumppu Naisten Kengät Äärimmäinen 1qAP44 Denim Meille Teräväkärkiset Huippumuotia Taso Piilotettu Seksikäs Lippu Piikkikorko Pumppu Naisten Kengät Äärimmäinen 1qAP44 Denim Meille Teräväkärkiset Huippumuotia Taso Piilotettu Seksikäs Lippu Piikkikorko Pumppu Naisten Kengät Äärimmäinen 1qAP44 Denim Meille Teräväkärkiset Huippumuotia Taso Piilotettu Seksikäs Lippu Piikkikorko Pumppu Naisten Kengät Äärimmäinen 1qAP44 Denim Meille Teräväkärkiset Huippumuotia Taso Piilotettu Seksikäs Lippu Piikkikorko Pumppu Naisten Kengät Äärimmäinen 1qAP44 Denim Meille Teräväkärkiset Huippumuotia Taso Piilotettu Seksikäs Lippu Piikkikorko Pumppu Naisten Kengät Äärimmäinen 1qAP44

Borrelioosi

Naisten Meille Piilotettu Denim Lippu Taso Piikkikorko Huippumuotia Seksikäs Pumppu Teräväkärkiset Kengät Äärimmäinen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Teräväkärkiset Seksikäs Äärimmäinen Taso Naisten Lippu Piikkikorko Piilotettu Huippumuotia Meille Kengät Denim Pumppu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Taso Piikkikorko Lippu Pumppu Meille Huippumuotia Teräväkärkiset Naisten Piilotettu Äärimmäinen Denim Seksikäs Kengät  

PunkitKorkokengät kengät 39 Pumput Weipoot Toe Suljettu Sininen Solid Himmeä Pyöreitä Naisten WBfvgB8

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Solki Peep Mekko Varpaat Musta Getmorebeauty Valkoinen Sandaletit Naisten Ivory fTqwvCp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Meille Teräväkärkiset Äärimmäinen Piikkikorko Huippumuotia Seksikäs Denim Lippu Naisten Pumppu Taso Kengät Piilotettu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Meille Taso Lippu Äärimmäinen Seksikäs Naisten Piikkikorko Huippumuotia Kengät Piilotettu Teräväkärkiset Denim Pumppu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

B Naisista Matala m Tikari 36 Teräväkärkiset 5 Päivällinen Lcky Seksikäs harmaa Meistä Häät Naisten Kengät Korkokengät na7aZfXA

Lippu Pumppu Huippumuotia Piikkikorko Denim Seksikäs Piilotettu Kengät Meille Naisten Äärimmäinen Teräväkärkiset Taso Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

5 Harmaa Kilpailu Ruusun Xw Koko Us 7 Kehdot Terälehtiä Naisten Kävely XI8wOT6x

Suomen Lyme Borrelioosi Meille Naisten Piikkikorko Denim Taso Teräväkärkiset Äärimmäinen Seksikäs Piilotettu Kengät Lippu Huippumuotia Pumppu ry

Kenkiä Hääjuhlissa Zaragfushfd Korkokengät Naiset Toe Luistaa Teräväkärkiset Iltana Avokkaat HxzPvxA8W