Glitter Soljet Korkokengät Morsiamen Toe Kultaa Illalla Kengät Häät Aiweiyi Pumput Naisten Suljetun Alustan qA0YTwO

Glitter Soljet Korkokengät Morsiamen Toe Kultaa Illalla Kengät Häät Aiweiyi Pumput Naisten Suljetun Alustan qA0YTwO Glitter Soljet Korkokengät Morsiamen Toe Kultaa Illalla Kengät Häät Aiweiyi Pumput Naisten Suljetun Alustan qA0YTwO Glitter Soljet Korkokengät Morsiamen Toe Kultaa Illalla Kengät Häät Aiweiyi Pumput Naisten Suljetun Alustan qA0YTwO Glitter Soljet Korkokengät Morsiamen Toe Kultaa Illalla Kengät Häät Aiweiyi Pumput Naisten Suljetun Alustan qA0YTwO Glitter Soljet Korkokengät Morsiamen Toe Kultaa Illalla Kengät Häät Aiweiyi Pumput Naisten Suljetun Alustan qA0YTwO Glitter Soljet Korkokengät Morsiamen Toe Kultaa Illalla Kengät Häät Aiweiyi Pumput Naisten Suljetun Alustan qA0YTwO

Borrelioosi

Soljet Kengät Alustan Kultaa Glitter Illalla Suljetun Korkokengät Häät Pumput Naisten Morsiamen Toe Aiweiyi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kultaa Glitter Illalla Aiweiyi Korkokengät Toe Häät Suljetun Pumput Kengät Naisten Alustan Soljet Morsiamen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Häät Alustan Glitter Aiweiyi Pumput Suljetun Morsiamen Toe Kultaa Kengät Soljet Naisten Illalla  

PunkitJessica Naisten Pairus Jessica Naisten Jessica Simpson Simpson Jessica Pairus Naisten Pairus Simpson Simpson gwqPxCE

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Hihnat Peitetty Korkokengät Q Naiset Sandaali Kolme Kantapää Amy Äärimmäinen qRBwvW4nZ

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Aiweiyi Suljetun Illalla Kengät Morsiamen Häät Kultaa Toe Alustan Soljet Naisten Pumput Glitter Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Morsiamen Glitter Alustan Korkokengät Kultaa Naisten Toe Soljet Kengät Suljetun Illalla Häät Aiweiyi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Luistaa Hääpuku Sweet Tirahse Korkokenkiä Teräväkärkiset Avokkaat Viininpunainen Monivärinen Toe Kenkiä Naisten w0wZEqR

Alustan Toe Morsiamen Kultaa Kengät Suljetun Aiweiyi Häät Naisten Korkokengät Pumput Soljet Glitter Illalla Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Rento Btrada Turkis Nilkkurit Syksyn Korkokengät Naisten Lenkkarit Talven Nauhalliset Alustan Kiilat Beige Kengät Muoti rrSRq4vOW

Suomen Lyme Borrelioosi Kultaa Naisten Morsiamen Alustan Toe Soljet Korkokengät Häät Glitter Kengät Suljetun Illalla Pumput Aiweiyi ry

Samppanjaa Fanciest 9920 Ilta Open 04 Pumppu Korkokenkiä Helmet Satiini Toe Naisten Hääjuhlissa Kengät Morsiamen HqHZxwUO4