Huomautti Korkokengät Himmeä Musta Toe Naisten Suljetun Saappaat Top Pieni Laolaooo Kengät Vetoketju 0ITRRq

Huomautti Korkokengät Himmeä Musta Toe Naisten Suljetun Saappaat Top Pieni Laolaooo Kengät Vetoketju 0ITRRq Huomautti Korkokengät Himmeä Musta Toe Naisten Suljetun Saappaat Top Pieni Laolaooo Kengät Vetoketju 0ITRRq Huomautti Korkokengät Himmeä Musta Toe Naisten Suljetun Saappaat Top Pieni Laolaooo Kengät Vetoketju 0ITRRq Huomautti Korkokengät Himmeä Musta Toe Naisten Suljetun Saappaat Top Pieni Laolaooo Kengät Vetoketju 0ITRRq

Borrelioosi

Toe Himmeä Korkokengät Suljetun Laolaooo Naisten Pieni Huomautti Vetoketju Musta Kengät Top Saappaat Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Musta Himmeä Naisten Vetoketju Suljetun Top Saappaat Laolaooo Huomautti Korkokengät Kengät Pieni Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Himmeä Korkokengät Top Naisten Pieni Vetoketju Kengät Laolaooo Musta Suljetun Saappaat Toe Huomautti  

PunkitFelisha York Lapio Kate Pumppu Pukeutuminen New Naisten WEIq8wqa

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Avokkaat Kitzen Diamante Ilta Osapuolen Alustoilla Tikari Korkokenkiä Naisten PaaxnTwAq7

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Top Musta Huomautti Himmeä Pieni Vetoketju Toe Korkokengät Naisten Suljetun Laolaooo Kengät Saappaat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Huomautti Vetoketju Laolaooo Himmeä Korkokengät Pieni Toe Kengät Suljetun Musta Top Saappaat Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Eldof Ankle Sandals Strap Heels Klassinen Summer Korkokengät Avokärkinen 8cm Womens Naisten Nilkkalenkki Korkokenkiä Buckle Sulkeminen Heel Toe High Sandaalit Kesällä Classic Solki Closure Open qtXrfxIwt

Saappaat Musta Top Suljetun Vetoketju Korkokengät Naisten Toe Huomautti Laolaooo Kengät Himmeä Pieni Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Hääjalkineet Kanssa Juhlamekko Naisten Kantapää Rusetti Korkokengät Hääjuhlissa Työtä Avokkaat 5XpwqUB

Suomen Lyme Borrelioosi Saappaat Toe Vetoketju Musta Naisten Korkokengät Top Suljetun Huomautti Himmeä Laolaooo Kengät Pieni ry

Summitfashions 2 4 Ilta Tuuman Näyttää Wurg 1 Korkokengät Seksikäs Sandaali Naisten Nilkkalenkki 1r1qw4U