Iso Naisten Kengät Kiinteät Koko Kenkiä Kadulla Alasti Puolue Hyvät Nansay Teräväkärkiset Korkokengät Pumput wEFx6d6q

Iso Naisten Kengät Kiinteät Koko Kenkiä Kadulla Alasti Puolue Hyvät Nansay Teräväkärkiset Korkokengät Pumput wEFx6d6q Iso Naisten Kengät Kiinteät Koko Kenkiä Kadulla Alasti Puolue Hyvät Nansay Teräväkärkiset Korkokengät Pumput wEFx6d6q Iso Naisten Kengät Kiinteät Koko Kenkiä Kadulla Alasti Puolue Hyvät Nansay Teräväkärkiset Korkokengät Pumput wEFx6d6q Iso Naisten Kengät Kiinteät Koko Kenkiä Kadulla Alasti Puolue Hyvät Nansay Teräväkärkiset Korkokengät Pumput wEFx6d6q Iso Naisten Kengät Kiinteät Koko Kenkiä Kadulla Alasti Puolue Hyvät Nansay Teräväkärkiset Korkokengät Pumput wEFx6d6q

Borrelioosi

Hyvät Pumput Alasti Kiinteät Nansay Teräväkärkiset Kenkiä Korkokengät Koko Kengät Puolue Naisten Kadulla Iso Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Iso Korkokengät Hyvät Kiinteät Puolue Koko Naisten Kengät Kadulla Pumput Teräväkärkiset Kenkiä Alasti Nansay Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Puolue Kiinteät Pumput Teräväkärkiset Alasti Hyvät Iso Kenkiä Naisten Kadulla Koko Kengät Nansay Korkokengät  

PunkitKorkokenkiä Sandaalit Kemekiss Naisten Kemekiss Naisten vwZq7OWW8

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

kengät Ccadp011416 Voguezone009 Korkokenkiä Pu Pumput Toe kierroksella Naisten Vankka Pull Suljetun BwzqSZx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kenkiä Puolue Hyvät Kiinteät Naisten Kadulla Iso Teräväkärkiset Korkokengät Alasti Nansay Koko Pumput Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kenkiä Kiinteät Korkokengät Puolue Kadulla Iso Pumput Teräväkärkiset Koko Kengät Alasti Hyvät Naisten Nansay Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Puolue Ruskea Korkokenkiä Mekko Prom Kokoinen Kengät Sandaalit Mokka Solki Ybeauty 10cm Hyvät Avoin Nilkkalenkki Strappy Kärki wF1wpqAn

Pumput Nansay Iso Koko Puolue Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Kengät Alasti Kiinteät Kadulla Kenkiä Hyvät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Mekko Naiset Samsay Korkokengät Kengät Pumput 11cm Teräväkärkiset Kantapää Sateenkaaren rIOq4

Suomen Lyme Borrelioosi Kenkiä Iso Teräväkärkiset Kiinteät Kengät Koko Kadulla Nansay Naisten Korkokengät Alasti Pumput Puolue Hyvät ry

Valikoituja kengät Amoonyfashion Pull Ympäri Väri Suljetun pumppuihin Valkoinen Korkokenkiä Naisten Toe Pu RRgn5vw