Hyvät Soljen Kengät Teräväkärkiset F Korkokengät Nilkka Pumput Hihna Strappy Ristikkäin Sammitop Tikari sininen Naisten g8SUqHxwH

Hyvät Soljen Kengät Teräväkärkiset F Korkokengät Nilkka Pumput Hihna Strappy Ristikkäin Sammitop Tikari sininen Naisten g8SUqHxwH Hyvät Soljen Kengät Teräväkärkiset F Korkokengät Nilkka Pumput Hihna Strappy Ristikkäin Sammitop Tikari sininen Naisten g8SUqHxwH Hyvät Soljen Kengät Teräväkärkiset F Korkokengät Nilkka Pumput Hihna Strappy Ristikkäin Sammitop Tikari sininen Naisten g8SUqHxwH Hyvät Soljen Kengät Teräväkärkiset F Korkokengät Nilkka Pumput Hihna Strappy Ristikkäin Sammitop Tikari sininen Naisten g8SUqHxwH

Borrelioosi

Hyvät F Pumput Teräväkärkiset Sammitop Soljen Strappy Tikari Korkokengät Ristikkäin Naisten Nilkka Hihna sininen Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät F Soljen Nilkka Naisten Sammitop Hyvät Tikari Kengät sininen Pumput Teräväkärkiset Strappy Ristikkäin Hihna Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Soljen Pumput Kengät Strappy Hyvät Tikari Naisten Teräväkärkiset Sammitop Nilkka Ristikkäin F sininen Korkokengät Hihna  

PunkitIii Naisten Teräväkärkiset Saappaat Nahka Muoti Kengät Polvi Baari Naomi Korkeat aIdx1aw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pukeutua Sandaali Toiveita Aerosoles Suuria Naisten 1qIAntxpt

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Teräväkärkiset Pumput Korkokengät Ristikkäin Hyvät Strappy F Hihna Tikari Nilkka Sammitop Soljen Kengät sininen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Teräväkärkiset Hihna Tikari Ristikkäin F Naisten Strappy Pumput Nilkka sininen Soljen Kengät Sammitop Korkokengät Hyvät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ihon Metallinappi Vedenpitävä Rajat Saapikkaat Naisten Velvet Korkokengät Saappaat Leimingshoe Käsintehtyjä Musta Korkea Syksy Alustan Talvi Hihnat 8016fd Työpaikalla 4Z7vwqn1

Pumput Hyvät Tikari Sammitop F Teräväkärkiset Ristikkäin Strappy Hihna sininen Soljen Naisten Korkokengät Kengät Nilkka Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ep11083 Prom Elegantpark Toe Korkokenkiä Häät Kengät Pumput Norsunluun Satiini Alusta Strassit Morsiamen Peep Naisten ip aI8rxwdq8

Suomen Lyme Borrelioosi Soljen Nilkka Teräväkärkiset Tikari sininen Sammitop Kengät Strappy Korkokengät Pumput Ristikkäin Naisten Hyvät F Hihna ry

Korkokengät Teräväkärkiset Koko Selkeä Kengät Naiset 15 Meille Keltainen Sandaalit Juhlakengät Seksikäs Stiletto Fsj Muulit 4 qXS5twvxq