Iltamat Painettu Seksikäs Pumput Korkokengät Violetit Teräväkärkiset Leopardi Luistaa Naisten Kengät Kmeioo Mokka Toe Korkokengät Piikkikorko wA1Fx7

Iltamat Painettu Seksikäs Pumput Korkokengät Violetit Teräväkärkiset Leopardi Luistaa Naisten Kengät Kmeioo Mokka Toe Korkokengät Piikkikorko wA1Fx7 Iltamat Painettu Seksikäs Pumput Korkokengät Violetit Teräväkärkiset Leopardi Luistaa Naisten Kengät Kmeioo Mokka Toe Korkokengät Piikkikorko wA1Fx7 Iltamat Painettu Seksikäs Pumput Korkokengät Violetit Teräväkärkiset Leopardi Luistaa Naisten Kengät Kmeioo Mokka Toe Korkokengät Piikkikorko wA1Fx7 Iltamat Painettu Seksikäs Pumput Korkokengät Violetit Teräväkärkiset Leopardi Luistaa Naisten Kengät Kmeioo Mokka Toe Korkokengät Piikkikorko wA1Fx7 Iltamat Painettu Seksikäs Pumput Korkokengät Violetit Teräväkärkiset Leopardi Luistaa Naisten Kengät Kmeioo Mokka Toe Korkokengät Piikkikorko wA1Fx7

Borrelioosi

Piikkikorko Kmeioo Teräväkärkiset Korkokengät Leopardi Seksikäs Kengät Naisten Luistaa Mokka Korkokengät Pumput Toe Iltamat Violetit Painettu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Korkokengät Iltamat Leopardi Kmeioo Toe Kengät Luistaa Korkokengät Teräväkärkiset Piikkikorko Violetit Mokka Pumput Seksikäs Painettu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Iltamat Mokka Leopardi Kmeioo Kengät Toe Korkokengät Luistaa Violetit Pumput Naisten Seksikäs Teräväkärkiset Painettu Korkokengät Piikkikorko  

PunkitHuomautti Toe Mekko Mokkakengät Naiset Pehmeä 15 Pumput 4 Korkokengät Violetti Fsj Kokoa wnxft6n

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Muoti Korkokengät Seksikäs Musta Elementti Naiset Uusi Hoxekle Tikari Kevään Pumput Kengät ZY6wnf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Kmeioo Teräväkärkiset Mokka Korkokengät Seksikäs Korkokengät Violetit Painettu Kengät Iltamat Leopardi Toe Piikkikorko Luistaa Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Pumput Mokka Toe Piikkikorko Luistaa Violetit Painettu Teräväkärkiset Korkokengät Leopardi Kmeioo Seksikäs Naisten Korkokengät Iltamat Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mokka Naamiointi Muoti Koko Punainen Fsj Pumppu 15 Korkokengät D'orsay Teräväkärkiset Meitä Tulostaa Puoli Varten Naiset Kengät 4 aUwCAqxB

Seksikäs Naisten Leopardi Kengät Korkokengät Violetit Pumput Kmeioo Mokka Painettu Piikkikorko Korkokengät Teräväkärkiset Toe Luistaa Iltamat Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Miellyttäjä Pumppu R Mekko Clas20 Patenttia Naisten Punainen UWvqarnEUg

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Seksikäs Teräväkärkiset Painettu Korkokengät Luistaa Korkokengät Piikkikorko Mokka Kengät Toe Violetit Iltamat Kmeioo Naisten Leopardi ry

Solid Nauhakenkä Weipoot Mokka kengät Pyöreä toe Jäljitelty Armeijan Pumput Naisten Korkokenkiä Vihreä gxxqEtwaA