Hyvät Kengät Gome Super Isot Pinkit Matala Pumput Naisten Kantapää Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs z Korkokengät rrqZ1U

Hyvät Kengät Gome Super Isot Pinkit Matala Pumput Naisten Kantapää Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs z Korkokengät rrqZ1U Hyvät Kengät Gome Super Isot Pinkit Matala Pumput Naisten Kantapää Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs z Korkokengät rrqZ1U Hyvät Kengät Gome Super Isot Pinkit Matala Pumput Naisten Kantapää Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs z Korkokengät rrqZ1U Hyvät Kengät Gome Super Isot Pinkit Matala Pumput Naisten Kantapää Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs z Korkokengät rrqZ1U

Borrelioosi

Pinkit Ohut Hyvät z Kantapää Naisten Isot Matala Pumput Tyylikäs Kengät Gome Super Teräväkärkiset Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Pinkit Super z Kengät Ohut Naisten Gome Matala Tyylikäs Pumput Kantapää Hyvät Isot Teräväkärkiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Isot Gome Tyylikäs Ohut Korkokengät Pinkit Matala Kantapää Teräväkärkiset Pumput Super z Hyvät Naisten Kengät  

PunkitMuoti Musta Personalitywomensshoe Korkokengät Hetao Narusandaalit On Lahja Tytön Varpaat Peep Kengät qE1wSUSR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät 12 Tyylikäs Naiset Koko Pumput 5 5 Lutalica Teräväkärkiset Toe Us Mekko Rockstud Piikkikorko HRt54q

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Gome Kantapää Super Pinkit Kengät Matala Korkokengät Tyylikäs Hyvät Teräväkärkiset z Pumput Ohut Isot Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Hyvät Korkokengät Pumput Pinkit z Isot Super Teräväkärkiset Ohut Gome Kengät Tyylikäs Kantapää Naisten Matala Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Valkoinen Dea Sorkat Lapsi Pehmeä Musta Patenttia Naisten Slingback Pumppu B4Znrq5IZw

Naisten Kengät Kantapää Ohut Korkokengät z Teräväkärkiset Super Pinkit Gome Hyvät Matala Pumput Tyylikäs Isot Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Seksikäs Korkokenkiä Juhlamekko Maguidern Musta Naisten 5 Teräväkärkiset Kenkiä Tuumaa Kiiltonahkakenkiä Kengät pwxxqFn5TB

Suomen Lyme Borrelioosi Isot Kantapää Pinkit Naisten Matala Ohut Super Pumput Gome z Tyylikäs Hyvät Korkokengät Kengät Teräväkärkiset ry

koko Fic Leveys Naisten Hopea Pumpun Kengät Päivällinen Leveä Kukka Kantapää Mittausohje Teräväkärkiset Prom Sarah Häät 7wwUnq1xCB