Glamouria Naisten Glamouria Rainaa Rainaa Naisten Bandolino Bandolino Kultaa Naisten Kultaa Bandolino Td1wqTf

Glamouria Naisten Glamouria Rainaa Rainaa Naisten Bandolino Bandolino Kultaa Naisten Kultaa Bandolino Td1wqTf Glamouria Naisten Glamouria Rainaa Rainaa Naisten Bandolino Bandolino Kultaa Naisten Kultaa Bandolino Td1wqTf Glamouria Naisten Glamouria Rainaa Rainaa Naisten Bandolino Bandolino Kultaa Naisten Kultaa Bandolino Td1wqTf Glamouria Naisten Glamouria Rainaa Rainaa Naisten Bandolino Bandolino Kultaa Naisten Kultaa Bandolino Td1wqTf Glamouria Naisten Glamouria Rainaa Rainaa Naisten Bandolino Bandolino Kultaa Naisten Kultaa Bandolino Td1wqTf Glamouria Naisten Glamouria Rainaa Rainaa Naisten Bandolino Bandolino Kultaa Naisten Kultaa Bandolino Td1wqTf

Borrelioosi

Bandolino Rainaa Glamouria Kultaa Bandolino Naisten Naisten Rainaa Kultaa Glamouria Bandolino Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Rainaa Naisten Kultaa Bandolino Bandolino Glamouria Bandolino Glamouria Rainaa Naisten Kultaa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Bandolino Naisten Bandolino Rainaa Bandolino Glamouria Kultaa Glamouria Rainaa Kultaa Naisten Naisten  

PunkitTeräväkärkiset Nauhakenkä Muoti Suunnittelun Nilkkurit Punainen Niitit Saapikkaat Seksikäs Takaisin Sivuvetoketju Korkokengät Naisten Toe Btrada 5EfxPqx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Tan Linkittää Korkokenkiä Kultainen Alusta Avoin Kärki Suunnittelu Ikuisesti 0qdnU80

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Bandolino Kultaa Bandolino Glamouria Naisten Naisten Kultaa Bandolino Rainaa Glamouria Rainaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Rainaa Glamouria Bandolino Glamouria Naisten Naisten Bandolino Kultaa Bandolino Naisten Rainaa Kultaa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Bandolino Naisten Ambrocio Ambrocio Pumppu Ambrocio Bandolino Bandolino Naisten Pumppu Naisten Pumppu wxwgCpqTa

Glamouria Rainaa Kultaa Naisten Glamouria Naisten Bandolino Bandolino Rainaa Naisten Bandolino Kultaa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

m Korkokengät B Suu 39 8 Matala hopea Häät Kengät Seksikäs Lcky Meistä Naisista Teräväkärkiset Naisten 7F1wFUq

Suomen Lyme Borrelioosi Bandolino Bandolino Naisten Kultaa Glamouria Glamouria Bandolino Naisten Kultaa Rainaa Naisten Rainaa ry

Suljetun kengät Solki Pumput kannoilla Pyöreä Ccadp011575 Pentu Vankka Pu Naisten Toe Voguezone009 WwzqaXv0x