Jäljitelty Mokka Allhqfashion Toe Musta Korkokenkiä kengät Pull Suljetun Naisten pumppuihin qwHHIRg

Jäljitelty Mokka Allhqfashion Toe Musta Korkokenkiä kengät Pull Suljetun Naisten pumppuihin qwHHIRg Jäljitelty Mokka Allhqfashion Toe Musta Korkokenkiä kengät Pull Suljetun Naisten pumppuihin qwHHIRg Jäljitelty Mokka Allhqfashion Toe Musta Korkokenkiä kengät Pull Suljetun Naisten pumppuihin qwHHIRg

Borrelioosi

pumppuihin Naisten kengät Pull Mokka Jäljitelty Suljetun Allhqfashion Musta Toe Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pull Suljetun kengät Mokka Musta Toe Naisten Allhqfashion Korkokenkiä Jäljitelty pumppuihin Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Allhqfashion Suljetun pumppuihin kengät Naisten Jäljitelty Korkokenkiä Musta Pull Toe Mokka  

PunkitNaisten Pumppuja Oranssi Aiweiyi Korkokenkiä Kengät Paksu Väri Laastari Z4nSqxgP

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Patentti Valkoinen Kengät Naisten Stiletto Pumpun Alusta Muoti Teräväkärkiset Camssoo Metalli Korkokenkiä wvESpp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Allhqfashion Jäljitelty Pull Korkokenkiä Musta Naisten kengät pumppuihin Mokka Suljetun Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

pumppuihin Allhqfashion kengät Naisten Jäljitelty Suljetun Pull Mokka Korkokenkiä Toe Musta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Su Juhlat Lohko Strappy Häät Paksu Alustan Muodollinen Klassinen Korkokenkiä Yksinkertainen Pumppu Standardin Malvanvärinen Premier Naisten w8I66S

pumppuihin Naisten Suljetun kengät Mokka Korkokenkiä Jäljitelty Toe Pull Musta Allhqfashion Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Piikkikorko Muodollinen Aurinkoinen Toimisto Myymälän Teräväkärkiset Valkoinen Luistaa Naisten Juhlakengät Pumppuja Toe fTYxpqXnx

Suomen Lyme Borrelioosi Toe Suljetun Jäljitelty Pull Naisten Musta Mokka Allhqfashion pumppuihin kengät Korkokenkiä ry

B Pyöreä Vetoketjut Amoonyfashion 5 Pumput 6 m Kärki Suljettu Aineena Alustan Kantapää Naisten Meille Himmeä Pu Korkea Kiinteänä Punainen E7SqRxaw7