Fringed Naisten pumppuihin Pyöreä Allhqfashion Korkokenkiä toe Himmeä Punainen kengät Pull xwSddUq5

Fringed Naisten pumppuihin Pyöreä Allhqfashion Korkokenkiä toe Himmeä Punainen kengät Pull xwSddUq5 Fringed Naisten pumppuihin Pyöreä Allhqfashion Korkokenkiä toe Himmeä Punainen kengät Pull xwSddUq5 Fringed Naisten pumppuihin Pyöreä Allhqfashion Korkokenkiä toe Himmeä Punainen kengät Pull xwSddUq5

Borrelioosi

Himmeä Fringed Punainen kengät toe Pull Allhqfashion Korkokenkiä pumppuihin Naisten Pyöreä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pull pumppuihin Himmeä Fringed Pyöreä toe Naisten Allhqfashion Korkokenkiä kengät Punainen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä pumppuihin Fringed Himmeä Naisten Pyöreä kengät Punainen Allhqfashion Pull toe  

PunkitNaisten Kengät Muuli Kirjonta Tossut Asunnot Lovirs Backless Luistaa Sametti Loafers zxdRwSqv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Lehmännahkaa Naisten Aitoa Hopea Työtä Osapuoli Korkokengät Avokkaat 8cm Muoti eu Musta Nahkaa Uk Seksikäs 2 34 Nainen Häät Yökerho x8wvqF

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

toe Pyöreä Punainen Himmeä Naisten Pull Allhqfashion Fringed kengät pumppuihin Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kengät Fringed Naisten Pyöreä Punainen Himmeä Pull Allhqfashion Korkokenkiä pumppuihin toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Wooden Sandgrens Boots Naiset Soho Swedish Alhainen Clog Kantapää Low Heel Women Ruotsin Tukkia Puiset UtwUpqryg

toe Allhqfashion Korkokenkiä Pull Punainen pumppuihin kengät Fringed Himmeä Pyöreä Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Fashion Ankle Leimahti Savvy Pyöreä Pino Stack Tulosta Muotoiltu Round Taju Toe Animal Nilkka uusi Korkokenkiä Heel High Muoti Print new Boot Flared Vasikka Eläinten Calf Bootie Kärki Fall Contoured Lasku Karva Hair vrq8vxnw1

Suomen Lyme Borrelioosi kengät toe Allhqfashion Naisten Pull Pyöreä pumppuihin Korkokenkiä Himmeä Punainen Fringed ry

Huomautti Lini Slip on Tikari Arraysa 12cm Naiset Avokkaat Toe SnwEqpx