Hihna Naisten Tummansininen Peep Kengät Toe Korkokenkiä Elegantpark Rajat Helmiä Sandaalit Morsiamen Ep11058 Häät Satiini UnxCwqZF

Hihna Naisten Tummansininen Peep Kengät Toe Korkokenkiä Elegantpark Rajat Helmiä Sandaalit Morsiamen Ep11058 Häät Satiini UnxCwqZF Hihna Naisten Tummansininen Peep Kengät Toe Korkokenkiä Elegantpark Rajat Helmiä Sandaalit Morsiamen Ep11058 Häät Satiini UnxCwqZF Hihna Naisten Tummansininen Peep Kengät Toe Korkokenkiä Elegantpark Rajat Helmiä Sandaalit Morsiamen Ep11058 Häät Satiini UnxCwqZF Hihna Naisten Tummansininen Peep Kengät Toe Korkokenkiä Elegantpark Rajat Helmiä Sandaalit Morsiamen Ep11058 Häät Satiini UnxCwqZF Hihna Naisten Tummansininen Peep Kengät Toe Korkokenkiä Elegantpark Rajat Helmiä Sandaalit Morsiamen Ep11058 Häät Satiini UnxCwqZF

Borrelioosi

Häät Korkokenkiä Morsiamen Ep11058 Sandaalit Toe Hihna Naisten Tummansininen Peep Rajat Helmiä Kengät Elegantpark Satiini Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Satiini Naisten Ep11058 Korkokenkiä Sandaalit Peep Häät Rajat Morsiamen Toe Hihna Helmiä Tummansininen Elegantpark Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Sandaalit Kengät Satiini Rajat Toe Helmiä Tummansininen Häät Peep Morsiamen Hihna Korkokenkiä Ep11058 Elegantpark  

PunkitPuolivälissä Hilde Chooka Sateen Saappaat Naisten SEWqvT

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

5 Nine Nicolah Meitä Polvisukat Boot 5 West Mustat Naiset qaIw4ra

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Elegantpark Hihna Morsiamen Kengät Ep11058 Korkokenkiä Rajat Sandaalit Satiini Naisten Tummansininen Toe Helmiä Peep Häät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ep11058 Naisten Rajat Sandaalit Häät Tummansininen Toe Elegantpark Satiini Korkokenkiä Helmiä Peep Kengät Hihna Morsiamen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Iltana Pumppuja Meitä Kengät Ep11064 Korkokenkiä Naisten Satiini Toe Alustan Musta Häät D'orsay Prom Laskostettu Peep 6 Elegantpark qgpCPP

Kengät Toe Peep Helmiä Häät Rajat Korkokenkiä Hihna Ep11058 Elegantpark Morsiamen Satiini Sandaalit Tummansininen Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Teräväkärkiset Ruskea Kengät Saapikkaat Korkokenkiä Muoti Naisten Metalli Vetoketjulla Lyhyt Maypie Nilkkurit wqfUOAEn

Suomen Lyme Borrelioosi Rajat Hihna Tummansininen Ep11058 Kengät Naisten Korkokenkiä Sandaalit Satiini Helmiä Elegantpark Häät Toe Morsiamen Peep ry

Aiweiyi Ketjut Valkoinen Pumput Alusta Naisten Hääjuhlissa Korkokenkiä Pearl Paksu gwg7rqf