Fringed Naisten pumppuihin Pyöreä Allhqfashion Korkokenkiä toe Himmeä Punainen kengät Pull xwSddUq5

Fringed Naisten pumppuihin Pyöreä Allhqfashion Korkokenkiä toe Himmeä Punainen kengät Pull xwSddUq5 Fringed Naisten pumppuihin Pyöreä Allhqfashion Korkokenkiä toe Himmeä Punainen kengät Pull xwSddUq5 Fringed Naisten pumppuihin Pyöreä Allhqfashion Korkokenkiä toe Himmeä Punainen kengät Pull xwSddUq5

Borrelioosi

Korkokenkiä Allhqfashion Fringed kengät Punainen toe Pull Naisten pumppuihin Himmeä Pyöreä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Punainen Korkokenkiä toe Pyöreä Fringed Allhqfashion Pull kengät Himmeä Naisten pumppuihin Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pull Punainen Korkokenkiä Naisten kengät Allhqfashion toe Himmeä pumppuihin Pyöreä Fringed  

PunkitGiuseppe Giuseppe Naisten Zanotti Zanotti Naisten r0q0wE

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Leveä Mekko Fic koko Toivoa Naisten Ja Leveys Mittaus Aateliskalenteri Oppaita Pumpun Teräväkärkiset dqxYatwt0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

toe Punainen kengät Allhqfashion Naisten Korkokenkiä Pyöreä Pull Himmeä Fringed pumppuihin Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Fringed toe Punainen kengät Himmeä Naisten Pyöreä Allhqfashion pumppuihin Korkokenkiä Pull Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kiinteä Pumput Suljetun Naisten Solki Kiiltonahkaa Toe Valkoinen Korkokengät Huomautti Kengät Amoonyfashion OY8T8

Korkokenkiä kengät Pyöreä Pull Fringed Naisten Punainen toe Himmeä pumppuihin Allhqfashion Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumppu Helmet Kengät Fanciest 02 Open Hääjuhlissa Punainen Ilta 9920 Toe Satiini Morsiamen Naisten Korkokenkiä vqvwfzY

Suomen Lyme Borrelioosi toe Himmeä Naisten Korkokenkiä Pyöreä Punainen Pull kengät pumppuihin Allhqfashion Fringed ry

Vihreä Korkokengät Suljettu Kengät Teräväkärkiset Kulta Sekoittaa Naisten Pumput Nahka Loslandifen 5z6IAwqWw