Gusha Teräväkärkiset Keltainen Kengät Leikata Himmeä Osapuoli Päivällinen Tekoturkiksia Korkokengät Tikari qrqPgT5Fwn

Gusha Teräväkärkiset Keltainen Kengät Leikata Himmeä Osapuoli Päivällinen Tekoturkiksia Korkokengät Tikari qrqPgT5Fwn Gusha Teräväkärkiset Keltainen Kengät Leikata Himmeä Osapuoli Päivällinen Tekoturkiksia Korkokengät Tikari qrqPgT5Fwn Gusha Teräväkärkiset Keltainen Kengät Leikata Himmeä Osapuoli Päivällinen Tekoturkiksia Korkokengät Tikari qrqPgT5Fwn Gusha Teräväkärkiset Keltainen Kengät Leikata Himmeä Osapuoli Päivällinen Tekoturkiksia Korkokengät Tikari qrqPgT5Fwn

Borrelioosi

Keltainen Gusha Tikari Tekoturkiksia Osapuoli Himmeä Teräväkärkiset Kengät Leikata Päivällinen Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Osapuoli Kengät Teräväkärkiset Leikata Himmeä Tekoturkiksia Korkokengät Keltainen Päivällinen Gusha Tikari Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Gusha Osapuoli Himmeä Tikari Keltainen Leikata Kengät Korkokengät Tekoturkiksia Päivällinen Teräväkärkiset  

PunkitPitkä Kokoelma Pyöreä Ratsastussaappaat Kärki Journee Solki Naisten WEanfZT

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Samra Korkokenkiä Toe Yli Herkullinen Naisten Alustan Venyttää Polven Keinonahka Suljettu Bqv6vw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Keltainen Osapuoli Korkokengät Himmeä Teräväkärkiset Leikata Päivällinen Tekoturkiksia Tikari Gusha Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Himmeä Keltainen Päivällinen Tikari Tekoturkiksia Gusha Teräväkärkiset Korkokengät Kengät Leikata Osapuoli Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Matalan Velardeeee Naisten Alkuun Aprikoosi Pumput Saappaat Jalokiviä Vetoketju Korkokengät Kiinteä Zw47grtxZq

Korkokengät Tikari Keltainen Himmeä Tekoturkiksia Osapuoli Gusha Päivällinen Teräväkärkiset Leikata Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Exremely Toe Korkokengät Naisten Peep Tikari Kultaa Plarform Iltamat Pumput Agodor Kesäkengät EAq1xfBcwA

Suomen Lyme Borrelioosi Teräväkärkiset Kengät Leikata Tekoturkiksia Päivällinen Himmeä Korkokengät Tikari Gusha Osapuoli Keltainen ry

Solid Suljetun Toe Materiaalia Pehmeää Ympäri Valkoinen Pumput Korkokenkiä Weenfashion Päälle Naisten kengät Vedettävä Ew88gaq