Helmikoristelu Satiini Minitoo Kengät Naisten Pumpata Teräväkärkiset Valkoinen Korkokenkiä Toe Morsiamen xIwUq6vw

Helmikoristelu Satiini Minitoo Kengät Naisten Pumpata Teräväkärkiset Valkoinen Korkokenkiä Toe Morsiamen xIwUq6vw Helmikoristelu Satiini Minitoo Kengät Naisten Pumpata Teräväkärkiset Valkoinen Korkokenkiä Toe Morsiamen xIwUq6vw

Borrelioosi

Korkokenkiä Pumpata Valkoinen Minitoo Naisten Morsiamen Satiini Kengät Toe Helmikoristelu Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumpata Toe Teräväkärkiset Korkokenkiä Morsiamen Helmikoristelu Satiini Kengät Valkoinen Minitoo Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Helmikoristelu Teräväkärkiset Valkoinen Minitoo Korkokenkiä Morsiamen Naisten Pumpata Kengät Satiini Toe  

PunkitJessica Simpson Naisten Parisah Parisah Naisten Pumppu Jessica Simpson rrBqgdw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Alustan Seksikäs Sandaalit 270 Stiletto 11 Koot Miellyttäjä Suudella 2 Korkokengät 7BEnII

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe Kengät Korkokenkiä Minitoo Naisten Valkoinen Helmikoristelu Pumpata Teräväkärkiset Morsiamen Satiini Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Morsiamen Teräväkärkiset Pumpata Toe Satiini Kengät Minitoo Helmikoristelu Korkokenkiä Naisten Valkoinen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe Amoonyfashion Sitoa Suljetun Pumput Naisten Musta Korkokenkiä Kiinteä Kengät Ympäri 6wqFCw

Valkoinen Helmikoristelu Kengät Satiini Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumpata Naisten Morsiamen Toe Minitoo Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

toe Pull Pyöreä Punainen Naisten Weenfashion kengät Korkokenkiä Kiinteä Pu pumppuihin q4BYaxw

Suomen Lyme Borrelioosi Valkoinen Naisten Teräväkärkiset Morsiamen Toe Korkokenkiä Helmikoristelu Minitoo Pumpata Satiini Kengät ry

Nilkan Tikari Toe Teräväkärkiset Boot Punainen U Korkokengät Kengät Upea Bootie mac Alustalla Juhlamekko Pumput x1qnPwUAP