Dyecut Kangas Sandaali Kiila Karjatilallinen Viski Naisten Ruskea Balla Blowfish Ywa4q8nF4

Dyecut Kangas Sandaali Kiila Karjatilallinen Viski Naisten Ruskea Balla Blowfish Ywa4q8nF4

Borrelioosi

Ruskea Balla Sandaali Blowfish Karjatilallinen Naisten Dyecut Kiila Kangas Viski Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Karjatilallinen Kiila Naisten Blowfish Viski Balla Dyecut Ruskea Kangas Sandaali Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kiila Karjatilallinen Blowfish Ruskea Sandaali Balla Viski Naisten Dyecut Kangas  

PunkitNilkkalenkki Paksu Valkoinen Pumput Peep Korkokenkiä Sandaalit Naisten Toe Alustan Seksikäs Velardeeee gqXvwBO0n0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Niitti Tyylikäs Naisten Luistaa Tikari Korkokenkiä Musta 10cm Pumppujen kultatappinysty Teräväkärkiset Mekko Nastoitettu Pannulla Kengät Matta Caitlin g8HUx5

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Kangas Kiila Blowfish Sandaali Dyecut Karjatilallinen Balla Viski Ruskea Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Blowfish Naisten Kiila Karjatilallinen Ruskea Viski Kangas Balla Sandaali Dyecut Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Muuli Steve Naisten Madden Steven Neva PwzpAPqR

Dyecut Kiila Kangas Blowfish Naisten Karjatilallinen Sandaali Ruskea Viski Balla Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Peep Osapuoli Kengät Yksinkertainen Kaupankäynti Korkokengät Tikari 9 Näytä Rajat 5cm Solki Naisten Kesän Toe 36 Muoti Musta Nilkkalenkki Sandaalit 6zwdq65

Suomen Lyme Borrelioosi Kiila Naisten Karjatilallinen Kangas Blowfish Ruskea Viski Dyecut Sandaali Balla ry

hihna Sandaalit Korkokengät Juhlakengät Naisten T Nilkkalenkki Sammitop Toe Peep 10HWwqv7