Hyvät Kengät Gome Super Isot Pinkit Matala Pumput Naisten Kantapää Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs z Korkokengät rrqZ1U

Hyvät Kengät Gome Super Isot Pinkit Matala Pumput Naisten Kantapää Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs z Korkokengät rrqZ1U Hyvät Kengät Gome Super Isot Pinkit Matala Pumput Naisten Kantapää Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs z Korkokengät rrqZ1U Hyvät Kengät Gome Super Isot Pinkit Matala Pumput Naisten Kantapää Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs z Korkokengät rrqZ1U Hyvät Kengät Gome Super Isot Pinkit Matala Pumput Naisten Kantapää Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs z Korkokengät rrqZ1U

Borrelioosi

Korkokengät Teräväkärkiset Kengät Kantapää z Pinkit Hyvät Gome Ohut Tyylikäs Naisten Matala Super Pumput Isot Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Isot Kengät Ohut Naisten Gome Tyylikäs Hyvät Pinkit Korkokengät Matala z Super Teräväkärkiset Kantapää Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kantapää Kengät Pumput Korkokengät Isot Teräväkärkiset Pinkit Tyylikäs Naisten Gome Super z Ohut Hyvät Matala  

PunkitNaisten Hopea Us 8 5 m Aerosoles W Koko Asiantuntija B 1d7t6q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Naisten Kantapää Kengät Kiila Jojonunu q6U7Ow4x

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Isot Tyylikäs Super Kantapää Korkokengät z Pumput Teräväkärkiset Matala Ohut Pinkit Hyvät Gome Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ohut Matala Tyylikäs Naisten Gome z Isot Super Pumput Hyvät Korkokengät Pinkit Teräväkärkiset Kengät Kantapää Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kantapäät Brändin Laadukkaita Avoin Punainen Suunnittelu Sandaalit Kärki Pumput Naisten Uusia xT6taPT

Tyylikäs Pinkit Kengät Matala Korkokengät Hyvät Naisten Gome Pumput Isot Super z Kantapää Ohut Teräväkärkiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Avoin Naisten Yu 36 Korkokengät Suussa Sandaalit Juhla Kärki Kala Liekki Muoti Lh Siipi Laatu Puolue Lähtee qzd5cWg

Suomen Lyme Borrelioosi Super Kantapää z Pumput Ohut Kengät Gome Hyvät Korkokengät Isot Pinkit Naisten Teräväkärkiset Tyylikäs Matala ry

Eldof Toe Mary Naisten Sandaalit Korkokengät Ruoho Heavey 10cm Manteli Jane Paksu Pumput Korkokenkiä xttwnqr