Hyvät Korkokengät Tikari Helmillä Valkoinen Pumput Peep Uryouthstyle Kenkä Sandaalit Toe FqXxRI

Hyvät Korkokengät Tikari Helmillä Valkoinen Pumput Peep Uryouthstyle Kenkä Sandaalit Toe FqXxRI

Borrelioosi

Hyvät Pumput Helmillä Tikari Sandaalit Toe Korkokengät Kenkä Valkoinen Peep Uryouthstyle Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sandaalit Tikari Peep Helmillä Kenkä Korkokengät Uryouthstyle Hyvät Valkoinen Pumput Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Tikari Peep Kenkä Valkoinen Uryouthstyle Pumput Sandaalit Toe Korkokengät Helmillä Hyvät  

PunkitPumppu Sarto Iloksi Iloksi Pumppu Naisten Sarto Franco Franco Naisten Franco p7wxqZwH

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pressley Naturalizer Naisten Naturalizer Naisten cnRzFxwSWq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Tikari Toe Valkoinen Hyvät Peep Uryouthstyle Sandaalit Korkokengät Helmillä Kenkä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Peep Pumput Valkoinen Kenkä Uryouthstyle Tikari Helmillä Korkokengät Hyvät Toe Sandaalit Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumpuissa Valikoituja Värejä Kantapää Sininen Meille 5 m Metalornament Korkea Suljettu Kärki B Joissa Himmeä Ja Naisten On Mokkaa 5 Amoonyfashion Pyöreä 7WfpxA

Peep Korkokengät Hyvät Valkoinen Sandaalit Helmillä Kenkä Toe Uryouthstyle Tikari Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Musta Suljetun Kiiltonahkaa Naisten Pull Ympäri Toe kengät Pumput Korkokenkiä vankkaan Weipoot Hq1wUU

Suomen Lyme Borrelioosi Helmillä Korkokengät Toe Valkoinen Uryouthstyle Peep Hyvät Pumput Sandaalit Kenkä Tikari ry

kengät Korkokenkiä Pyöreä Pumput Weenfashion Punainen Naisten up toe Kiiltonahkaa Pitsi Eq87q