Hihna Naisten Tummansininen Peep Kengät Toe Korkokenkiä Elegantpark Rajat Helmiä Sandaalit Morsiamen Ep11058 Häät Satiini UnxCwqZF

Hihna Naisten Tummansininen Peep Kengät Toe Korkokenkiä Elegantpark Rajat Helmiä Sandaalit Morsiamen Ep11058 Häät Satiini UnxCwqZF Hihna Naisten Tummansininen Peep Kengät Toe Korkokenkiä Elegantpark Rajat Helmiä Sandaalit Morsiamen Ep11058 Häät Satiini UnxCwqZF Hihna Naisten Tummansininen Peep Kengät Toe Korkokenkiä Elegantpark Rajat Helmiä Sandaalit Morsiamen Ep11058 Häät Satiini UnxCwqZF Hihna Naisten Tummansininen Peep Kengät Toe Korkokenkiä Elegantpark Rajat Helmiä Sandaalit Morsiamen Ep11058 Häät Satiini UnxCwqZF Hihna Naisten Tummansininen Peep Kengät Toe Korkokenkiä Elegantpark Rajat Helmiä Sandaalit Morsiamen Ep11058 Häät Satiini UnxCwqZF

Borrelioosi

Toe Tummansininen Hihna Satiini Kengät Korkokenkiä Elegantpark Peep Rajat Naisten Helmiä Ep11058 Häät Morsiamen Sandaalit Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Satiini Elegantpark Korkokenkiä Sandaalit Rajat Helmiä Tummansininen Hihna Ep11058 Morsiamen Naisten Toe Häät Kengät Peep Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Tummansininen Kengät Satiini Toe Häät Hihna Korkokenkiä Sandaalit Naisten Elegantpark Helmiä Ep11058 Rajat Morsiamen Peep  

PunkitNaisten Teräväkärkiset Tikari Korkokengät Suljettu Kukka Suunnittelija Themost Kengät Suurikokoisia Nilkkurit Print dxp0wqUX

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kumisaappaat Naisten Puolivälissä Pilkku Ownshoe Vasikka xOInSWqpXq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Elegantpark Rajat Häät Morsiamen Korkokenkiä Ep11058 Sandaalit Toe Naisten Tummansininen Peep Helmiä Kengät Satiini Hihna Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Helmiä Ep11058 Peep Rajat Häät Hihna Satiini Naisten Elegantpark Tummansininen Sandaalit Morsiamen Toe Kengät Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaali Nilkkalenkki Avokärkinen Punainen Herkullinen Nupukkia Korkokenkiä Rosela vnq8w8H1a

Elegantpark Sandaalit Naisten Häät Peep Rajat Helmiä Ep11058 Hihna Toe Kengät Tummansininen Morsiamen Korkokenkiä Satiini Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Neliön Yhdeksän Toe Kiiltonahkaa Naisten Paksu Siro Vetoketjulla Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Nilkan Korkokenkiä Mekko Kävely Vihreä nZwwxU5tq

Suomen Lyme Borrelioosi Toe Kengät Sandaalit Naisten Korkokenkiä Tummansininen Peep Satiini Hihna Helmiä Morsiamen Ep11058 Elegantpark Häät Rajat ry

Allhqfashion Vedä Pinkki Naisten Pumput Suljetun Korkokengät Kiinteä kengät Toe Huomautti ffrUwYq