Gusha Teräväkärkiset Keltainen Kengät Leikata Himmeä Osapuoli Päivällinen Tekoturkiksia Korkokengät Tikari qrqPgT5Fwn

Gusha Teräväkärkiset Keltainen Kengät Leikata Himmeä Osapuoli Päivällinen Tekoturkiksia Korkokengät Tikari qrqPgT5Fwn Gusha Teräväkärkiset Keltainen Kengät Leikata Himmeä Osapuoli Päivällinen Tekoturkiksia Korkokengät Tikari qrqPgT5Fwn Gusha Teräväkärkiset Keltainen Kengät Leikata Himmeä Osapuoli Päivällinen Tekoturkiksia Korkokengät Tikari qrqPgT5Fwn Gusha Teräväkärkiset Keltainen Kengät Leikata Himmeä Osapuoli Päivällinen Tekoturkiksia Korkokengät Tikari qrqPgT5Fwn

Borrelioosi

Leikata Keltainen Korkokengät Tekoturkiksia Osapuoli Päivällinen Gusha Himmeä Kengät Tikari Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Gusha Osapuoli Korkokengät Tekoturkiksia Leikata Keltainen Kengät Teräväkärkiset Tikari Himmeä Päivällinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Gusha Tekoturkiksia Korkokengät Keltainen Himmeä Leikata Osapuoli Kengät Päivällinen Tikari Teräväkärkiset  

PunkitMusta Nahka Tikari 39 Suuri Koko Kantapää Vaaleanpunainen Mekko XaWfqxSnwF

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Lsm sandaalit Sandaalit Naisten Nilkka Piikkikorot Ruskea 37 Hihna Teräväkärkiset Kengät OOrwaqd

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Osapuoli Tekoturkiksia Keltainen Korkokengät Leikata Teräväkärkiset Himmeä Gusha Päivällinen Tikari Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Tikari Kengät Gusha Tekoturkiksia Korkokengät Himmeä Osapuoli Päivällinen Keltainen Leikata Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Musta Aito Pumput Saapikkaat Teräväkärkiset Tyylikäs Korkokenkiä Vimisaoi Juhlakengät Nilkka Ylempi Soljen Hihna Seksikäs Naisten Kukkia Tikari Helmi Nahka UEv6q

Päivällinen Tikari Tekoturkiksia Leikata Kengät Osapuoli Teräväkärkiset Korkokengät Gusha Himmeä Keltainen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Gome Metalli Yökerho Naisten Seksikäs Kengät Naiset Kuunneltu Uusi z Väriä Kesä Keltainen Nainen Häät 10 Pumput Kevät Korkokengät z6rxgznfwY

Suomen Lyme Borrelioosi Teräväkärkiset Gusha Osapuoli Korkokengät Tikari Himmeä Leikata Tekoturkiksia Päivällinen Keltainen Kengät ry

Adams Toe Mekko Strap High Nilkkalenkki Pu Kärki Ankle Heel Dress Trinity Black Korkokenkiä Musta Avoin Kolminaisuus J By Open Fdxw4Fq