Fuksia Lasitettu Korkokenkiä Takaisin Naisten Minivog D'orsay Kaksivärinen YgqAxvwIWT

Fuksia Lasitettu Korkokenkiä Takaisin Naisten Minivog D'orsay Kaksivärinen YgqAxvwIWT Fuksia Lasitettu Korkokenkiä Takaisin Naisten Minivog D'orsay Kaksivärinen YgqAxvwIWT Fuksia Lasitettu Korkokenkiä Takaisin Naisten Minivog D'orsay Kaksivärinen YgqAxvwIWT Fuksia Lasitettu Korkokenkiä Takaisin Naisten Minivog D'orsay Kaksivärinen YgqAxvwIWT Fuksia Lasitettu Korkokenkiä Takaisin Naisten Minivog D'orsay Kaksivärinen YgqAxvwIWT

Borrelioosi

Lasitettu Takaisin Fuksia Korkokenkiä Naisten Minivog D'orsay Kaksivärinen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kaksivärinen Minivog D'orsay Takaisin Korkokenkiä Naisten Lasitettu Fuksia Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Minivog Naisten Kaksivärinen D'orsay Fuksia Korkokenkiä Takaisin Lasitettu  

PunkitStrappy Nj Avoin Club Nastoitettu Party Niitit Sininen Sandaalit Korkokengät Gladiaattori Pumput Naiset Kengät Tikari Lovea Kärki UwrwR5qf

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Sandle Koristelu Seksikäs Peep Toe Eldof Juhlakengät Vihreä Páry Soljen Tupsu Nilkka 12cm Korkokenkiä 6Zdnwq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kaksivärinen Naisten D'orsay Lasitettu Korkokenkiä Takaisin Fuksia Minivog Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

D'orsay Fuksia Korkokenkiä Takaisin Minivog Naisten Lasitettu Kaksivärinen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Timantteja asuntoja Kengät Jeweled Naisten Luistaa Satiini 15 Täysi 4 Pumput Ilta Chris Ainoa Teräväkärkiset t Stiletto Korkokenkiä Green T0qRzE5U

Kaksivärinen Minivog Lasitettu Korkokenkiä Naisten Fuksia Takaisin D'orsay Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sam Punainen Patti Edelman Naisten Karkkia Patenttia Muoti Sandaalit Y4xB4pnr

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Kaksivärinen Lasitettu Minivog Korkokenkiä Fuksia Takaisin D'orsay ry

Näyttää Työpaikalla 19cm Malli Sandaalit Kengät Naiset Ulkona Alustan Naisten Vedenpitävä Juhla Punainen Korkokengät xTqg6wIq1