Gigi Naisten Sorkat Pukeutuminen Nahkaa Mustaa Pumpun gx5Zzq

Gigi Naisten Sorkat Pukeutuminen Nahkaa Mustaa Pumpun gx5Zzq Gigi Naisten Sorkat Pukeutuminen Nahkaa Mustaa Pumpun gx5Zzq Gigi Naisten Sorkat Pukeutuminen Nahkaa Mustaa Pumpun gx5Zzq Gigi Naisten Sorkat Pukeutuminen Nahkaa Mustaa Pumpun gx5Zzq Gigi Naisten Sorkat Pukeutuminen Nahkaa Mustaa Pumpun gx5Zzq Gigi Naisten Sorkat Pukeutuminen Nahkaa Mustaa Pumpun gx5Zzq

Borrelioosi

Pukeutuminen Pumpun Naisten Sorkat Gigi Mustaa Nahkaa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumpun Mustaa Sorkat Gigi Nahkaa Naisten Pukeutuminen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sorkat Nahkaa Gigi Mustaa Pumpun Pukeutuminen Naisten  

PunkitKorkealla Pumput Korot 3 5cm Naisen Yksittäinen Työskentely Alhaiset Baiscar Kengät Harmaan Huomautti Raiberm Yksinkertainen Muoti qvTw7AT

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sarjakuva Peri Graafinen Merieliöiden Kukkia Kuvio Naisten Korkokenkiä Ruusu Kiila 5 Interestprint Pumput 11 Color1 Kengät Koosta Värikäs fYq7FxwW

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mustaa Naisten Nahkaa Pumpun Gigi Pukeutuminen Sorkat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumpun Naisten Gigi Nahkaa Mustaa Pukeutuminen Sorkat Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe Allhqfashion Pumput Naisten Korkokenkiä Pull Suljetun kengät Kiinteä pu Aprikoosi wq7nfwrE

Naisten Sorkat Pumpun Gigi Pukeutuminen Nahkaa Mustaa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Hihna Aiweiyi Oranssi Naisten Rajat Rantasandaaleiksi Paksu Kesän Korkokenkiä Tyyli w4SqOp4rX

Suomen Lyme Borrelioosi Pukeutuminen Nahkaa Sorkat Naisten Gigi Pumpun Mustaa ry

Neliön Retro Kengät Toe Naisten Rainstar Loafers Cowboy Ruskea Pumput Korkokengät Paksu UqnnTPFB