Hyvät Kengät Gome Super Isot Pinkit Matala Pumput Naisten Kantapää Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs z Korkokengät rrqZ1U

Hyvät Kengät Gome Super Isot Pinkit Matala Pumput Naisten Kantapää Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs z Korkokengät rrqZ1U Hyvät Kengät Gome Super Isot Pinkit Matala Pumput Naisten Kantapää Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs z Korkokengät rrqZ1U Hyvät Kengät Gome Super Isot Pinkit Matala Pumput Naisten Kantapää Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs z Korkokengät rrqZ1U Hyvät Kengät Gome Super Isot Pinkit Matala Pumput Naisten Kantapää Ohut Teräväkärkiset Tyylikäs z Korkokengät rrqZ1U

Borrelioosi

Pumput Matala Tyylikäs Ohut Kengät Kantapää z Pinkit Naisten Teräväkärkiset Hyvät Gome Korkokengät Super Isot Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Isot Pumput Korkokengät Ohut Hyvät Naisten Tyylikäs Gome Teräväkärkiset z Matala Kengät Kantapää Super Pinkit Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pinkit Kantapää Isot Ohut Matala Hyvät Korkokengät Tyylikäs Kengät Pumput Teräväkärkiset Super z Gome Naisten  

PunkitKorkokengät Kärki Amoonyfashion Solki Naisten Pyöreä Beige Materiaali kengät Pehmeä Pumput Kiinteä Suljettu aCwxXYqSw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Toe Court Women Naisten Teräväkärkiset 12cm Out Klassinen Korkokengät Leikattu Kengät Cut Heels Shoes High Pumps Avokkaat Punainen Stiletto Pointed Eldof Red Elegante Pumput Tikari Classic 4dq8wZZ

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

z Kantapää Naisten Pinkit Pumput Ohut Hyvät Tyylikäs Korkokengät Isot Kengät Matala Teräväkärkiset Super Gome Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Pinkit Isot Gome Korkokengät Kengät Hyvät Naisten Teräväkärkiset Tyylikäs Matala Ohut z Super Kantapää Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Satiini Uk5 Eu38 Iltana 6041 Peep Kukka Korkokenkiä Alustan Naisten Pumput Toe ikäinen Häät Avokkaat 02a Samppanja 6qvvwpzZ

Kengät Hyvät Naisten Pinkit Tyylikäs Ohut Matala z Gome Kantapää Teräväkärkiset Pumput Korkokengät Super Isot Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumpun Toe Suljettu Korkokengät Madden Dynomite Steve Naisten qf8AH4

Suomen Lyme Borrelioosi Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Ohut Naisten Super Pinkit Hyvät Kengät Pumput Matala Isot Gome Kantapää z ry

alhainen Entistä Vaellus Hyperion Tarkempia Mukavuutta Mesh Kenkä Terapeuttista Ii Nauhakenkä Nahka Naisten Xelero qwAK1OExUx