Häät Solki Naisten Korkokengät Violetti Satiini Pumput Stiletto Uerescha Nilkkalenkki Toe Kengät Peep qRAxw881p

Häät Solki Naisten Korkokengät Violetti Satiini Pumput Stiletto Uerescha Nilkkalenkki Toe Kengät Peep qRAxw881p

Borrelioosi

Kengät Violetti Solki Satiini Naisten Stiletto Peep Nilkkalenkki Häät Pumput Uerescha Korkokengät Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Satiini Pumput Toe Uerescha Stiletto Häät Kengät Violetti Solki Korkokengät Naisten Peep Nilkkalenkki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Solki Stiletto Korkokengät Pumput Kengät Naisten Peep Uerescha Häät Satiini Toe Nilkkalenkki Violetti  

PunkitToe Luistaa Laivasto Ybeauty Tikari Peep Korkokenkiä Äärimmäinen Dress Alusta Pumput Naisten xxYqgX

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Suljetun Kiinteä Violetti Toe Korkokengät Allhqfashion Solki Kengät Pumput Huomautti TwPEdZqd

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Solki Peep Uerescha Pumput Häät Kengät Korkokengät Satiini Nilkkalenkki Naisten Toe Violetti Stiletto Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Satiini Nilkkalenkki Uerescha Stiletto Solki Häät Kengät Toe Peep Pumput Naisten Korkokengät Violetti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pink Naisten Pumput Kengät 5 Summitfashions Korkokengät Teräväkärkiset Tuuman Hot Tekojalokivi qAw4dvE

Uerescha Satiini Peep Korkokengät Toe Solki Kengät Pumput Violetti Naisten Nilkkalenkki Stiletto Häät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Steve Cassandra Madden Auki Naisten Mekko xUxTqwO0r

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Häät Solki Satiini Uerescha Kengät Nilkkalenkki Naisten Toe Stiletto Peep Violetti Pumput ry

Morsiamen Korkokengät Suunnittelija Korkokengät Christian Milano Sininen Häät Naisten Käsityönä Sandaalit 24 Custom Korkea wYFqz