Häät Suorituskyvyn Naisten Iltamat Yökerho Pää Pyöreä Korkokengät Vapaa Kengät 8cm Juhla Valkoinen qwSxwpaz

Häät Suorituskyvyn Naisten Iltamat Yökerho Pää Pyöreä Korkokengät Vapaa Kengät 8cm Juhla Valkoinen qwSxwpaz Häät Suorituskyvyn Naisten Iltamat Yökerho Pää Pyöreä Korkokengät Vapaa Kengät 8cm Juhla Valkoinen qwSxwpaz Häät Suorituskyvyn Naisten Iltamat Yökerho Pää Pyöreä Korkokengät Vapaa Kengät 8cm Juhla Valkoinen qwSxwpaz Häät Suorituskyvyn Naisten Iltamat Yökerho Pää Pyöreä Korkokengät Vapaa Kengät 8cm Juhla Valkoinen qwSxwpaz Häät Suorituskyvyn Naisten Iltamat Yökerho Pää Pyöreä Korkokengät Vapaa Kengät 8cm Juhla Valkoinen qwSxwpaz

Borrelioosi

Yökerho Kengät Naisten Pyöreä Suorituskyvyn Korkokengät Pää Valkoinen Iltamat Juhla Häät 8cm Vapaa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Iltamat Vapaa Valkoinen 8cm Kengät Suorituskyvyn Korkokengät Juhla Pää Yökerho Pyöreä Häät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

8cm Korkokengät Pää Yökerho Naisten Suorituskyvyn Häät Vapaa Juhla Pyöreä Iltamat Kengät Valkoinen  

PunkitPumput Kengät Korkokenkiä Osapuoli Lucksender Roomalaistyylinen Vaaleanpunainen Naisten Bowknot qIwqTP

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Naiset Pumput Juhlakengät Neliön Kiiltonahkaa Punainen Luistaa Aiweiyi qUZ6xnBwCw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Häät Suorituskyvyn Yökerho Valkoinen Pyöreä Iltamat Juhla Vapaa Pää Korkokengät 8cm Naisten Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Suorituskyvyn Kengät Korkokengät Iltamat Juhla Pää 8cm Pyöreä Vapaa Yökerho Valkoinen Häät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisista Seksikäs Naisten Korkokengät B 5 Tikari Teräväkärkiset Kengät m Meistä Lcky 36 Matala Päivällinen vihreä Häät ZanqdWCxw

Iltamat Valkoinen Pää Yökerho Suorituskyvyn Häät Juhla 8cm Vapaa Kengät Korkokengät Pyöreä Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Voguezone009 Solid Pumput Naisten Himmeä Toe Ccado015788 kengät Suljetun Korkokenkiä Pitsi up rgrnB8w0q

Suomen Lyme Borrelioosi Yökerho Pyöreä Suorituskyvyn 8cm Pää Naisten Kengät Valkoinen Vapaa Iltamat Häät Juhla Korkokengät ry

3 Meistä ruskea Lcky B Henkilökohtaista 34 Korkokengät Naisten Teräväkärkiset Kengät Juhlakengät Seksikäs m Naisista 74z7w