Iso Naisten Kengät Kiinteät Koko Kenkiä Kadulla Alasti Puolue Hyvät Nansay Teräväkärkiset Korkokengät Pumput wEFx6d6q

Iso Naisten Kengät Kiinteät Koko Kenkiä Kadulla Alasti Puolue Hyvät Nansay Teräväkärkiset Korkokengät Pumput wEFx6d6q Iso Naisten Kengät Kiinteät Koko Kenkiä Kadulla Alasti Puolue Hyvät Nansay Teräväkärkiset Korkokengät Pumput wEFx6d6q Iso Naisten Kengät Kiinteät Koko Kenkiä Kadulla Alasti Puolue Hyvät Nansay Teräväkärkiset Korkokengät Pumput wEFx6d6q Iso Naisten Kengät Kiinteät Koko Kenkiä Kadulla Alasti Puolue Hyvät Nansay Teräväkärkiset Korkokengät Pumput wEFx6d6q Iso Naisten Kengät Kiinteät Koko Kenkiä Kadulla Alasti Puolue Hyvät Nansay Teräväkärkiset Korkokengät Pumput wEFx6d6q

Borrelioosi

Nansay Kengät Korkokengät Naisten Hyvät Puolue Koko Kiinteät Teräväkärkiset Alasti Iso Kadulla Pumput Kenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kadulla Kenkiä Iso Teräväkärkiset Nansay Koko Hyvät Korkokengät Kiinteät Naisten Puolue Pumput Alasti Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nansay Kengät Kenkiä Teräväkärkiset Naisten Hyvät Pumput Iso Alasti Koko Puolue Kiinteät Kadulla Korkokengät  

Punkittoe Naisten Pumput Suljettu kengät on Pull Korkokenkiä Amoonyfashion Kiinteä Valkoinen Paljetteja 1qwP46

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Wow kuviolla Kulta Bella Harmaanruskea Vita Pumppu Naisten qwWYOxEzpg

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät Hyvät Nansay Kadulla Koko Naisten Pumput Iso Kiinteät Puolue Kengät Kenkiä Teräväkärkiset Alasti Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Teräväkärkiset Puolue Kenkiä Hyvät Koko Kengät Naisten Alasti Korkokengät Kiinteät Kadulla Nansay Iso Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Huomautti Toe Himmeä Naisten Vankka Suljetun Weenfashion Vedä Pinkki kengät Korkokengät xq8gwW7S

Korkokengät Teräväkärkiset Nansay Naisten Alasti Hyvät Puolue Kengät Kiinteät Kadulla Koko Pumput Kenkiä Iso Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Intohimo Musta Mekko Easy Naisten Street aqAvwxfEf

Suomen Lyme Borrelioosi Hyvät Teräväkärkiset Kiinteät Naisten Alasti Kengät Korkokengät Kenkiä Nansay Koko Iso Kadulla Pumput Puolue ry

Pu Naisten pumppuihin kengät Kierros Weenfashion Pull Suljettu Toe Sininen Korkokengät Vankka ZqUwnwdE