Hopea Vedenpitävä Sandaalit Yökerho 2018 Korkokenkiä Kesällä Uusi Zhxuanxuan Naispuolinen Karkea CqUaYw

Hopea Vedenpitävä Sandaalit Yökerho 2018 Korkokenkiä Kesällä Uusi Zhxuanxuan Naispuolinen Karkea CqUaYw Hopea Vedenpitävä Sandaalit Yökerho 2018 Korkokenkiä Kesällä Uusi Zhxuanxuan Naispuolinen Karkea CqUaYw Hopea Vedenpitävä Sandaalit Yökerho 2018 Korkokenkiä Kesällä Uusi Zhxuanxuan Naispuolinen Karkea CqUaYw Hopea Vedenpitävä Sandaalit Yökerho 2018 Korkokenkiä Kesällä Uusi Zhxuanxuan Naispuolinen Karkea CqUaYw Hopea Vedenpitävä Sandaalit Yökerho 2018 Korkokenkiä Kesällä Uusi Zhxuanxuan Naispuolinen Karkea CqUaYw

Borrelioosi

Korkokenkiä Karkea Yökerho Uusi Hopea Sandaalit Kesällä Naispuolinen 2018 Zhxuanxuan Vedenpitävä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

2018 Zhxuanxuan Hopea Yökerho Uusi Vedenpitävä Naispuolinen Karkea Kesällä Sandaalit Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Karkea Zhxuanxuan Yökerho Korkokenkiä Sandaalit 2018 Vedenpitävä Hopea Uusi Kesällä Naispuolinen  

PunkitPumput Väri Valkoinen Vedä Weipoot Toe Valikoituja Korkokengät kengät Kierroksella Naisten Suljetun 68074

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Luistaa 15 Paikkaansa Nro Liukua Naiset Kengät Leopardi Meitä Peep Toe Mokka Muulit Arkisandaalit Fsj 4 fq0Otw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Uusi Karkea Kesällä Korkokenkiä Zhxuanxuan Naispuolinen 2018 Hopea Vedenpitävä Yökerho Sandaalit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Hopea Karkea Zhxuanxuan Kesällä Korkokenkiä Uusi 2018 Naispuolinen Sandaalit Vedenpitävä Yökerho Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Blue Naisten Sb Muoti Boot Johnson wyatt Betsey 61wqrn6pSx

Hopea Sandaalit 2018 Naispuolinen Uusi Karkea Korkokenkiä Yökerho Kesällä Zhxuanxuan Vedenpitävä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

eu Puitteen 8 Häät 4 Mustat Naisten Puolue Snfgoij Työtä Muoti Seksikäs Ruskea 36 Keskipitkän Korkokengät Uk 5cm Solki Yökerho Nainen Avokkaat wv4TZ

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä 2018 Zhxuanxuan Hopea Vedenpitävä Naispuolinen Karkea Sandaalit Yökerho Kesällä Uusi ry

36 Korkokengät Häät 4 Seksikäs Muoti Sininen Musta Uk Puolue Avokkaat eu 5cm Yökerho Työtä Nainen Raita 45qCOpnww