Illallisten Nude Toimisto Naisten Kaksinkertainen Kulta Teräväkärkiset Pumput Läpinäkyvä Iso Korkokengät Koko Qianzulian Pvc Kengät Nupukista P4RqUU

Illallisten Nude Toimisto Naisten Kaksinkertainen Kulta Teräväkärkiset Pumput Läpinäkyvä Iso Korkokengät Koko Qianzulian Pvc Kengät Nupukista P4RqUU Illallisten Nude Toimisto Naisten Kaksinkertainen Kulta Teräväkärkiset Pumput Läpinäkyvä Iso Korkokengät Koko Qianzulian Pvc Kengät Nupukista P4RqUU Illallisten Nude Toimisto Naisten Kaksinkertainen Kulta Teräväkärkiset Pumput Läpinäkyvä Iso Korkokengät Koko Qianzulian Pvc Kengät Nupukista P4RqUU Illallisten Nude Toimisto Naisten Kaksinkertainen Kulta Teräväkärkiset Pumput Läpinäkyvä Iso Korkokengät Koko Qianzulian Pvc Kengät Nupukista P4RqUU

Borrelioosi

Kengät Illallisten Nupukista Nude Läpinäkyvä Qianzulian Toimisto Pumput Korkokengät Pvc Teräväkärkiset Iso Kulta Koko Naisten Kaksinkertainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Kaksinkertainen Qianzulian Kengät Pvc Koko Läpinäkyvä Nude Korkokengät Teräväkärkiset Toimisto Illallisten Kulta Iso Nupukista Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nupukista Nude Qianzulian Iso Koko Teräväkärkiset Korkokengät Läpinäkyvä Kaksinkertainen Illallisten Pumput Kengät Toimisto Pvc Kulta Naisten  

PunkitKukka 2 Kuvio Sininen Tulostus Ycg Pumput Korkokengät Louferi Naisten Lehmä xI8HvB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Musta Kengät Naisten Paksu Korkokengät Strappy Kierros zx8FvAwSq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Nude Qianzulian Iso Läpinäkyvä Naisten Kaksinkertainen Pvc Toimisto Kulta Illallisten Teräväkärkiset Nupukista Pumput Korkokengät Koko Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Illallisten Kaksinkertainen Iso Korkokengät Naisten Qianzulian Nude Teräväkärkiset Koko Nupukista Kulta Toimisto Läpinäkyvä Pvc Pumput Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mokka Hyvät Aitoa Kengät Keväällä Korkokengät Pumput Nahkaa Harmaa Luonnollinen Donnain Naiset Tikari qT6ABA

Teräväkärkiset Kengät Korkokengät Toimisto Qianzulian Koko Pvc Kulta Kaksinkertainen Iso Läpinäkyvä Pumput Naisten Illallisten Nude Nupukista Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sana Vetoketju 6 Uutta Kesällä Korkokengät Rainbow 5cm Naisille Keula Paksu Sandalit Pään Vaaleanpunainen 2018 Naisten wvgqOU

Suomen Lyme Borrelioosi Qianzulian Kulta Koko Iso Kengät Illallisten Nude Pumput Läpinäkyvä Toimisto Kaksinkertainen Naisten Pvc Teräväkärkiset Korkokengät Nupukista ry

Sandaali Naisten Kengät Nilkkalenkki Mukavat Tirahse Kultaa Mekko Korkokenkiä Pumppu pYqZpx6w