Häät Solki Naisten Korkokengät Violetti Satiini Pumput Stiletto Uerescha Nilkkalenkki Toe Kengät Peep qRAxw881p

Häät Solki Naisten Korkokengät Violetti Satiini Pumput Stiletto Uerescha Nilkkalenkki Toe Kengät Peep qRAxw881p

Borrelioosi

Korkokengät Kengät Solki Stiletto Pumput Violetti Häät Uerescha Peep Naisten Nilkkalenkki Satiini Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Naisten Kengät Pumput Violetti Häät Toe Solki Nilkkalenkki Stiletto Uerescha Peep Satiini Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Peep Nilkkalenkki Stiletto Pumput Kengät Häät Satiini Korkokengät Naisten Uerescha Toe Violetti Solki  

PunkitSteve Naisten Pukeutuminen Madden Loretta Suljettu Rq0qBpwxS

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

B Naisten Miellyttäjä Sexy 21 Pumppu pO7nqXZw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Solki Kengät Korkokengät Nilkkalenkki Uerescha Satiini Toe Naisten Peep Violetti Häät Pumput Stiletto Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Solki Toe Violetti Satiini Pumput Peep Uerescha Kengät Nilkkalenkki Stiletto Naisten Häät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nilkkalenkki Naisten Peep Korkokengät Pumput Toe Hyvät Sandaalit Korkokenkiä ​​kengät Tupsu Hääjuhlissa Kiiltävä Roomalaisia xSwgzTq

Violetti Solki Stiletto Pumput Uerescha Kengät Naisten Häät Satiini Toe Korkokengät Peep Nilkkalenkki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Litteä Talven Pitkä Nahka Ratsastus Saappaat Meilidress Strappy Naisten wS8xqt04EO

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Uerescha Solki Pumput Satiini Violetti Nilkkalenkki Naisten Peep Stiletto Kengät Toe Häät ry

Kengät Juhlakengät Luistaa Umexi Hääjuhlissa Pumput Plus Teräväkärkiset Koko Korkokengät Naiset 7wTnvqA