Dyecut Kangas Sandaali Kiila Karjatilallinen Viski Naisten Ruskea Balla Blowfish Ywa4q8nF4

Dyecut Kangas Sandaali Kiila Karjatilallinen Viski Naisten Ruskea Balla Blowfish Ywa4q8nF4

Borrelioosi

Karjatilallinen Naisten Sandaali Kangas Kiila Dyecut Blowfish Ruskea Balla Viski Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Dyecut Ruskea Kiila Naisten Blowfish Sandaali Kangas Balla Viski Karjatilallinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Ruskea Dyecut Blowfish Kangas Balla Sandaali Kiila Viski Karjatilallinen Naisten  

PunkitHuomautti Valkoinen Naisten Sandaali Mukavat Stiletto Mekko Pumpun Korkokenkiä Tirahse Toe wIFavqx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Suljetun Naisten kengät Kiinteä Harmaa Paljetteja Toe Korkokenkiä pumppuihin Pull Huomautti Weipoot PIapqqw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Blowfish Sandaali Kiila Karjatilallinen Naisten Balla Kangas Ruskea Dyecut Viski Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Dyecut Kiila Balla Viski Blowfish Naisten Karjatilallinen Ruskea Kangas Sandaali Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Varpaisiin Avokas Anna Harmaanruskean Manteli daRw8B

Ruskea Blowfish Sandaali Viski Kangas Dyecut Balla Karjatilallinen Naisten Kiila Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Minivog Stiletto Nilkka Kengät Sandaalit Naisten Pumppuja Teräväkärkiset Keltainen Hihna Soljen UAHF6

Suomen Lyme Borrelioosi Sandaali Blowfish Balla Viski Naisten Kiila Dyecut Karjatilallinen Ruskea Kangas ry

Pytoninnahasta Avokkaat Kengät Sergio Platform Keltainen Rossi 8w6nqv