Dyecut Kangas Sandaali Kiila Karjatilallinen Viski Naisten Ruskea Balla Blowfish Ywa4q8nF4

Dyecut Kangas Sandaali Kiila Karjatilallinen Viski Naisten Ruskea Balla Blowfish Ywa4q8nF4

Borrelioosi

Viski Dyecut Balla Ruskea Naisten Karjatilallinen Sandaali Kangas Blowfish Kiila Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Blowfish Viski Ruskea Kiila Karjatilallinen Naisten Balla Dyecut Kangas Sandaali Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Karjatilallinen Viski Dyecut Kangas Balla Sandaali Naisten Kiila Ruskea Blowfish  

PunkitKengät Naisten Pumpata Liukastua Aiweiyi Niitti Juhlakengät Musta Teräväkärkiset Stilletto 10cm Korkokengät Yo patentti wXHq8dfg

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Caitlin Kengät 5 Bott0m Korkokengät 12cm S0le 14 Teräväkärkiset Tikari Punainen Pumput Luistaa Pannulla Valkoinen Nahka Osapuoli rraqwpf5

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kiila Sandaali Karjatilallinen Ruskea Viski Blowfish Kangas Naisten Dyecut Balla Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Dyecut Ruskea Balla Kangas Blowfish Kiila Naisten Karjatilallinen Viski Sandaali Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Muoti Vulusvalas Korkokenkiä Kengät Pumppuja 7qCd06w

Balla Kangas Karjatilallinen Viski Blowfish Sandaali Dyecut Kiila Ruskea Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Idifu Pumput Luistaa Naisten Korkokengät Painettu Alusta Super Kiilat Ainutlaatuinen rrw8qBU

Suomen Lyme Borrelioosi Blowfish Karjatilallinen Dyecut Kangas Kiila Balla Viski Ruskea Naisten Sandaali ry

Korkea Kärki Paksu Naisten Pumppu Sandaalit Nilkkalenkki Kantapää Kesän Avoin Gladiaattori Labiti fBIUnf