Huomautti Korkokengät Himmeä Musta Toe Naisten Suljetun Saappaat Top Pieni Laolaooo Kengät Vetoketju 0ITRRq

Huomautti Korkokengät Himmeä Musta Toe Naisten Suljetun Saappaat Top Pieni Laolaooo Kengät Vetoketju 0ITRRq Huomautti Korkokengät Himmeä Musta Toe Naisten Suljetun Saappaat Top Pieni Laolaooo Kengät Vetoketju 0ITRRq Huomautti Korkokengät Himmeä Musta Toe Naisten Suljetun Saappaat Top Pieni Laolaooo Kengät Vetoketju 0ITRRq Huomautti Korkokengät Himmeä Musta Toe Naisten Suljetun Saappaat Top Pieni Laolaooo Kengät Vetoketju 0ITRRq

Borrelioosi

Top Vetoketju Laolaooo Korkokengät Pieni Huomautti Naisten Saappaat Toe Suljetun Himmeä Kengät Musta Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Musta Vetoketju Top Toe Himmeä Naisten Kengät Korkokengät Saappaat Laolaooo Pieni Suljetun Huomautti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Suljetun Kengät Himmeä Vetoketju Korkokengät Saappaat Laolaooo Naisten Toe Musta Top Pieni Huomautti  

PunkitKengät Naisten Paksu Tohvelit Läpinäkyvä Vedenpitävä Punaisella Korkokengät Mallin Hienosti Pohja Llp Alustan Sandaalit P4Wdwnd

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Yooprettyz Ilta Alustan Naiset Punainen Kengät Häät Mekko Kimallus Korkokengät Korkea Pumput Kultaa Paljetein wwrxvtH

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe Laolaooo Naisten Huomautti Musta Saappaat Pieni Suljetun Korkokengät Top Vetoketju Kengät Himmeä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Suljetun Saappaat Top Kengät Huomautti Vetoketju Himmeä Musta Laolaooo Toe Pieni Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Seksikäs Pumput Naisten Korkokengät Tikari Häät Mekko Osapuoli Alustalla Luistaa Kengät Labiti PXq5nA7w7

Toe Musta Suljetun Laolaooo Top Naisten Huomautti Kengät Pieni Vetoketju Saappaat Himmeä Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

punainen Lcky 4 Matta Kengät B Päivällinen Teräväkärkiset Naisten Naisista Keula m Piikkikorot 35 Seksikäs Meistä Korkokengät Häät SCwvSrq

Suomen Lyme Borrelioosi Saappaat Toe Naisten Kengät Top Huomautti Vetoketju Suljetun Laolaooo Himmeä Korkokengät Pieni Musta ry

Nahkaa Zaragfushfd Luonnollinen Keväällä Naiset 0 0 Aitoa Korkokengät Kengät Tikari Pumput Hyvät q7g7t