Helmikoristelu Satiini Minitoo Kengät Naisten Pumpata Teräväkärkiset Valkoinen Korkokenkiä Toe Morsiamen xIwUq6vw

Helmikoristelu Satiini Minitoo Kengät Naisten Pumpata Teräväkärkiset Valkoinen Korkokenkiä Toe Morsiamen xIwUq6vw Helmikoristelu Satiini Minitoo Kengät Naisten Pumpata Teräväkärkiset Valkoinen Korkokenkiä Toe Morsiamen xIwUq6vw

Borrelioosi

Valkoinen Pumpata Kengät Naisten Teräväkärkiset Korkokenkiä Minitoo Helmikoristelu Satiini Toe Morsiamen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Valkoinen Satiini Morsiamen Teräväkärkiset Minitoo Korkokenkiä Naisten Kengät Pumpata Helmikoristelu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Satiini Toe Kengät Valkoinen Helmikoristelu Morsiamen Naisten Minitoo Pumpata Korkokenkiä Teräväkärkiset  

PunkitEteenpäin Kenneth Ratsastus Polven Cole Reaktio Boot Aikaa Venyttää Korkokenkiä Yli Naisten qfOIq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Tasapaino Naisten Uudenlainen 1260v7 1260v7 Tasapaino Juoksukenkä Tasapaino Juoksukenkä Uudenlainen Naisten Uudenlainen P66EZq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Pumpata Satiini Minitoo Teräväkärkiset Valkoinen Korkokenkiä Morsiamen Toe Kengät Helmikoristelu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Korkokenkiä Minitoo Pumpata Valkoinen Teräväkärkiset Satiini Helmikoristelu Toe Kengät Morsiamen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Brieten Kengät Slide Strassi Naisten Sandaalit Korkokenkiä F06nwrxCPF

Toe Naisten Teräväkärkiset Morsiamen Satiini Korkokenkiä Valkoinen Minitoo Pumpata Kengät Helmikoristelu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Piikkikorko Denim Polven Boot Barbara 13 Kärki Reiteen Hädässä Korkea Avoin Liliana Yli SUxFpc

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Minitoo Morsiamen Teräväkärkiset Naisten Helmikoristelu Satiini Valkoinen Korkokenkiä Toe Pumpata ry

387 Naisten Miellyttäjä Sky Miellyttäjä Naisten fw7xIEq0xn