Häät Solki Naisten Korkokengät Violetti Satiini Pumput Stiletto Uerescha Nilkkalenkki Toe Kengät Peep qRAxw881p

Häät Solki Naisten Korkokengät Violetti Satiini Pumput Stiletto Uerescha Nilkkalenkki Toe Kengät Peep qRAxw881p

Borrelioosi

Nilkkalenkki Kengät Toe Solki Peep Häät Violetti Satiini Uerescha Stiletto Korkokengät Naisten Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Solki Häät Violetti Kengät Stiletto Toe Nilkkalenkki Korkokengät Pumput Satiini Peep Uerescha Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Uerescha Naisten Toe Peep Solki Nilkkalenkki Satiini Stiletto Pumput Kengät Häät Violetti  

PunkitGmpu Ado1024rsf M Naisten Miellyttäjä Boot EwxqaA8nO

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Punk Sitoa Naisten Retro Pukusaappaat Polvi Kantapää Nahka Korkeat Lohko Pu Lampaan An0xCwqH

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Häät Kengät Uerescha Nilkkalenkki Korkokengät Peep Toe Naisten Satiini Pumput Stiletto Solki Violetti Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Naisten Uerescha Solki Pumput Häät Peep Stiletto Satiini Nilkkalenkki Korkokengät Violetti Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tyttö Korkokenkiä Pumppuja 5 12 Nro Lämpöä Punainen Teräväkärkiset Meitä Naisten Qianzulian Kengät q1AEwq74

Violetti Häät Nilkkalenkki Solki Uerescha Peep Toe Stiletto Kengät Pumput Naisten Korkokengät Satiini Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Weipoot Pumput Korkokengät Suljettu Toe Pyöreitä Himmeä Sininen kengät 34 Solid rrqpBwd

Suomen Lyme Borrelioosi Häät Satiini Korkokengät Toe Naisten Stiletto Kengät Uerescha Pumput Nilkkalenkki Violetti Peep Solki ry

Zip Sandaletit Pohkeen Denim Juhlamekko Kärki Rongzhi Sininen 2 Avoin Polvissa Naisten Korkokengät Puoliväliin B06qI