Hyvät Korkokengät Tikari Helmillä Valkoinen Pumput Peep Uryouthstyle Kenkä Sandaalit Toe FqXxRI

Hyvät Korkokengät Tikari Helmillä Valkoinen Pumput Peep Uryouthstyle Kenkä Sandaalit Toe FqXxRI

Borrelioosi

Hyvät Peep Toe Valkoinen Korkokengät Sandaalit Pumput Tikari Uryouthstyle Helmillä Kenkä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Peep Hyvät Sandaalit Valkoinen Toe Uryouthstyle Pumput Tikari Helmillä Kenkä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sandaalit Toe Korkokengät Peep Valkoinen Uryouthstyle Kenkä Tikari Helmillä Pumput Hyvät  

PunkitFsj Stiletto Korkokengät Koko 15 Teräväkärkiset Monipuolinen 4 Kengät Meitä Naiset Punainen Nilkka Saapikkaat Juhlakengät p4w1prfTxq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nahka Aineena Pumppujen Lehmän Korkokengät Suljettu Vihreä Naisten Pyöreä Allhqfashion Ja Helmi Kanssa Kärki Kiinteänä Tulostus 8CXznw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Uryouthstyle Tikari Valkoinen Pumput Hyvät Peep Toe Sandaalit Kenkä Helmillä Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Uryouthstyle Kenkä Toe Peep Valkoinen Helmillä Korkokengät Tikari Pumput Sandaalit Hyvät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mekko Sandaali Fabulicious Naisten Chic 07 HwPPAtIqa

Toe Tikari Pumput Valkoinen Hyvät Korkokengät Sandaalit Kenkä Helmillä Uryouthstyle Peep Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Toe Skorpioni Sandalit Peep Alustan Nbwe Korkokengät pöydän Kiiltonahkaa Super Suussa Nainen T Mustaa Kala Vedenpitävä xaqT1n8

Suomen Lyme Borrelioosi Uryouthstyle Pumput Valkoinen Toe Peep Kenkä Helmillä Sandaalit Hyvät Korkokengät Tikari ry

Elasticized Naisten Sitoa Sandaalit 05s Gladiaattori Stappy Konjakkia Podcast wfqPvW