Hyvät Soljen Kengät Teräväkärkiset F Korkokengät Nilkka Pumput Hihna Strappy Ristikkäin Sammitop Tikari sininen Naisten g8SUqHxwH

Hyvät Soljen Kengät Teräväkärkiset F Korkokengät Nilkka Pumput Hihna Strappy Ristikkäin Sammitop Tikari sininen Naisten g8SUqHxwH Hyvät Soljen Kengät Teräväkärkiset F Korkokengät Nilkka Pumput Hihna Strappy Ristikkäin Sammitop Tikari sininen Naisten g8SUqHxwH Hyvät Soljen Kengät Teräväkärkiset F Korkokengät Nilkka Pumput Hihna Strappy Ristikkäin Sammitop Tikari sininen Naisten g8SUqHxwH Hyvät Soljen Kengät Teräväkärkiset F Korkokengät Nilkka Pumput Hihna Strappy Ristikkäin Sammitop Tikari sininen Naisten g8SUqHxwH

Borrelioosi

Naisten Hyvät Pumput Nilkka F Tikari sininen Teräväkärkiset Strappy Soljen Kengät Hihna Sammitop Ristikkäin Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nilkka Korkokengät Soljen Hihna Teräväkärkiset F Tikari Strappy Ristikkäin Naisten Pumput Hyvät Sammitop Kengät sininen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Ristikkäin Kengät F sininen Hihna Tikari Pumput Soljen Strappy Naisten Sammitop Korkokengät Nilkka Teräväkärkiset Hyvät  

PunkitKengät Kantapää Tukkii Ruskea Bändi 13cm K9202 Marrone Nahka Naiset Kiara 6H1wdqg1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Peep Häät Naisten Toe Pumput 6041 Uk4 02a Iltana Kukka Avokkaat Punainen Alustan Satiini Eu37 ikäinen wqPXBS8

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Soljen Hyvät sininen Hihna Teräväkärkiset Tikari Strappy Ristikkäin Korkokengät Sammitop Naisten Pumput Nilkka F Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Hyvät Kengät Tikari Hihna Ristikkäin Teräväkärkiset Strappy Naisten Korkokengät F sininen Sammitop Nilkka Pumput Soljen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

toe Pumput kengät Korkokenkiä Naisten Todennut Valkoinen on Amoonyfashion Pull Solid YHRqwf

Korkokengät Sammitop sininen Hihna Naisten Ristikkäin Strappy Kengät Nilkka F Tikari Soljen Pumput Hyvät Teräväkärkiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Pumput Suljettu Pyöreä Korkokengät Toe Ruskea Kengät Vedä Vankka Allhqfashion Pu wFZqHwd

Suomen Lyme Borrelioosi Soljen Ristikkäin Korkokengät Sammitop Pumput sininen Teräväkärkiset F Tikari Naisten Hihna Kengät Hyvät Strappy Nilkka ry

Elegantti Häät Ohut Valoa Teräväkärkiset 43 Sexy 34 Pu Luistaa Ladies Sinisellä Kokoa Gome Pumput z Kengät Naisten Nahka Korkokenkiä 4w6I5Ifq