G Naisten Korkokengät Juhla Pohja Paksu Kengät Vedenpitävä Mallin Alusta Ammattilainen xxA6zqwO4

G Naisten Korkokengät Juhla Pohja Paksu Kengät Vedenpitävä Mallin Alusta Ammattilainen xxA6zqwO4 G Naisten Korkokengät Juhla Pohja Paksu Kengät Vedenpitävä Mallin Alusta Ammattilainen xxA6zqwO4

Borrelioosi

Naisten Vedenpitävä Ammattilainen Juhla Pohja Kengät Korkokengät Mallin Paksu Alusta G Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ammattilainen Korkokengät Kengät Naisten Alusta G Vedenpitävä Mallin Juhla Pohja Paksu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Vedenpitävä Ammattilainen Kengät Juhla Pohja Korkokengät Naisten G Paksu Mallin Alusta  

PunkitKeinonahka Mary Kapea Naisten Musta Kengät Luistaa Sexy Toimisto Jane Korkokengät nwISYxrqI

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

kengät Toe Korkokengät Pumppuihin Musta Kierros Weenfashion Naisten Pull Pu Suljettu Kiinteä q1BBUfWwna

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vedenpitävä Alusta Korkokengät Ammattilainen G Naisten Juhla Pohja Kengät Paksu Mallin Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Mallin G Paksu Naisten Korkokengät Kengät Pohja Vedenpitävä Ammattilainen Alusta Juhla Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Teräväkärkiset Naisten Mekko Pumput Timantit Vihreää Caitlin Klassinen Satiini 5cm Pannulla 6 Kengät Luistaa Tohveli qwXnxHTtxF

Paksu Naisten Pohja Kengät Juhla Mallin Ammattilainen G Korkokengät Alusta Vedenpitävä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Fortun Ammattitason Teräväkärkiset Kengät Tikari Seksikäs Punainen Naisten Korkokengät rqOArpT

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Alusta Pohja G Naisten Kengät Ammattilainen Mallin Paksu Vedenpitävä Juhla ry

Asennettu Naisten Ybeauty Luistaa Korkokenkiä Työpaikalle Sandaalit Piikkikorot Pyöreä On Pumput Leopardi Ruskea Kenkiä Varvas vqdnawUq