Ellie 421 g Maryjane Vihreä Glitter jane Naisten Kengät gr6qxUgB

Ellie 421 g Maryjane Vihreä Glitter jane Naisten Kengät gr6qxUgB Ellie 421 g Maryjane Vihreä Glitter jane Naisten Kengät gr6qxUgB Ellie 421 g Maryjane Vihreä Glitter jane Naisten Kengät gr6qxUgB Ellie 421 g Maryjane Vihreä Glitter jane Naisten Kengät gr6qxUgB Ellie 421 g Maryjane Vihreä Glitter jane Naisten Kengät gr6qxUgB Ellie 421 g Maryjane Vihreä Glitter jane Naisten Kengät gr6qxUgB

Borrelioosi

g Maryjane jane Vihreä Ellie Glitter Kengät Naisten 421 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

421 jane Naisten Ellie Vihreä Maryjane g Glitter Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

g Kengät Maryjane 421 Ellie Vihreä Glitter jane Naisten  

PunkitAmoonyfashion Huomautti Avokkaat Korkokenkiä Väri Toe Kultaa Naisten Valikoituja Suljettu rBxn71r

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Muulit Naisten Korkokenkiä 4 Amy 15 Kesällä Q Kärki Koko Kulta Nousi Sandaalit Avoin ZxYx6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Glitter Naisten jane Vihreä 421 Ellie g Maryjane Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Vihreä Ellie jane Glitter Maryjane Kengät 421 Naisten g Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Hopea Solki Toe Naiset Häät Korkokengät Kesällä Sandaalit 10cm Kengät Kaupan Nilkkalenkki Paljetti Naisten Iltana Tikari Kankaalla Osapuoli 42 Peep ttwqHpa1

Ellie Kengät 421 jane Maryjane Glitter g Vihreä Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Avoin Muoti Kengät Sandaalit Kevään Kesän Naisten Korkeakorkoiset Kärki Ja Tossut Ohut Kantapää Seksikäs qwHzg1

Suomen Lyme Borrelioosi Maryjane Kengät 421 Ellie Glitter Vihreä Naisten jane g ry

Uk Korkokenkiä 5 Pu 22cm Kengät Platform Pumppu Naisten 8 Musta Leeminus Nahka H6xf0Pzwq