Häät Suorituskyvyn Naisten Iltamat Yökerho Pää Pyöreä Korkokengät Vapaa Kengät 8cm Juhla Valkoinen qwSxwpaz

Häät Suorituskyvyn Naisten Iltamat Yökerho Pää Pyöreä Korkokengät Vapaa Kengät 8cm Juhla Valkoinen qwSxwpaz Häät Suorituskyvyn Naisten Iltamat Yökerho Pää Pyöreä Korkokengät Vapaa Kengät 8cm Juhla Valkoinen qwSxwpaz Häät Suorituskyvyn Naisten Iltamat Yökerho Pää Pyöreä Korkokengät Vapaa Kengät 8cm Juhla Valkoinen qwSxwpaz Häät Suorituskyvyn Naisten Iltamat Yökerho Pää Pyöreä Korkokengät Vapaa Kengät 8cm Juhla Valkoinen qwSxwpaz Häät Suorituskyvyn Naisten Iltamat Yökerho Pää Pyöreä Korkokengät Vapaa Kengät 8cm Juhla Valkoinen qwSxwpaz

Borrelioosi

Pää Pyöreä Suorituskyvyn Naisten Vapaa Juhla Yökerho 8cm Kengät Korkokengät Valkoinen Häät Iltamat Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Häät Naisten Korkokengät Juhla 8cm Yökerho Pyöreä Suorituskyvyn Pää Vapaa Kengät Iltamat Valkoinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Vapaa Korkokengät Juhla Naisten Iltamat Pää Häät Pyöreä Yökerho Suorituskyvyn 8cm Valkoinen Kengät  

PunkitKärki Strassi Naisten Kengät Kevät Puolue Helmi Häät Syksyllä Pyöreä Ilta Pu Mukavuutta Valkoinen Piikkikorko 6HpRfqwH

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kiiltonahkaa Pumpun Hades Kantapää Varis Naisten Mustaa BCCXqWUtwn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pyöreä Valkoinen Pää Suorituskyvyn Vapaa Kengät Naisten Korkokengät Häät Iltamat Yökerho Juhla 8cm Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Suorituskyvyn Häät Korkokengät Pyöreä Juhla 8cm Valkoinen Yökerho Iltamat Vapaa Pää Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ohut Ja Syksyn Muoti Punainen Seksikäs Naisten Talven Osa Kengät Trendi Korkokengät qgZSRw5X

Yökerho Valkoinen Häät 8cm Vapaa Pää Pyöreä Kengät Korkokengät Iltamat Juhla Naisten Suorituskyvyn Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nilkkurit Saapikkaat Musta Onlymaker Kengät Sivuvetoketju Naisten Korkokengät Teräväkärkiset Mekko pB6BE

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Korkokengät Häät Yökerho Iltamat Suorituskyvyn Pää Vapaa 8cm Juhla Pyöreä Valkoinen Kengät ry

Nahka Paksu Naiset Nilkan 0 Saappaat Alustan Seksikäs Pu 0 Martin Saapikkaat Korkokengät Ruskea Nauhat qwg1q