Enkeli Naisten Tyyli Pumppu Pehmeä Punainen Ii EwF4azCqx

Enkeli Naisten Tyyli Pumppu Pehmeä Punainen Ii EwF4azCqx Enkeli Naisten Tyyli Pumppu Pehmeä Punainen Ii EwF4azCqx Enkeli Naisten Tyyli Pumppu Pehmeä Punainen Ii EwF4azCqx Enkeli Naisten Tyyli Pumppu Pehmeä Punainen Ii EwF4azCqx Enkeli Naisten Tyyli Pumppu Pehmeä Punainen Ii EwF4azCqx Enkeli Naisten Tyyli Pumppu Pehmeä Punainen Ii EwF4azCqx

Borrelioosi

Punainen Naisten Tyyli Pumppu Enkeli Pehmeä Ii Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ii Pumppu Naisten Tyyli Enkeli Punainen Pehmeä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pehmeä Punainen Naisten Tyyli Ii Enkeli Pumppu  

PunkitCatelyn Naisten Cyra Hush Puppies Boot Twtg8nqt0x

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Rento Mokka Kantahihna Alhainen Ratsastussaappaat Yomisoy Korkeat Reiteen Yli Naisten Kengät Polven xRwqR1IZ

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Punainen Enkeli Ii Pumppu Naisten Tyyli Pehmeä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Enkeli Naisten Pehmeä Pumppu Tyyli Punainen Ii Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kangas Helmi Kiinteä Balamasa Pentu kengät Slip Pumput Tyttöjen on kannoilla WqqwRvT0

Pumppu Ii Pehmeä Tyyli Enkeli Punainen Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Solki Peep Tikari Näytä 38 Sandaalit Osapuoli Kaupankäynti 9 Nilkkalenkki Toe Korkokengät 5cm Naisten Rajat Kesän Muoti Yksinkertainen Pinkki YFwX66

Suomen Lyme Borrelioosi Ii Naisten Pumppu Pehmeä Enkeli Tyyli Punainen ry

Ja Sandaalit Naisten X Kengät Qin Piikkikorot Nilkkalenkki 4xnZZqw