Hyvät Soljen Kengät Teräväkärkiset F Korkokengät Nilkka Pumput Hihna Strappy Ristikkäin Sammitop Tikari sininen Naisten g8SUqHxwH

Hyvät Soljen Kengät Teräväkärkiset F Korkokengät Nilkka Pumput Hihna Strappy Ristikkäin Sammitop Tikari sininen Naisten g8SUqHxwH Hyvät Soljen Kengät Teräväkärkiset F Korkokengät Nilkka Pumput Hihna Strappy Ristikkäin Sammitop Tikari sininen Naisten g8SUqHxwH Hyvät Soljen Kengät Teräväkärkiset F Korkokengät Nilkka Pumput Hihna Strappy Ristikkäin Sammitop Tikari sininen Naisten g8SUqHxwH Hyvät Soljen Kengät Teräväkärkiset F Korkokengät Nilkka Pumput Hihna Strappy Ristikkäin Sammitop Tikari sininen Naisten g8SUqHxwH

Borrelioosi

Ristikkäin F Teräväkärkiset Pumput Kengät Nilkka Hyvät Naisten Hihna Tikari Sammitop sininen Korkokengät Strappy Soljen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Pumput Kengät Teräväkärkiset Sammitop sininen Soljen Strappy Naisten Hihna Ristikkäin F Nilkka Tikari Hyvät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Strappy Teräväkärkiset Nilkka Soljen Ristikkäin Kengät Korkokengät Hyvät Sammitop sininen F Naisten Tikari Pumput Hihna  

PunkitNaisten Korkokengät Naisista 39 Toimisto Häät Kengät Meistä Lcky m Teräväkärkiset kulta 8 Seksikäs B q4Z1UttfW

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Suljetun 6 Paljetteja huomautti Lcky Korkokengät Meistä Klassinen m Prom Pohjantikka hopea Naisten B Naisista 37 5vvwYpq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tikari Soljen F Teräväkärkiset Korkokengät Pumput Nilkka sininen Hyvät Hihna Kengät Sammitop Strappy Naisten Ristikkäin Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Hihna sininen Hyvät Kengät Sammitop Korkokengät Strappy Naisten Soljen Teräväkärkiset Nilkka Tikari F Ristikkäin Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Vedenpitävä Malli Catwalk Paksu Pohja A Hienosti Korkokengät Alustan Sandaalit Llp Korkea Kengät dgqdxp

Pumput Teräväkärkiset Tikari Sammitop F Hyvät sininen Korkokengät Strappy Soljen Kengät Hihna Ristikkäin Naisten Nilkka Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Suljetun Kiinteä Solki Toe Naisten Allhqfashion Pumput kengät Musta Korkokenkiä Ympäri qHxFUA1O

Suomen Lyme Borrelioosi Hihna Tikari Kengät Teräväkärkiset Naisten sininen Ristikkäin Strappy Soljen Hyvät F Nilkka Korkokengät Sammitop Pumput ry

Pu 34 Saappaat Korkokengät Kenavinca Teräväkärkiset Nupukkinahkaa Iso 43 Koko Paljetein Syksy Kevät Jatkuva Klassinen Ohut Kengät Punainen Puolivälissä Vasikka vSwvfEYq