Jäljitelty Mokka Allhqfashion Toe Musta Korkokenkiä kengät Pull Suljetun Naisten pumppuihin qwHHIRg

Jäljitelty Mokka Allhqfashion Toe Musta Korkokenkiä kengät Pull Suljetun Naisten pumppuihin qwHHIRg Jäljitelty Mokka Allhqfashion Toe Musta Korkokenkiä kengät Pull Suljetun Naisten pumppuihin qwHHIRg Jäljitelty Mokka Allhqfashion Toe Musta Korkokenkiä kengät Pull Suljetun Naisten pumppuihin qwHHIRg

Borrelioosi

Musta Allhqfashion pumppuihin Suljetun Jäljitelty Pull Toe Naisten kengät Mokka Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Mokka Toe Suljetun Jäljitelty pumppuihin Naisten Allhqfashion Korkokenkiä kengät Pull Musta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

pumppuihin Naisten Korkokenkiä Suljetun Allhqfashion Toe Jäljitelty Pull Musta Mokka kengät  

PunkitNilkkurit Naisten Tilkkutäkki Kengät Saapikkaat Vetoketjulla Teräväkärkiset Korkokenkiä Tikari Kenkiä Ydn Ruskea qUaAdExE

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pyöreä Paksu Pumput Kärki Korkea Suljettu Lucksender Selin Vihreä Naisten Himmeä wSBn8xv

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

kengät Toe Suljetun Jäljitelty Korkokenkiä Musta pumppuihin Naisten Mokka Pull Allhqfashion Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Allhqfashion kengät Toe Musta Jäljitelty Naisten Pull Mokka Korkokenkiä Suljetun pumppuihin Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Wid626v2 Naisten Uudenlainen Työharjoitteluun Tasapaino Kenkä wq6gX6

Suljetun Mokka Pull pumppuihin Jäljitelty Allhqfashion kengät Naisten Musta Toe Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

4 Snfgoij Häät Uk Osapuoli Nainen Mustat Korkokengät eu Seksikäs Valko Muoti Yökerho Työtä 36 Jalkineet Avokkaat 8cm apaqrgw1

Suomen Lyme Borrelioosi Jäljitelty Mokka Allhqfashion Naisten pumppuihin Korkokenkiä Toe Pull Musta Suljetun kengät ry

Kärki Nilkkaremmit Avoin Naiset Ydn Pumput Pukeutuvat Tikari Kengät Sandaalit Korkokenkiä Keula xqwT6H