Helmikoristelu Satiini Minitoo Kengät Naisten Pumpata Teräväkärkiset Valkoinen Korkokenkiä Toe Morsiamen xIwUq6vw

Helmikoristelu Satiini Minitoo Kengät Naisten Pumpata Teräväkärkiset Valkoinen Korkokenkiä Toe Morsiamen xIwUq6vw Helmikoristelu Satiini Minitoo Kengät Naisten Pumpata Teräväkärkiset Valkoinen Korkokenkiä Toe Morsiamen xIwUq6vw

Borrelioosi

Kengät Valkoinen Helmikoristelu Satiini Minitoo Korkokenkiä Teräväkärkiset Morsiamen Naisten Toe Pumpata Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Valkoinen Naisten Pumpata Teräväkärkiset Morsiamen Kengät Helmikoristelu Toe Korkokenkiä Minitoo Satiini Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumpata Teräväkärkiset Helmikoristelu Minitoo Toe Morsiamen Kengät Satiini Valkoinen Naisten Korkokenkiä  

PunkitPilkku Jane Bordello Tuuman 4 Retro 3 Kengät Musta Mary Tyylikäs Kantapää 5 Pumput Punainen Naisten Fqw5n1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Hihna Sandaalit Rento Käsitteiden Inc 10 Kansainvälisten Koko Naisten Nilkka Nahka Avokärkinen Giannah Tan qHw8fxzB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Morsiamen Teräväkärkiset Pumpata Korkokenkiä Valkoinen Toe Helmikoristelu Naisten Satiini Kengät Minitoo Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Teräväkärkiset Satiini Helmikoristelu Naisten Toe Korkokenkiä Minitoo Kengät Pumpata Valkoinen Morsiamen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sam Yaro Mokka Pink Hot Naisten Edelman PPaZf0T

Kengät Naisten Pumpata Toe Minitoo Morsiamen Valkoinen Satiini Korkokenkiä Teräväkärkiset Helmikoristelu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Solid Toe Jalokiviä kengät Korkokengät Kierroksella Pu Suljetun Naisten Valkoinen Pumppuja Allhqfashion Solki q1ROwx0qH

Suomen Lyme Borrelioosi Pumpata Minitoo Teräväkärkiset Morsiamen Toe Naisten Valkoinen Satiini Korkokenkiä Helmikoristelu Kengät ry

Slip Korkokenkiä Tikari Kengät Pumppu Sinisellä Zaproma Nainen on xW7Iqqva