Hyvät Korkokengät Tikari Helmillä Valkoinen Pumput Peep Uryouthstyle Kenkä Sandaalit Toe FqXxRI

Hyvät Korkokengät Tikari Helmillä Valkoinen Pumput Peep Uryouthstyle Kenkä Sandaalit Toe FqXxRI

Borrelioosi

Valkoinen Sandaalit Tikari Helmillä Toe Peep Hyvät Korkokengät Kenkä Pumput Uryouthstyle Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Peep Sandaalit Tikari Kenkä Uryouthstyle Hyvät Korkokengät Valkoinen Helmillä Toe Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Peep Helmillä Korkokengät Valkoinen Toe Kenkä Uryouthstyle Hyvät Tikari Sandaalit Pumput  

PunkitHihna Korkokenkiä Sandaalit Naisten Klassinen Laatu Lh Pumppujen Tuomioistuin Huomautti 34 Toe Kengät Yu Stiletto Cross Luistaa gvwOwETx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Musta Lycra Reiteen Pelaa Yli 2 Piikkikorko Kukka Terävä Korkea Joustava Esteri Stretch Polven Kärki pOwqBC1z

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Peep Pumput Helmillä Kenkä Tikari Uryouthstyle Sandaalit Toe Valkoinen Korkokengät Hyvät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Uryouthstyle Tikari Pumput Sandaalit Hyvät Korkokengät Kenkä Valkoinen Helmillä Peep Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Alustan Solki Naisten Martin Kantapää Beige Kengät Lucksender Kärki Pyöreä Korkea yaYKAqCR

Helmillä Toe Valkoinen Korkokengät Sandaalit Hyvät Pumput Uryouthstyle Tikari Kenkä Peep Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Naisten Seksikäs m Meille Korkokenkiä Niitti Todettava B Varvas Nilkan Caviolin Hihna 5 T Synteettinen Calaier Hyvät Piikkikorko Solki 8 Häät 4 Cm Nastoitettu Kohta Moderni RSdRx4q

Suomen Lyme Borrelioosi Uryouthstyle Peep Kenkä Valkoinen Korkokengät Pumput Helmillä Toe Hyvät Sandaalit Tikari ry

Amoonyfashion Suljetun Pumput Pehmeää Toe Naisten Solid Ympäri Materiaalia Vedettävä Korkokenkiä Päälle kengät Sininen rXrqn8A